tragedija selene perez

KAKO JE ŽIVOT NAJVEĆE LATINO ZVEZDE 90-IH TRAGIČNO PREKINUT U 23. GODINI: Ona joj je mučki pucala u leđa!

Američka pevačica meksičkog porekla Selena Kintanilja Perez bila je zvezda Tejano muzike. Imala je više od 12 miliona prodatih albuma širom sveta, ali njen život tragično je prekinut 16 dana pre 24. rođendana.

Vip priča
Autor:
KAKO JE ŽIVOT NAJVEĆE LATINO ZVEZDE 90-IH TRAGIČNO PREKINUT U 23. GODINI: Ona joj je mučki pucala u leđa!
Selena Kintanilja Perez bila je velika zvezda, Foto: PrintscreenJutjub/Selena

Njena tragična životna priča ispričana je u filmu "Selena" iz 1997. godine kada je latino diva Dženifer Lopez ušla u kožu nikad prežaljene mlade pevačice.

O Seleni je snimljena i serije koja se prikazuje na Netfliksu, a i 26 godina posle smrti mnoga pitanja su ostala nerazjašnjena, a među njima i ko je ubio Selenu?

Selena Kintanilja Perez rođena je i odrasla u Teksasu, kao najmlađe dete Marsele Ofelije Kintanilje i Abrahama Kintanilje Mlađeg, bivšeg muzičara.

Ne samo da je bila prva velika slavna latino zvezda koja je razbila mejnstrin industriju, pesme Selene Perez bile su na top listama i osvajale Gremi nagrade, piše Myimperfectlife.com.

Otac ju je odgajao kao Jehovinog svedoka, a njen neverovatan talenat spazio je kada je imala samo šest godina.

Kako je jednom prilikom rekao za People, "njen tajming i visina tona bili su savršeni" i to je vrlo rano primetio.

Otac je oformo bend "Selena i dečaci". U početku grupu su činili Selenini brat i sestra, A.B. i Suzet. Najpre su svirali u garaži, a potom u porodičnom restoranu i na svadbama i raznim muzičkim takmičenjima. Toliko je bila tražena da je srednju školu završila vanredno.

Zbog loše finansijske situacije i teškog života u Lejk Džeksonu, porodica Kintanilja se seli u Korpus Kristi. Grupi se tada priključuje još pet članova. Zajedno sa bendom Selena je nastupala širom Teksasa na mnogim festivalima i takmičenjima, a iako joj je maternji jezik bio engleski pevala je na španskom.

1989. godine bendu se priključuje i gitarista Kris Perez. Prijateljstvo između Selene i Krisa ubrzo je preraslo u ljubav. Kada je Selenin otac saznao za njihovu vezu izbacio je Krisa iz benda. Ali, oni nisu marili za to, već su nastavili da se viđaju u tajnosti, a već u aprilu 1992. stali su na ludi kamen bez znanja Seleninih roditelja.

Iako je venčanje trebalo da bude tajna, jedna radio stanica prenela je vest o ovom događaju. Nekoliko dana nakon toga Selena se pomirila sa ocem, a on je aminovao njihovu ljubav.

Bend je nastavio da putuje i nastupa širom Amerike u autobusu koji su zvali Velika Berta. Održali su velike koncerte u Njujorku, Kaliforniji, Portoriku i Argentini. Kako je Selenina popularnost sve više rasla, ona je tako dobijala i sve više nagrada. Nominovana je 87 puta, a osvojila 67 nagrada. Postala je i prva zvezda koja je dobila nagrade u dva različita žanra od strane magazina Billboard. Albumom Selena live 1993. osvojila je Gremi nagradu. Godinu dana kasnije album Amor prohibido proglašen je sa najprodavaniji i najpopularniji album godine.

Kad je napunila 18 godina, objavila je svoj prvi studijski album nazvan jednostavno Selena. Nakon čega su usledila još četiri albuma koji su doživeli veliki uspeh.

Zbog neverovatnog talenta mediji su je prozvali "meksičkom Madonom", a Latinoamerikanci su je obožavali i ponosili se njom.

Kako je stekla ogromnu slavu u Americi i Meksiku, oprobala se i kao glumica, model i dizajnerka odeće, a posebno je uživala u pisanju pesama. Posebno je zanimljivo to što je još kao dete pomagala neke humanitarne organizacije, a bila je izuzetno aktivna u latinoameričkoj zajednici i nakon što se proslavila, pa je često posećivala lokalne škole kako bi sa učenicima razgovarala o važnosti obrazovanja i, uopšte, koristila slobodno vreme da najmlađima prenese važne poruke.

Ubrzo je postala ikona lepote zbog odbijanja da se povinuje normama i prihvatanja svoje prirodne lepote. Njen stil odevanja takođe bio je jedan od najboljih u to vreme pa je smatrana kraljicom stila.

Poslednji koncert održala je u Hjustonu 1995. godine pred više od 40.000 ljudi.

Njena karijera i život tragično je završen u cvatu mladosti 31. marta 1995. godine.

Selenu je ubila žena koja ju je zapravo poznavala. Bila je to Jolanda Saldivara, tetka jednog od Seleninih prijatelja iz detinjstva. Ona je bila predsednica kluba jednog od navijača koja se najpre zbližila sa Selenom i njenom porodicom.

Kada je Selena upoznala Jolandu, Saldivara je bila 30-godišnja medicinska sestra i velika obožavateljka pevačice. U to vreme bila je 11 godina starije od svog idola, ali je bila strastvena u svojoj ljubavi prema njoj. Čak je pozvala Seleninog oca da zatraži dozvolu da osnuje fan klub koji je na kraju i vodila.

Klub je ubrzo skupio 15.000 članova i Jolanda je bila posvećena promovisanju meksičke zvezde tako što je uvek bila uz nju kada god bi posetila svoj rodni Teksas.

Međutim, ljubav i bolesna opsednutost prema pevačici bila je toliko toksična da je Selenina porodica bila veoma zabrinuta.

Ipak, one su nastavile svoje prijateljstvo sve do tragičnog dana. Jolanda je 30. marta 1995. godine pozvala Selenu i zatražila da se vide. Sutradan su se srele i na kraju i posvađale oko finansijkih dokumenata koji su Seleni bili potrebni za porez.

Kada je Selena krenula ka vratima, na izlazu iz hotelske sobe, Jolanda je izvadila pištolj i povukla koban okidač. Pucala je Seleni u leđa i smrtno je ranila.

Selena je preminula u Memorijalnoj bolnici Korpus Kristi, samo 90 minuta nakon pucnjave. Imala je samo 23 godine. Svet je tada zanemeo od šoka.

Šta se desilo sa Jolandom i da li je optužena?

Nekoliko meseci nakon pucnjave 15. oktobra 1995. godine Jolanda u Hjustonu Jolandi je počelo suđenje za ubistvo pevačice. Njen advokat je tvrdio da je bio nesrećan slučaj, te da je Jolanda nameravala sebe da ubije, navodi New York Times.

Međutim, na kraju je osuđena za ubistvo prvog stepena 24. oktobra 1995. nakon svedočenja Seleninog muža, oca i sestre.

Trenutno služi kaznu u zatvoru u Teksasu. Prijavljeno je da bi imala pravo na uslovni otpust 2025. kada bude bilo navršeno 30 godina od ubistva.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs