ŽIVOT PUN USPONA I PADOVA

KAD MU JE POGINUO BRAT SVI SU MU OKRENULI LEĐA, ZBOG JEDNE STVARI ŽALIĆE DOK JE ŽIV: Životna priča Jašara Ahmedovskog!

Sa pola estrade nije pričao nakon jezive tragedije

Vip priča
15:41h Autor:
KAD MU JE POGINUO BRAT SVI SU MU OKRENULI LEĐA, ZBOG JEDNE STVARI ŽALIĆE DOK JE ŽIV: Životna priča Jašara Ahmedovskog!
Foto: Antonio Ahel/ATAImages

Jašar Ahmedovski je srpski pevač makedonskog porekla rođen 22. decembra 1963. godine u Lažanima, malom mestu u blizini Prilepa. Ima jednu sestru i tri brata pošto je četvrti, takođe poznati pevač, Ipče Ahmedovski, tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći.

Osnovnu školu je završio u rodnom mestu, a sa nepunih 15 godina Jašar je rešio da ode u Sarajevo i da pokuša da napravi muzičku karijeru. Bio je smešten kod rođaka koji ga je odveo u kafanu u kojoj je nastupao Halid Bešlić. Bio je oduševljen kada ga je čuo kako peva i pronašao mu je prvi posao u bašti ribljeg restorana, piše portal Biografija.org

Jašar je od vlasnika tražio duplo veći honorar, ali je zato restoran uvek bio pun gostiju. Uporedo je učio Srednju medicinsku školu jer je njegov otac, po profesiji lekar, želeo da Jašar nastavi porodičnu tradiciju. Međutim, završio je samo dva razreda i posvetio se muzici koja ga je oduvek zanimala.

Na njegove svirke su dolazili profesori iz škole koju je pohađao, a slušali su ga Mile Kitić, Šerif Konjević, Šaban Šaulić, i drugi. Kada je Šaban čuo kako Jašar peva njegove pesme, predložio mu je da dođe u Beograd što je i učinio.

Pošto nije imao nikoga, harmonikaš Mirko Kodić mu je predložio da žive u njegovom stanu kao cimeri. Šaban, Mirko, Rade Vučković i Jašar su postali nerazdvojni drugovi pa su zajedno išli u provod i ugovarali poslove. Nakon toga, njegova krijera je samo išla uzlaznom putnjom.

ŽIVOTNA PRIČA STANISLAVE PEŠIĆ: Bila je radosna u životu ali i kada se opraštala od njega! (FOTO)

Ljubav svog života upoznao je sa 18 godina

Sa 18 godina je upoznao svoju sadašnju suprugu Snežanu koja je sa drugaricom došla da ga sluša. Bili su dvadeset godina u vezi nakon čega su se i venčali.

Moja najveća ljubav i podrška u životu je moja žena Snežana. Zajedno smo od 1982. godine, a u braku smo 20 godina. Na brak smo se odlučili jer su mediji stalno prozivali "nevenčana supruga", ali, ako postoji ljubav, meni papir ništa ne znači. Bilo je neko slobodno vreme i rekao sam "hajde da se venčamo". Nisam pravio svadbu, jer sam toliko svadbi otpevao da mi je to dosadilo. Samo smo napravili ručak.

Srećni smo zajedno, stalno putujemo, uživamo. Jedino što nam nedostaje su deca. Pokušavali smo, išli svuda, ali nije išlo. Nismo mogli da dobijemo dete. To nam je velika želja. Razmišljali smo i da usvojimo, ali ovde je papirologija jako komplikovana. Iskreno, nisam još odustao od te ideje. Nadam se da ću uspeti da usvojim dete i da ga odgajamo. Jako sam privržen deci, posebno od svoje braće, prijatelja.

ŽENU VARAO SA KOJOM JE STIGAO, OPTUŽEN ZA ZLOSTAVLJANJE: Kako danas živi čuveni Rus iz serije Seks i grad!

Za razliku od Jašara koji je po prirodi miran i staložen, njegov pokojni brat Ipče je stalno negde žurio. Jašar ga je doveo u Beograd i njegov talenat je brzo došao do izražaja. Bio je popularan u narodu koji je osećao njegovu posvećenost i ljubav prema muzici. Poginuo je kod Lazarevca tako što mu je izleteo kamion u koji je udario. S

vi u porodici su jako teško podneli njegovu smrt, a ubrzo su mu i roditelji preminuli. Jašar mu je posvetio pesmu „Tamo si ti“.

ODRASLA BEZ RODITELJA, ZBOG PROBLEMA ŽELELA DA SE UBIJE: Jaukala sam beogradskim ulicama, korak me delio od samoubistva!

Folker je bez dlake na jeziku, sa velikom dozom emocija, pričao o najtežem periodu svoga života iz koga se, kako on sam kaže, jedva izvukao i nastavio da živi sa ranama na srcu i duši.

"Ipčetova pogibija je nešto najgore u mom životu. Bilo je to 1994. godine, sećam se svakog trenutka. O tome slabo i pričam. Ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju da to doživi. Za sve nas je bio šok kada smo čuli, i dalje se teško nosimo sa tim, ne može da se prepriča. Vest da je Ipče poginuo mi je javila njegova devojka Zlata u pet ujutru."

"Da je ostao živ, danas bi bio jedan od najvećih pevača na estradi, to svi znaju. On je pevao sa lakoćom visine, trilere. To retko ko može. Ja jedino njegove pesme pevam na svojim nastupima. Ima 26 godina kako je poginuo. Dugo nisam mogao da pevam njegove pesme, ali ja imam obavezu da ih pevam. Dugo nisam mogao ni da slušam njegove pesme. Njegova pogibija nas je sve poremetila. To ne bih poželeo ni najvećem neprijatelju. To je velika tragedija bila za nas. Ja sam se jedva iščupao. Ali žaliću dok sam živ", rekao je Jašar u Glamuru, koji se sve vreme kontrolisao da ne zaplače pred kamerama.

On je potvrdio i kako je prekinuo odnos sa nekim pevačima nakon Ipčetove pogibije jer se nisu udostojili ni da mu izjave saučešće, a kamoli da dođu na sahranu.

"Zaista je tako. Sa mnogim kolegama posle toga nisam govorio. Oni su poznavali Ipčeta, sa njim su se i družili i izlazili. Ja sam tada mislio da smo sa kolegama kao familija. Mislio sam da mogu makar da nam izjave saučešće, nije morao niko da dolazi u Makedoniju. To sam očekivao od nekih ljudi koji su mi bili jako bliski. Sa mnogima ne govorim ni danas i nikada neću govoriti jer ne zaslužuju", rekao je Jašar.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs