LEGENDA NARODNE MUZIKE

ŽIVOTNA PRIČA IPČETA AHMEDOVSKOG: Skončao tragično u 28. godini, a ovom pesmom kao da je predvideo svoju smrt! (VIDEO)

Mlađi brat Jašara Ahmedovskog, Ipče mao je samo 28 godina kad je poginuo u julu 1994. na Ibarskoj magistrali kod sela Šopići u blizini Lazarevca.

Vip priča
12:50h Autor:
ŽIVOTNA PRIČA IPČETA AHMEDOVSKOG: Skončao tragično u 28. godini, a ovom pesmom kao da je predvideo svoju smrt! (VIDEO)
Foto: Printscreen outue / Diskos Official

Pevač Ipče Ahmedovski je svojim kvalitetom pretio da nadmaši mnoge poznate kolege koji su važili za neprikosnovene u to vreme, ali je sudbina htela drugačije. Danas bi imao 55 godina.

Nažalost, sudbina nije dozvolila da zasija punim sjajem, jer je ovaj mladi i talentovani pevač, koga su svi zvali "Mali Rambo" stradao u saobraćajnoj nesreći. Bilo mu je samo 28. godina.

Nadimak nije dobio tek tako

Ipčeta su gotovo svi zvali Mali Rambo, a nadimak mu je dao Novica Urošević, jer je kako je govorio, pevao "razbijački", oštro i čisto, toliko visoko kako je to samo on mogao, bez imalo napora i "pucanja glasa".

Voleo je društvo, alkohol, provode, brzu vožnju i iznad svega svoju izabranicu – Zlatu, s kojom je planirao da provede ceo život, ali smrt je bila brža.

Ipče je poginuo 30. jula 1994. godine na Ibarskoj magistrali, kod sela Šopići, nedaleko od Lazarevca.

BRAĆA BLIZANCI GREJALI SU SRCA CELE BIVŠE JUGOSLAVIJE: Njihova smrt je misterija - jedan se ubio, drugi bio beskućnik?

Kobne večeri, pre nego što će otići u Vreoce gde je živeo sa devojkom Zlatom Sinđelić, sa društvom je sedeo u jednoj kafani, veselio se, ne sluteći da će ubrzo doživeti tragediju. Izlazeći sa parkinga samo trenutak nepažnje bio je dovoljan da se njegov sportski i luksuzni "mercedes", velikom brzinom "zakuca" u šleper koji mu se našao na putu. Pomoći mu nije bilo.

Prema rečima njegovog brata Jašara, koji je te večeri trebalo da se vidi s njim, ko zna da li bi se tragedija dogodila. Ipak, nije bilo suđeno jer se Jašar zadržao kod jednog prijatelja da presluša neke od pesama.

Vest o njegovoj smrti je odjeknula širom bivše Jugoslavije

Neutešan je bio brat Jašar Ahmedovski, koji mu je posvetio tri pesme: "Tamo si ti", "Spavaj, spavaj ti" i "Nebo tajnu krije".

Ipak, najneutešnija je bila njegova verenica Zlata Sinđelić, koja nikada nije uspela da ga preboli. Zlata je pokušala da sredi svoj život. Nije išlo. Ona danas živi i radi u Lazarevcu.

GORKA SUDBINA ŽARKA LAUŠEVIĆA: Ženio se 2 puta, dobio 3 dece, nakon jedne kobne noći život mu se pretvorio u pakao!

Ipče Ahmedovski je sahranjen u rodnom selu Lazani kod Prilepa.

Ipče je za kratko vreme lansirao brojne hitove, činio je čuda, kao što je rekao u svojoj pjesmi. Ostali su hitovi "Da ti gužvam postelju", "Oči crne, oči plave", "Ja te volim, on te ima", "Činjo sam čuda" i mnogi drugi.

Na zadnjem albumu našla se pesma, koja je u to vreme bila veoma popularna "Kad nestanem jednog dana". U njoj je, prema pojedinim mišljenjima, naslutio svoju tragediju, a stihovi pesme glase:

"Kad nestanem jednog dana, oko mene biće tama, ti ćeš naći nekog drugog, izdržati nećeš sama. Eh, da mogu da oživim i da vidim tog. Pored vas da stenem, pa nek’ umrem ponovo.Kad nedeljom igra kolo, pevaće se pesme moje, dok s`njim igraš da l`će za mnom zaplakati oko tvoje. Ja bolujem već odavno, i polako gubim nadu, kome ću te srećo moja, ostaviti tako mladu."

Neki su prepoznali u ovim stihovima Ipčetovu poruku Zlati, ali ona je izabrala samoću i uspomene na sedam godina velike i beskrajno čiste ljubavi dvoje mladih ljudi.

ŽIVOTNA PRIČA MERIME ISAKOVIĆ: Nekad najlepša žena Jugoslavije, optužila Lečića za silovanje! Danas radi kao psiholog!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs