SAZNAJTE VIŠE

ANĐELINA ODLUČILA DA GA UNIŠTI DO KRAJA: Nakon mučne borbe za STARATELJSTVO, uzela mu je ono u čemu najviše uživa!(FOTO)

Bred Pit tuži bivšu suprugu Anđelinu Džoli, optužujući je da je nezakonito prodala svoj deo njihovog francuskog imanja Miraval.

Vip priča
Autor:
ANĐELINA ODLUČILA DA GA UNIŠTI DO KRAJA: Nakon mučne borbe za STARATELJSTVO, uzela mu je ono u čemu najviše uživa!(FOTO)
Bred Pit i Anđelina Džoli, Foto: Profimedia

Pit tvrdi da su se dogovorili da niko od njih neće prodati svoj deo dvorca - gde su se venčali 2014. - i njegov profitabilni vinograd bez da se pre konsultuju jedno s drugim.

Ali, glumac u tužbi tvrdi da je, iako je vinograd postao 'njegova strast', Anđelina drsko prodala svoj udeo ruskom biznismenu Juriju Šefleru bez njegovog dopuštenja.

U sudskim dokumentima, podnesenim na Višem sudu u Los Anđelesu, stoji: 'Anđelina Džoli je iskoristila navodnu prodaju bez znanja Breda Pita, uskraćujući mu pravo na pristanak koje mu je obećano."

'Prodala je svoj deo sa znanjem i namerom da će Šefler početi da kontroliše posao kojem se Bred Pit posvetio i potkopati njegovo ulaganje u Miraval.'

Imanje Miraval nalazi se u selu Korens u regiji Provans-Alps-Azurna obala na jugoistoku Francuske. Vila s 35 soba okružena je bujnim vrtovima s jarkom, fontanama, akvaduktima, ribnjakom, kapelom i vinogradom u koji Pit kaže da je uložio velik novac.

HRVATSKA BRUJI O OVOM VENČANJU: Petar Grašo i Hana Huljić danas su izgovorili "da"! Evo kako su izgledali mladenci!FOTO

Anđelina Džoli, Bred Pit
foto: Profimedia

Anđelina Džoli (46) i Bred Pit (58) kupili su imanje 2008. za 28,4 miliona dolara, s namerom da tamo odgajaju svoju decu i izgrade porodičan vinski biznis. Par se tamo venčao 2014., a razveo se 2019. godine.

I dok je njihov burni razvod okončan, par je još uvek upleten u sudske bitke oko starateljsvta nad decom i njihove značajne imovine.

Pit je razvio vinograd u Miravalu u multimiliomski posao i postao jedan od vodećih svetskih proizvođača vina.

Ali, sudski dokumenti navode da je do 2013. 'JoDžoli lie potpuno prestala učestvovati' u obnovi, dok je Pit 'nastavio da ulaže milione dolara'.

U januaru 2021., Anđelina je pismeno obavestila Breda da je donela 'bolnu odluku, teška srca', navodi se u tužbi.

Džoli je objasnila da je kupila Miraval s Pitom 'kao porodičnu kompaniju' i kao mesto za koje je verovala da će 'biti njihov zajednički dom do kraja života'.

'Uprkos tome više nije mogla da zadrži nikakav vlasnički položaj u poslovanju s alkoholom s obzirom na njene lične prigovore'.

NATAŠA JE ZAVELA NAJBOGATIJEG ČOVEKA NA SVETU: 23 godina je mlađa od njega, mesecima krili romansu! (FOTO)

Bred Pit
foto: Profimedia

Zatim, u oktobru 2021., vinski deo grupe Stoli, Tenute del Mondo, objavio je da je kupio Anđelininih 50 posto udela u imanju i vina koja proizvodi. Posao od tada kontroliše ruski preduzetnik Šefler.

Prodaja je bila iznenađenje za Pita, koji sada tvrdi da je lišen korišćenja dvorca kao svog privatnog doma i više ne može da nadzire kompaniju koju je stvorio i u koju je uložio milione dolara.

U tužbi se dodaje: 'Džoli želi da povrati nezarađenu nenamernu dobit za sebe dok nanosi besplatnu štetu Pitu. Anđelina je davno prestala da doprinosi Miravalu - dok je Pit ulagao novac i kapital u vinski posao. Anđelina Džoli nastoji da prigrabi dobit koju nije zaradila i povrat ulaganja koji nije uložila.'

Osim toga, 'navodna prodaja oduzima Pitu pravo da uživa u svojoj privatnoj kući i da nadgleda posao koji je razvio od nule.'

I dok Pitovo ulaganje i rad na razvoju vina Miraval znače da je nekretnina vredna stotine miliona dolara, 'Miravalov uspeh i povezani rast vrednosti omogućili su Džoi priliku da kapitalizuje Pitov uspeh i unovči, a da nije maknula prstom za rast kompanije.'

Izvor upoznat sa situacijom dodao je: 'Nažalost, ovo je još jedan primer da ista osoba ne poštuje svoje zakonske i etičke obaveze. Time je povredila prava jedine osobe koja je uložila novac i kapital u uspeh poslovanja navodeći da je prodala i kompaniju i porodičnu kuću konkurentu treće strane.'

'Ona traži povrat ulaganja koje nije napravila i dobiti koju nije zaradila.'

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs