sara fergunson

PLIVALA JE U SKANDALIMA I SVUDA BRUKALA KRALJEVSKU PORODICU! AFERE JE KOŠTALE BRAKA: Život najomraženije princeze!


Mišljenja članova kraljevske porodice o Sari Fergunson su podeljena. Jedni je vole, drugi mrze pa je tako bila na venčanju Megan Markl i princa Harija dok je Kejt Midlton i princ Vilijam nisu zvali na svoju svadbu.

Vip priča
Autor:
PLIVALA JE U SKANDALIMA I SVUDA BRUKALA KRALJEVSKU PORODICU! AFERE JE KOŠTALE BRAKA: Život najomraženije princeze!
Foto: Profimedia

Kada je reč o skandalima britanske kraljevske porodice, u poslednje vreme se najčešće spominju odbegli par Megan Markl i princ Hari.

Iako vojvotkinja od Saseksa puni medije otkako je ušla u život princa Harija, postoji i neko ko je pre nje privlačio više pažnje. U pitanju je crvenokosa spisateljica i televizijska voditeljka Sara Margaret Ferguson (62), poznatija kao Fergi, koja se proslavila zahvaljujući braku s princem Endrjuom (61), kontroverznim sinom kraljice Elizabete II.

Sara je nedavno izdala roman za odrasle 'Her Heart for a Compass' dok je ranije progovorila o svom životu u biografskoj knjizi koja je uzburkala kraljevsku porodicu.

Ona je princa Endrjua upoznala u detinjstvu, a kako je rođena kao deo aristokratije, tako je odrastala s njim i ostalim visokim pripadnicima društva.

Ljubav između njih se razvila kada su se sreli 1985. na zabavi u palati, a ubrzo godinu kasnije stali su na ludi kamen. Princ Endrju je sam dizajnirao venčani prsten za Saru s rubinima kako bi bio usklađen s njenom kosom.

Nakon venčanja ceo svet je pisao o Ferguson, a britanski mediji su tvrdili da je odličan dodatak kraljevskoj porodici jer je uz Lejdi Di još jedna 'princeza iz naroda'. Život iz snova spisateljice nije dugo trajao jer postala meta zlih jezika i atentata.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Sara je pretrpela fizički napad mladića koji je bio protiv institucije monarhije i zadobila je lakše telesne povrede. Incident je bio veoma stresan za nju i Endrjua jer je tada bila trudna. Na svu sreću dete nije povređeno i 1988. rodila se princeza Beatris.

Navodno je vojvotkinja patila od postporođajne depresije zbog koje je Beatris ostavila dadiljama i otišla na put u Australiju koji je potrajao više meseci. Mediji su razapeli Sarau i od tada do danas - ne puštaju je na miru.

Dve godine kasnije, 1990. je rodila Eugeniju.

Tada je takođe patila, ali zbog nemilosrdnih britanskih tabloida. Nakon porođaja imala je više od 100 kilograma.

Tabloidi su ju nazivali vojvotkinjom od svinje aludirajući na igru reči York i pork (na engleskom jeziku svinjetina).

Sara Ferguson
foto: Profimedia

To je bio udarac i za njen brak s Endrjom koji je bio na klimavim nogama. Kružile su priče da vara princa i javno flretuje s drugim muškarcima, a javnost ju i dalje žestoko ismevala. Glasine o aferama nikad nisu potvrđene, a par se razveo 1992., nakon šest godina braka.

Kasnije se žalila u medijima da jedva preživljava s novcem koji je dobila nakon razvoda, a onda je otkriveno da se radi o pozamašnoj svoti od 23 miliona funti.

Uz Saru su se povezivale i finansijske prevare te se saznalo da je tražila 500.000 funti od novinara na tajnom zadatku da mu omogući susret s bivšim suprugom.

Sara Ferguson
foto: Profimedia

Navodno je spisateljica novinaru, koji je glumio bogatog biznismena, u dva susreta obećala da će ga upoznati s princem. Na snimku se vidi kako uzbuđena vojvotkinja uzima 40.000 funti i kaže: 'Mogu otvoriti koja god vrata poželite. Endrju mi je rekao: 'Reci mu da je cena 500.000 funti''.

Nakon svega što se događalo, Sara i Endrju su postali bliski prijatelji, a njihove ćerke ne moraju da biraju strane. Nikad se nisu svađali oko starateljstva nad pri ncezama Beatris ui Eugenijom koje su sada odrasle i udatee i imaju decu.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs