Sve što niste znali

ZLATA PETROVIĆ SE UDAVALA 3 PUTA - PRVI PUT NA SILU, DVAPUT IZ LJUBAVI: Peja do detalja otkrio baš sve o pevačici!

Prvi put je na ludi kamen stala sa muzičarem kojeg nije volela, i to dok je bila maloletna, na nagovor roditelja

Vip priča
Autor:
ZLATA PETROVIĆ SE UDAVALA 3 PUTA - PRVI PUT NA SILU, DVAPUT IZ LJUBAVI: Peja do detalja otkrio baš sve o pevačici!
Foto: ATA Images / Antonio Ahel

Pevačica Zlata Petrović ima iza sebe tri braka.

Ona se prvi put udala dok je još bila maloletna, na nagovor roditelja, za muzičara kojeg nije volela. Druga dva braka bili su sa javnosti poznatim ličnostima. Najpre sa kolegom, pevačem Hasanom Dudićem, a potom sa voditeljem Zoranom Pejićem Pejom.

Sa obojicom je imala po jedno dete, ali nijedan njen brak nije opstao. Godine 1997, u vreme kada je sa Pejom bila godinu dana, i kada je njihova ljubav cvetala, novinari lista "Sabor" razgovarali su sa voditeljem o tome zašto voli svoju suprugu Zlatu.

On je u iscrpnoj i veoma emotivnoj ispovesti objasnio kakav je njihov odnos, a tekst prenosimo u celosti:

Sudbinski susret

- Verujem u sudbinu i siguran sam da je baš ona Zlatu i mene predodredila jedno drugom. Do susreta sa njom, nisam znao za druge ljubavi, sem one koje imaju samo početak i kraj. Ono najbijtnije, sredinu, nisu imale. Na početku svake veze, već sam znao kakav će biti kraj. Susret sa Zlatom je u meni probudio do tada nepoznata osećanja. Strašno me je uzdrmala i nije mi trebalo mnogo da shvatim da to nije samo kratak zanos. Kad treba da se vidimo, meni frka! Sav se tresem i treperim, kao klinac u pubertetu. Vidim, nešto sa mnom vlada, ne znam šta je, a mnogo mi prija! Posle mi je priznala da je i sa njom bilo isto. Ode kod mame u Obrenovac, pa jedva čeka da me ponovo vidi i vraća se ka bez duše...

Od prvog trenutka je znala kako treba sa mnom. Impresionirala me je svojom snagom i neverovatnom energijom. Spolja je jaka kao kamen. A ispod kamena, krije se nežna, tanana i osetljiva duša. Posle mesec dana poznanstva, verili smo se. Za tih mesec dana, prosto me je bombardovala prelepim stvarima i više nisam mogao bez nje. Znao sam za sve priče koje su kružile o njoj. Nikada me nisu zanimale. Samo sam da je što pre upoznam što bolje i da saznam istinu. A neko se može istinski upoznati ako se sa njim deli hleb. Raspametila me je njena skromnost. Umeju da je dirnu sitnice. Poklonim joj minđuše vredne svega pedesetak dinara, a u njenim očima zablistaju suze. Kao da sam joj poklonio ceo svet! Nosi ih tako ponosno kao da vrede čitavo bogatstvo. Zna da se raduje malim stvarima.

Zlata Petrović
foto: Kurir / Damir Dervišagić

Zlatini tanjiri - kao ogledalo!

Zlata je fantastična domaćica, izuzetno pedantna i čista. Nije od onih nalickanih, doteranih žena koje izgledaju "boli glava", ali ne daj Bože da joj zaviriš u kupatilo! Kod nje sve mora da blista i da bude u savršenom redu. I ono što se vidi, i ono što se ne vidi. Nema stvari u kući kojoj ne posvećuje pažnju zbog toga što je ta stvar moćda skrivena. Voli sve kućne poslove koji idu uz ženu - kuvanje, spremanje i ostalo. Kad ona iznese šerpu sa jelom na sto, to je da ne poveruješ da šerpa u kojoj se jelo tek skuvalo može da bude tako čista! A u tanjirima možeš da se ogledaš! Kad nešto spremi, ne zna čovek da li pre da uživa u ukusnoj klopi ili u lepoti.

Pokušavam da joj svu lepotu kojom me zasipa u svakom trenutku vratim i da joj olakšam i ulepšam život. Čime god mogu! Recimo, Zlata ode sa prijateljicama u kupovinu sa prijateljicama, a ja na posao. Posle par sati se mi se javi i kaže da su se umorile. Predložim joj da negde sednu na piće, da se odmore, dok se meni ne završi smena. Zatim jurim kući, da pripremim večeru i da nju i njene prijateljice obradujem. Završio sam višu ugostiteljsku školu i majstor sam za razne specijalitete. "Uža specijalnost" mi je meso. Uzmem krmenadlu, pa je napunim kačkavaljem, šunkom, pečurkama, pa zapečem. Još kad sve to prelijem sosom... Zlata se raspameti i razbijem sosom... Zlata se raspameti i razbije od klope, iako ne voli meso. Doduše, u poslednje vreme sam u nedoumici - da li je to stvarno toliko dobro spremam, ili je njoj toliko slatko zato što me voli! Posebno volim da spremam salate jer ih ona obožava. Kad uzmem crveni kupus, crni luk, pa tome dodam sirće i ulje...

S vremena na vreme, jedno drugo "uništavamo" dobrom klopom. Kad preteramo, bacimo se na rigoroznu dijetu. Sad smo baš na jednoj. Nismo opterećeni izgledom, ali nema smisla da se pred narodom pojavljujemo sa ogromnim viškom kilograma. Na medenom mesecu koji smo proveli na Tajlandu, taman smo se malo bili "doveli u red". Ručkove smo preskakali, a uveče tamanili lokalne riblje specijalitete.

U mnogim stvarima smo isti ili slični, ali ima mnogo i onih u kojima se razlikujemo. Ja sve odluke donosim sporo, a Zlata je strašno brza. Stvari rešava u trenutku, ekspresno, bez mnogo mudrovanja. Takvi smo i u vožnji. Tamo gde ja vozim sto na sat, ona vozi sto osamdeset! Ali, odlično se uklapamo.

Svesna je kako izgleda

Zlata je takva da čovek ne može da je ne voli. U njoj sam našao sve, jedno u drugom budimo ono najlepše. Godinu dana smo u braku, a naša ljubav je sve veća i jača. O njenim manama ne mogu da pričam. Nisam objektivan! Jer, kad nekog voliš kao što ja volim nju voliš baš sve na njemu i mane prestaju da budu mane. Do udaje, Zlata je volela, kao i ja, izlaske i provod. Brak nas je oboje promenio. Sve slobodno vreme posvećujemo jedno drugom i čini mi se da bih dao sve na svetu za one divne iskrene nežnosti i ljubavi u njenim očima. Najveća želja nam je da imamo dete...

Svog sina Mikija Zlata pokušava da normalno vaspita. Ne želi da ga izdvaja od ostale dece. Za džeparac mu daje pet-deset dinara, iako bi mogla da mu daje znatno više. O njegovom vaspitanju brinu ona i Hasan, mada dečak živi sa nama. Ja se u to ne mešam i srećan sam što me Miki prihvata kao dobrog drugara sa kojim može o svemu da razgovara. Nas dvojica zajedno naručujemo pice i tamanimo ih sa uživanjem...

Ovih dana, završavamo renoviranje stana. Inicijator i organizator tog velikog i prašnjavog posla je, naravno, Zlata. Ima kompletnu viziju kako će naš kutak na kraju izgledati i odlično se snalazi. U sve se bolje razume od mene, pa i u građevinske, gipsarske, molerske i ostale radove. Potpuno je ušla u tu problematiku. Pre neki dan, trebalo je skidati "španski zid". Ja sam predložio da se to radi čekićem i dletom, a ona je bila za to da se zidovi nakvase, pa da se skida špahtlom. Ona je bila u pravu, a mom predlogu su se svi slatko smejali. Sve drži pod kontrolom.

Inače, u kući izgleda sasvim obično. Onoliko koliko ona uopšte može da izgleda obično! Bez šminke, sa kosom skupljenom u rep, u šortsu i majici. Nije opterećena svojim izgledom. I takva bi mogla da se pojavi na ekranu, bez trenutka pripremanja. Ali, iz poštovanja prema publici, doteruje se kada treba da se pojavi na nekom javnom mestu. U svemu je podržavam, kao i ona mene. Ne gušimo jedno drugo ljubomorom, jer smo svesni da osobu kraj sebe ne valja stezati. U posao joj se ne mešam i podržavam svaku njenu želju. Sve u svemu, odlično se slažemo. Sitne nesporazume rešavamo razgovorom, uz kaficu. I ma koliko lepo da pričam o njoj, stalno mi se čini da to nije dovoljno lepo", rekao je svojevremeno Peja o Zlati.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs