sjajan marketinški trik

OVO JE DOKAZ: Zverka je živ! (VIDEO)

Nakon što kompaniji Peloton za sobne bicikle drastično pala prodaja zbog smrti Zverke u nastavku ‘Seksa i grada‘, koji je pre smrti vozio upravo sobni bicikl tog brenda, kompanija je brzinom munje povukla finansijski potez godine.

Vip priča
15:12h Autor:
OVO JE DOKAZ: Zverka je živ! (VIDEO)
Scena iz serije "And Just Like That!, Foto: Profimedia

Prvo da vas upozorimo - ako niste još pogledali prve dve epizode "I tek tako" ('And Just Like That'), nastavka "Seksa i grada", nemojte dalje čitati jer slede spojleri.

Naime, danima nakon premijere serije mnogi od nas jednostavno ne mogu da dođu k sebi od šoka koji je usledio kada je jedan od omiljenih likova iz cele franšize umro od infarkta. Reč je o Zverki kojeg su producenti odlučili 'da ubiju' nakon što uradi naporan trening na sobnom biciklu marke Peloton.

U ovoj dramatičnoj sceni, Zverka trenira dok je Keri na klavirskom koncertu Šarlotine čerke i nema pojma šta joj se događa sa suprugom. Zverka se nakon treninga sruši na pod usled infarkta pa ga Keri zatiče na podu kupatila.

Iako sobni bicikl zapravo nije kriv zbog Zverkine smrti, Pelotonu je nakon te scene drastično pala prodaja.

Kako ne bi riskirali krah, dosetili su se genijalnog marketinškog trika - angažovali su glumca Krisa Nota za novu reklamu pod nazivom "He's alive" (Živ je) u kojoj njegov lik Zverka sjedi uz kamin s Alegrom, svojom virtualnom fitnes trenerkom iz serije.

"Život je prekratak da ne odradimo još jedan trening", kaže Zverka, a iz njegove je rečenice sasvim jasno na šta je mislio. Nakon toga, glas u pozadini nabraja sve razloge zašto je biciklizam dobar za naše zdravlje.

'I tek tako' premijeru je imala 9. decembra na platformi HBO kada su izašle prve dve epizode, a svakog četvrtka izlaziće po jedna od ukupno 10. Mnogi fanovi i kritičari ostali su razočarani serijom - neki joj jako zameraju što Zverke više nema, drugi tvrde da serija nema onaj poznati šarm iz devedesetih, treći da nedostaje lik Samante Džouns...

Svakome nešto ne odgovara, a manjkavosti su očigledne, ali lepo je videti staru ekipu na okupu, čak i ako među njima nema Kim Katral (Samante) koja je svojim duhovitim dosetkama udahnula dušu seriji.

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs