nije sve onako kako izgleda

BOLEST NAJTUŽNIJE PRINCEZE PROBUDILA JE PRIČE O PROKLETSTVU STAROM 724 GODINE: Nesreće ih prate svuda!


Nakon višemesečnih zdravstvenih problema, 3. septembra princeza Šarlin od Monaka je kolabirala, a zatim se i onesvestila, nakon čega je hitno završila u bolnici u Južnoj Africi. Iako je ubrzo puštena, pokazalo se da je njeno zdravstveno stanje dosta ozbiljnije nego što je prikazano u javnosti.

Vip priča
14:55h Autor:
BOLEST NAJTUŽNIJE PRINCEZE PROBUDILA JE PRIČE O PROKLETSTVU STAROM 724 GODINE: Nesreće ih prate svuda!
Foto: Profimedia

Princeza Šarlin od Monaka vratila se nakon u Monako gde su je s nestrpljenjem dočekali njeni šestogodišnji blizanci, princ Žak i princeza Gabrijela, ali radost je kratko trajala.

Fotografije iscrpljene i vidno mršave najtužnije princeze obišle su svet, a iako se trudila da nabaci osmeh na lice, sve je to od nje tražilo snagu koju nije imala.

Samo nekoliko dana kasnije, princ Albert potvrdio je ono o čemu se šuškalo - da je njeno zdravstveno stanje loše.

Štaviše, toliko je loše da je navodno pristala da ode na lečenje. Hospitalizovana je i smeštena na tajnoj lokaciji van Monaka, a pretpostavlja se da je reč o nekoj od uglednih i skupih švajcarskih klinika.

Nije trebalo dugo da novi detalji isplivaju na površinu, pa je tako neimenovani izvor dao detaljan insajderski izvještaj za Page Six, otkrivši njeno zdravstveno stanje.

‘Više od šest meseci nije mogla da jede tvrdu hranu zbog svih operacija i zahvata kojima je bila podvrgnuta. Tečnost je mogla da unosi samo kroz slamčicu, pa je prepolovila kilažu, rekao je izvor i dodao:

‘Ona je iscrpljena od svih zahvata kojima je bila podvrgnuta poslednjih šest meseci, a nemogućnost da normalno jede jedna je od posedica. Uz sve to, bila je očajna jer su njena deca i suprug toliko daleko od nje dok je ona ‘zaglavila’ u Južnoj Africi i nije mogla da se vrati kući.’

Princ Albert, Princeza Šarlin
foto: Profimedia

S druge strane, priča koju je princ Albert ispričao za Monaco-Matin, o odlasku njegove supruge na rehabilitaciju ranije ovog meseca, ostavilo je niz nejasnoća, posebno onih vezanih uz njenu bolest. Jedino što je zapravo rekao jeste to je da su ‘umor’ i ‘potreba za odmorom, ali i lečenjem pod nadzorom’ bili presudni za tu odluku.

Ali, izvor koji je sve ispričao za Page Six rekao je da je kneževska palata u Monaku jako loše odradila sve to.

Nije pošteno to što je princeza ovim obeležena kao osoba s psihičkim ili emocionalnim problemima i ne znamo zašto je palata prećutala da je Šarlin zamalo umrla u Južnoj Africi.’

Uprkos svim natpisima i pričama, pravi tok bolesti princeze Šarlin nije baš lako pratiti. Poslednji put snimljena je u Monaku 27. januara.

Iako je nastavila s objavljivanjem fotografija svoje porodice na Instagramu, ni u jednom trenutku nije otkrila da je li je ostala u Južnoj Africi ili se vratila kući u Monako. Tek 18. maja objavila je fotografiju sa događaja kojem je prisustvovala. Naime, reč je o projektu zaštite nosoroga kojima preti izumiranje, na kojem radi već duže vreme.

Tada palata nije želela da komentariše njeno zdravstveno stanje, ali ni činjenicu da se njen boravak u Južnoj Africi odugovlačio sve do maja, a javnost je to primetila jer se nije pojavila na tradicionalnom događaju Grand Prix u Monaku.

Palata se oglasila kratkim priopćenjem, otkrivši tek da je princeza Šarlin tokom boravka na afričkom kontinentu, a zbog svoje misije, ‘pokupila’ infekciju disajnih puteva, zbog čega joj nije dozvoljeno da putuje'.

Princeza Šarlin
foto: Profimedia

Ako pitate francuske medije, njena odsutnost odlično se uklopila u mnogobrojne napise o problemima u njenom braku, ali i poklopila sa poslednjom navodnom vanbračnom aferom princa Alberta od Monaka. Naime 2020. Brazilka koja živu u Italiji tužila je Alberta tvrdeći da je otac njene 16-godišnje ćerke. Ta priča možda bi bila i odbačena da on već nema dvoje vanbračne dece - 29-godišnju Jasmin Grejs Grimaldi i 18-godišnjeg Alekandra Grimaldija Kostea.

Iz svega toga, u velikoj reportaži za Paris Match, koju je u julu napisao novinar Stefan Bern, rečeno je da su se princezi smučile Albertove navodne prevare, a budući da se iz palate princezin izostanak stalno opravdavao njenim misterioznim bolestima, narod Monaka jednostavno je prestao da veruje u te priče.

Princeza Šarlin
foto: Profimedia

Inače, dobro je poznato, čak i iz starih intervjua princeze Šarlin, da se ona na život u Monaku jako teško prilagodila, kao i da se nikada nije osećala prihvaćenom u svom novom domu.

‘Ljudi s kojima sam se družila u Monaku nisu shvatali moj južnoafrički mentalitet, kao ni humor. Iako sam upoznala divne ljude otkako živim u Monaku, sve ih smatram samo poznanicima. Ovde postoje samo dve osobe koje smatram prijateljima’, izjavila je još 2010. za Tatler.

Samo godinu kasnije, New York Times raspisao se o fotografijama koje kruže internetom, a po kojima se da zaključiti da je estetskim zahvatima princeza Šarlin izmenila izgled, te da je operisala grudi, oči, nos i uradila zubnu protezu.

2014. krenule su glasine o njenom pokušaju da pobegne uoči venčanja, što je demantovao advokat princeze Šarlin i Alberta. Zatim, krenula su nagađanja da se princeza podvrgla vantelesnoj oplodnji, nakon čega su neki stanovnici Monaka rekli kako se nadaju da će sada, kada je ‘konačno trudna’, prestati s estetskim zahvatima.

Sve ovo produbilo je priče o prokletstvu kneževske porodice starom 724 godine. Naime, Kneževinu Monako zasnovao je na prevaru Fransoa Grimaldi , te je od samog početka obeležena izdajama, razvodima, tragičnim događajima i obmanama. A to nije prestalo do danas.

Zla kob nadvila se i nad najpoznatije pripadnike ove porodice, s titulama prinčeva i princeza, a iako su se svi nadali da će to prestati brakom princa Renijea III i Grejs Keli, nije bilo tako.

Princ Renije, Grejs Keli
foto: Profimedia

Prema legendi, Grimaldi je davne 1297. godine, kao prvi član porodice Grimaldi, uspeo da osvoji vlast nad obalnom stenom na kojoj se danas nalazi kneževska palata i to tako što je zakoračio preobučen u franjevca. Porodica Grimaldi bila je jedna od najbogatijih i najmoćnijih u Genovi u to doba, a nakon razdora i mnogobrojnih svađa Fransoa Grimaldi zauzeo je dvorac na obalnoj steni Monaka kako bi dobio uporište za borbu protiv neprijatelja.

Željan moći, Grimaldi je krenuo u obračun s jereticima i vešticama, koji su ubijani, a takva sudbina nije zaobišla ni lepu devojku koju je silovao. Legenda kaže da je ona postala veštica kako bi mogla poslati kletvu na celu porodicu.

'Nikada nijedan član porodice Grimaldi neće pronaći sreću u braku', rekla je na samrti.

Kletva se, čini se, obistinila jer su kroz vekove života članova porodice bili upleteni u izdaje razvode, tragične sudbine i obmane, a sve to nastavilo se do danas.

Prošlo je više od četiri decenije otkako je omiljena princeza Grejs Keli doživela moždani udar dok je vozila automobil prema Monaku. Izletela je sa puta i automobil je sleteo.

Preminula je na licu mesta, a nedugo nakon toga pojavile su se teorije zavere kako je automobil zapravo vozila njena kći Stefani. 20 godina nakon tragedije, princeza Stefani progovorila je o tom događaju i pobila sve navode.

Službeni uzrok smrti bio je fatalni moždani udar koji je doveo do udesa.

Ožalošćeni princ Renije III smrt svoje voljene supruge nikako nije mogao da prežali, više se nije ženio, a umro je 2005. godine.

Sahranjen je pored nje na imanju porodice Grimaldi. Budući da su u braku proveli 26 godina, svi su se nadali da su upravo Grejs Keli i princ Rainier III napokon razbili prokletstvo koje se nadvilo nad njihovom porodicom. Ali, to se nije dogodilo.

Ni njihova deca, princeza Stefani i Karolina, te princ Albert, nisu imali više sreće u ljubavi od svojih prethodnika.

Najviše afera povezivalo se upravo uz ime princeze Stefani, koja se 1995. godine udala za svog telohranitelja Danijela Dikrijea i rodila mu dvoje dece.

princeza Stefani, Danijel Dikrije
foto: Profimedia

Ali, ubrzo je novopečeni član ugledne porodice snimljen u zagrljaju Muriel Mol-Houteman, koja je te iste godine ponela titulu Mis golih grudi u Belgiji.

I pre braka dobili su dvoje dece, Luisa i Paulinu, a sam princ Rainier nikako nije želio dati svoj pristanak za venčanje. Kada je video da ih ne može razdvojiti, potrudio se da Dikrije ne dobije ni novčić od nasledstva.

Očajna Stefani je krenula dalje i 2003. godine udala se za portugalskog akrobatu u cirkusu, Adansa Lopeza Peresa. Brak je, baš kao i prvi, potrajao samo godinu dana.

Njena starija sestra, prestolonaslednica Karolina, već se kao 21-godišnjakinja, 1978. godine, udala za 17 godina starijeg pariškog bankara Filipa Junota. Nakon što je otkrila da joj je suprug plejboj, dve godine kasnije podnela je papire za razvod.

Javna je tajna da je noć pre venčanja princeza Šarlin želela da pobegne kod svoje porodice u Južnoafričku Republiku, ali prinčevi saradnici presreli su je na aerodromu i vratili. Navodno su postigli dogovor pa se venčanje moglo održati, a 2014. godine Šarlin je rodila blizance -Žaka i Gabrijelu.

Poslednja generacija porodice Garimaldi nastavila je da živi glamuroznim životom, baš poput svojih prethodnika, ali ni njih nije zaobišlo prokletstvo.

Ćerka Karoline od Monaka, 31-godišnja Šarlota Kaziragi, za koju kažu da je nasledila lepotu svoje pokojne bake Grejs Keli, odlučila se za porodični život. S francuskim komičarom Gadom Elmalehom dobila je dvogodišnjeg sina Rafaaela, a u 2016. godine sam glumac je objavio da je njihovoj ljubavi kraj.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs