NAD NJENOM SUDBINOM PLAKALA JE CELA JUGOSLAVIJA:Bila je nestvarno lepa, staradala jezivo i prerano u 6. mesecu trudnoće!

Ceo slučaj je i dan danas obavijen velom misterije

Vip priča
10:12h Autor:
NAD NJENOM SUDBINOM PLAKALA JE CELA JUGOSLAVIJA:Bila je nestvarno lepa, staradala jezivo i prerano u 6. mesecu trudnoće!
Foto: Printscreen Youtube / YouTube TOČILOVAC

Zbog njegove smrti plakala je cela Jugoslavija: Tragična sudbina legendarnog pevača i danas intrigira!

Film "Toma" vratio je uspomene na jednu epohu legendarnih pevača narodne muzike, a između ostalih, u filmu je prikazan i lik Silvane Armenulić. Silvanino ime je jedno od najčuvenijih kada je narodna muzika u pitanju, a poznato je da je s njom stradala i njena sestra Mirjana Barjaktarević. Mirjana je tada bila u šestom mesecu trudnoće.

Sa Silvanom i Mirjanom nastradao je i Rade Jašarević, a saobraćajna nesreća s tragičnim ishodom rasplakala je hiljade i hiljade Jugoslovena.

Život su izgubili na autoputu Beograd - Niš kod mesta Kolari vraćajući se iz Aleksandrovca gde je Ssilvana imala koncert. Neke okolnosti nikada nisu razjašnjene, kao i ta zašto su u tom trenutku bili tek na pola puta do Beograda kada je u to vreme trebalo da budu već kod kuće. Ostala je misterija i ko je vozio automobil... Sestra Dina nikada nije pročitala izveštaj obdukcije, dok braća jesu. Oni su joj rekli da ne čita.

KAKO SE ZORAN ĐINĐIĆ ZALJUBIO U RUŽICU: Od svih pametnih i lepih žena, on je izabrao baš nju! (FOTO)

Kao i Silvana, i Mirjana je bila kraljica narodne muzike i sevdalinki, a neke od njenih najpoznatijih pesma jesu Doleteće beli golub, Samo njega sanjam, Dođi, dođi, željo moja, Imala sam drugaricu...

Mirjana je bila veoma talentovana, a komponovala je i za sebe i za svoje kolege. Snimila je na desetine sevdalinki za arhiv Radio Beograda.

Treća sestra Silvane i Mirjane, Dina Barjaktarević Nikolić, ispričala je u potresnoj ispovesti da je vrisnula kada je čula da su joj najrođenije nastradale. Zapravo, ona je pukom srećom izbegla smrt tog dana. Mirjana kao da je naslutila nesreću, pa se vratila da poljubi sestru, a Dina je rekla da ju je izljubila kao nikad pre toga.

AKO BUDEŠ PAMETNA, OVDE ĆE RASTI TVOJA DECA: Ovako je Dragan Bjelogrlić osvojio ženu svog života! (FOTO)

— Svi su dotrčali da me vide i pitaju zašto sam vrisnula. Kada su čuli, to je bio šok. Inače, ja sam trebala da idem sa njima u Požarevac, ali sam ostala da gledam film “Let iznad kukavičjeg gnezda”. Rekla sam im: “Ne mogu sada, ići ću drugi put”. Non-stop sam išla sa njima. Eto, izbegla sam smrt. Inače, pre nego što će krenuti njih dve, Mira se vratila sa drugog na naš treći sprat gde smo živele da me poljubi. Posle mi je to prošlo kroz glavu, kao da je osetila nešto. Izljubi me je kao nikad pre toga. Sećam se da me je u jednom trenutku te noći stomak toliko zaboleo da je komšinica koja je tada bila u stanu pored mene, htela da zove Hitnu. Grčevi su bili jaki. Kasnije sam saznala da su u to vreme one imale udes. Kao da sam predosetila.

I Mirjana je, poput Silvane, bila lepotica bez premca, a njena smrt bila je još tragičnija zbog trudnoće...

ŽIVOTNA PRIČA JELISAVETE KARAĐORĐEVIĆ: Srbija je prezrela, preživela pravu golgotu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs