novi skandal trese kraljevsku porodicu

BIVŠI LJUBAVNICI NA SUDU: Španski kralj traži od ljubavnice nazad poklon - 65 miliona evra! (FOTO)

Španski kralj Huan Karlos nema mira ni nakon abdikacije: preduzetnica Korina cu ZajnVitgestain u sudskoj tužbi tvrdi da ju je maltretirao i uz pretnje zahtevao da mu vrati poklon - 65 milion evra - koji joj je dao dok je još bio na prestolu.

Vip priča
Autor:
BIVŠI LJUBAVNICI NA SUDU: Španski kralj traži od ljubavnice nazad poklon - 65 miliona evra! (FOTO)
Korina zu ZajnVitgenstajn, Foto: Profimedia

Nekadašnja ljubavnica odbeglog španskog kralja Huana Karlosa (83) Korina zu ZajnVitgenstajn (67) povukla je dosad neviđen potez na londonskom Visokom sudu. Britanska preduzetnica danskog porekla optužuje bivšeg monarha zbog toga što nije birao sredstva čineći ono što gospoda nikad ne čine - zahtevao je da mu vrati dar iz “srećnih dana”. Reč je o 65 miliona evra koje joj je uplatio na lični račun dok je još bio na prestolu. U međuvremenu je ponešto potrošila na nekretnine u Londonu verujući, kaže, da darovanim milionima bivši želi da je zbrine te ne namerava da mu vrati ni novčića iako joj je, tvrdi, pretio i maltretirao je od 2012. do danas. O skandalu su obavešteni britanska ministarka unutrašnjih poslova Priti Patel te ministar spoljnih poslova Dominik Rab jer se u svađu bivših ljubavnika upetljala i španska tajna služba delujući, navodno, na britanskom tlu.

Kolateralna žrtva ljubavno-finansijskog trilera je španskikralj Felipe VI., sin Huana Karlosa, koji će zbog nove sramote što ju je njegov otac priredio porodici i celoj zemlji verovatno još više posedeti. Dvaput razvedena preduzetnica tvrdi da je od Huana Karlosa sporne milione dobila pre devet godina, nedugo nakon što je javnost tokom njegovog lova na slonove u Bocvani saznala da su od 2004. bili u vezi.

KRALJICA LETICIJA SLOMLJENA OD BOLA: Njena smrt je veliki i nenadoknadiv gubitak!

Korina zu ZajnVitgenstajn
foto: Profimedia

Naime, monarh se tokom lova povredio, po njega je stigao avion iz Španije, a kako se avioni ne šalju bez propratnih dokumenata javnost je saznala za njegov luksuzni odmor usred finansijske krize koja je tada vladala u zemlji. Otkrilo se i da je s njim u Bocvani bila ljubavnica, a kraljica Sofija (82) stoički je podnela javno poniženje.

Vlasti su već tada sumnjale da je Huan Karlos upleten u finansijske malverzacije pa su poučeni iskustvom s kraljevim zetom Inakijem Urdangarinom (53), suprugom njegove kćeri, princeze Kristine (56), koji služi zatvorsku kaznu zbog pronevere šest miliona evra javnog novca - čekali pravi trenutak kako bi i nad njim sproveli istragu. Kralj je slutio šta mu se sprema: zlosretni lov na slonove i naznake finansijske istrage ubrzale su njegovu abdikaciju 2014., kad ga je nasledio sin Felipe. Kao stvorena za visoko društvo

Korina zu ZajnVitgenstajn
foto: Profimedia

Huana Karlosa i 16 godina mlađu Korinu upoznao je u Londonu vojvoda od Westminstera. Lepa Dankinja kretala se kao riba u vodi u visokom društvu zahvaljujući bivšim brakovima, šarmu i sklapanju unosnih poznanstava. Prvi suprug bio joj je imućni britanski preduzetnik s kojim je 1992. dobila ćerku. Nakon razvoda 1995. je u saradnji s britanskom kompanijom Boss & Co, specijalizovanom za proizvodnju oružja, počela da organizuje luksuzne safarije u Africi i lov na retku divljač za klijente dubokog džepa iz celog sveta. Plemićku titulu stekla je udavši se drugi put, za osam godina mlađeg nemačkog aristokrat Kazimira zu Zajn-Vitgenstajna, s kojim je 2002. dobila sina. Titulu je zadržala nakon razvoda 2004. - olakšala joj je pristup kremu evropskog društva i pomogla joj da se sprijatelji sa lordom Snoudonom, sinom princeze Margaret, kao i s princem Albertom od Monaka, te dospeti na listu zvanica za dobrotvorna događanja princa Čarlsa. Posle je pokrenula konsultantsku firmu za odnose s javnošću čiji su klijent bili princeza Šarlin i princ Albert.

Mnoge zanima odakle dolazi novac koji joj je kralj tako lako darovao i uplatio na račun.

KRALJICA LETICIJA IZVUKLA OMILJENU LETNJU HALJINU IZ ORMARA I ZABLISTALA: Ponovljena doza ženstvenosti! (FOTO)

Korina zu ZajnVitgenstajn
foto: Profimedia

Saznal se za to prošle godine, kad su španske vlasti pokrenule istragu o njegovoj umešanosti u sklapanje 6,7 milijardi evra vrednog ugovora za gradnju železnice u Saudijskoj Arabiji, projekat koji je 2011. dodeljen konzorciju španskih kompanija. Lobiranje za firme iz domovine nije sporno. Problem je u tome što je Huanu Karlosu pokojni saudijski kralj Abdulah nakon potpisivanja ugovora darovao oko 100 miliona dolara koje ovaj nije prijavio, a lavovski deo tog iznosa završio je na računu Korine. Huan Karlos je u međuvremenu napustio zemlju i sklonio se u Ujedinjene Arapske Emirate. Podjednako nezgodan deo tužbe bivše ljubavnice odnosi se na postupke zbog kojih će britanske vlasti zatražiti objašnjenje od španskih. Naime, bivši kralj zasad nije otkrio na temelju čega Korina u svojoj tužbi tvrdi da ju je bivši šef španske nacionalne obaveštajne agencije (CNI) stavio “pod fizički nadzor, hakirao njene telefone i kompjutere i neovlašćeno ušao na njen posed”: kancelariju u Monaku, imanje te stan u otmenoj londonskoj četvrti Belgravia? Pretpostavlja se da su agenti tražili dokumente koji bi još više kompromitovali osramoćenog kralja. A neugodna otkrića bivše ljubavnice samo su vrh sante skandala o kojem će još biti govora na relaciji London - Madrid.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs