Presedan

VELIKI INTERVJU KRALJICE MAKSIME: Progovorila o najtežem udarcu sudbine, ćerkama i luksuzu u vreme krize!

Iako to baš i nije uobičajeno za pripadnike kraljevske porodce, holandska kraljica Maksima napravila je izuzetak, otvorila vrata kraljevske palate u Hagu i otkrila mnoge detalje iz svog privatnog života, od kojih su mnogi izazivali kontroverze

Vip priča
Autor:
VELIKI INTERVJU KRALJICE MAKSIME: Progovorila o najtežem udarcu sudbine, ćerkama i luksuzu u vreme krize!
Foto: Profimedia

Ovog ponedeljka 17. maja u holandskoj kraljevskoj porodici od rane je zore sve bilo podređeno kraljici Maksimi, koja je tog dana slavila 50. rođendan. Budući da je njen imidž u javnosti u poslednje vreme pomalo narušen, svoj rođendan supruga kralja Vilijama Aleksandera je odlučila da iskoristi i okrene u svoju korist, dajući veliki intervju za nacionalnu televiziju.

Zbog kontroverznog oca i njegovih političkih stavova nije bila dobrodošla u kraljevsku porodicu, za naklonost naroda borila se godinama, a danas je uzdižu u nebo

Da je interesovanje bio veliki, govori i brojka od 3,2 miliona gledalaca koji su u jednom dahu pogledali intervju, čime je postao najgledaniji te večeri.

Smeštena udobno u svojoj kancelariji u kraljevskoj palati Huis ten Bosch, ujedno službenoj rezidenciji kraljevske porodice u Hagu, u sobi s velikim prozorima i pogledom na baštu, Argentinka koja predstavlja holandski narod je otvorila dušu novinarima.

Dotakla se raznih tema, uključujući one koje se tiču njenog privatnog života, poput gubitka sestre Ines, svoje veze s ćerkama, kao i svoje buduće uloge u holandskoj monarhiji.

Kraljica Maksima
foto: Profimedia

Verovatno najbolniji događaj u njenom životu i najveći udarac za nju bio je gubitak mlađe sestre Ines. Tog 7. juna 2018. godine, datum koji kraljica do kraja života neće zaboraviti, Ines je pronađena mrtva u svom stanu u Buenos Airesu. U trenutku smrti imala je 33 godine, a prema policijskom izveštaju, počinila je samoubistvo. Tokom razgovora za holandsku televiziju, Maksima se dotakla i tog dana, otkrivajući kako je često proganja sve to i kako se pita da li je mogla nešto da uradi, da li je mogla da pomogne svojoj mlađoj sestri.

"'Trudili smo da budemo tu za nju i usmeravamo je najbolje što smo mogli, ali stvarnost je takva da mi nismo profesionalci. Poslednjih sedam ili osam godina njenog života nisu bile dobre, ali mi jednostavno nismo znali kako bismo joj pomogli. Patila je od depresije i poremećaja ličnosti, verovala da je samoubistvo jedini način da se spasi, iako je bila neverovatno talentovana, ali jednostavno to nije videla", rekla je kraljica koja je nakon ličnog gubitka i svega što je prošla, odlučila da to iskoristi i pomogne drugima, naglašavajući važnost lečenja mentalnih bolesti.

"Kada osoba počini samoubistvo, kod onih koji ostaju ne javljaju se samo tuga i frustracija, već i strah, ali i stid. Puno toga je u igri i komplikuje više nego "normalna" smrt", priznala je Maksima i potom dodala kako takvim ljudima treba znati pomoći. Uprkos svemu što se dogodilo, kraljica Maksima priznaje da danas sestru pamti sa smeškom, iako su joj bile potrebne godine da se pomiri sa svime što se dogodilo i da je prihvati takvu kakva je bila.

Iako je kraljici Maksimi u poslednje vreme opala popularnost, to se nije dogodilo u slučaju njene tri ćerke, princeze Amalije, Aleksije i Arijane. Najstarija od svih, 17-godišnja princeza Amalija buduća je holandska kraljica, a kada je reč o njenom modnom izrazu, ali i stavu, upravo je ona najsličnija majci. Stoga ne čudi to da je Maksima uverena kako će Amalija jednog dana besprekorno odraditi svoju ulogu.

"Ja je još uvek ne vidim kao buduću kraljicu, nego samo kao svoju devojčicu", istakla je Maksima od Holandije.

Kraljica Maksima
foto: Profimedia

U intervjuu je spomenula i dve mlađe ćerke, pa je za srednju Aleksiju (15) rekla da je izrazito znatiželjna i voli da upoznaje ljude dok je najmlađa Arijana (14) neodoljivo slatka, vrlo ženstvena i u isto vreme izrazito moćna.

Ono što se jelu veče tokom intervjua čekalo jeste tema koja je izazvala mnoge kontroverze, a reč je o događaju iz prošle godine, kada je uprkos preporukama vlade da se zbog korona virusa ne putuje van države, holandska kraljevska porodica odlučila da ode u Grčku na odmor. Njihovo putovanje Maksima je opisala kao "grešku u proceni", dodavši kako je u to vreme putovanje još uvek bilo dopušteno, a da je njena namera bila da nastavi da radi iz porodičnog doma u Kranidi na Peloponezu.

Iako su se vratili samo nekoliko dana kasnije i putem videolinka tražili oproštaj od naroda, to je poprilično naštetilo monarhiji i izgubili su podršku javnosti.

Dodatni udarac bila je kupovina luksuzne jahte, u jeku zdravstvene krize, a koja je Holanđane koštala milione evra. Ali, kraljica Maksima ne vidi preveliki problem u svemu tome, jer, ne želeći da podcenjuje rad i delo svog supruga, smatra da kao kralj i te kako to zaslužuje.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs