Strasti se ne smiruju

NOVI ŠOK INTERVJU PRINCA HARIJA: Moj otac je patio zbog vaspitnih metoda kraljice i Filipa. Ja ću prekinuti taj ciklus!

Svoj život u kraljevskoj porodici princ Hari je opisao kao kombinaciju Truman Show-a i zoološkog vrta

Vip priča
Autor:
NOVI ŠOK INTERVJU PRINCA HARIJA: Moj otac je patio zbog vaspitnih metoda kraljice i Filipa. Ja ću prekinuti taj ciklus!
Foto: Profimedia

Princ Hari gostovao je u popularnom podkastu Armchair Expert čiji je voditelj holivudski glumac Deks Šeperd u kojem je otkrio dosad nepoznate detalje iz života.

Život u kraljevskoj porodici uporedio je sa životom Trumana Burbenka, glavnog lika poznatog filma The Truman show, kojeg kamere u stopu prate od rođenja, a njegov život milioni gledalaca prate u rijalitiju.

"Kada je Megan prvi put došla u London, dogovorili smo susret u supermarketu u Londonu. Pretvarali smo se da se ne poznajemo, slali smo poruke jedno drugome. Ljudi su me posmatrali, upućivali mi čudne poglede, dolazili do mene da me pozdrave. Na glavi sam imao kačket, gledao u pod i pokušavao da budem neprimetan", rekao je princ Hari.

Svoj život opisao je kao kombinaciju Truman Show-a i zoološkog vrta. Priznao je kako je osećao da se nikada nije uklopio u kraljevsku porodicu i da se često osećao bespomoćno.

"To je posao, zar ne? Nabacite osmeh i gurate dalje. Imao sam 20 i nešto godina kada sam razmišljao da ne želim taj posao, da ne želim biti ovde. Ne želim raditi to. Pogledajte šta je to učinilo mojoj majci. Kako ću se ikada skrasiti i imati porodicu, ako znam da će se to opet dogoditi", rekao je Hari priznajući da je tada imao psihičku krizu jer nije preboleo smrt voljene majke.

Princ Hari
foto: Profimedia

"Video sam kako to izgleda iza kulisa, znao sam kako cela stvar funkcioniše i nisam želeo da budem deo toga, rekao je.

Godine 2014. pokrenuo je sportski događaj Invictus Games i shvatio da je pomažući drugima pomogao sebi.

Hari je takođe otkrio da ga je Megan podstakla da potraži pomoć psihoterapeuta jer je stalno bio ljut zbog konstantnog i agresivnog uplitanja medija u njegov život.

"Kada sam počeo da idem na terapiju činilo se kao da je balon pukao. Izvukao sam glavu iz peska, dobro je protresao i shvatio da sam na privilegovanom položaju, da prestanem da se žalim i da prestanem da razmišljam da želim nešto drugačije. Shvatio sam da moram primeniti stvari jer ne mogu izaći. Zapitao se kako da učinim stvari drugačijima, kako učiniti majku ponosnom i iskoristiti platformu da napravim stvarne promene", rekao je.

U intervju je Hari spomenuo i oca, princa Čarlsa rekavši da je "patio" zbog vaspitnih metoda princa Filipa i kraljice Elizabete. Rekao je da se princ od Velsa ponašao prema njemu onako kako su se odnosili prema njemu, nazivajući to genetskim bolom.

"Ne bi trebalo nikoga da krivimo niti upiremo prstom u nekoga, ali kada je reč o roditeljstvu, ako sam doživeo neki oblik bola ili patnje zbog bola koju su pretrpeli moj otac ili moji roditelji, ja ću se pobrinuti da prekinem taj ciklus tako da ga ne bih dalje prenosio, rekao je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs