MISTERIJA

BESNA LJUBAVNICA, PREVARENI MUŽ ILI - SAMOUBISTVO? Supermenova smrt do danas je najveća misterija Holivuda!(FOTO)

Prvi televizijski Supermen pronađen je bez znakova života tokom žurke koja se odvijala u njegovoj kući, a potom su usledile decenije spekulacija.

Vip priča
21:29h Autor:
Foto: Profimedia

Legendarni Džordž Rivs šest godina je nosio kostim Supermena u televizijskoj seriji Adventures of Superman (1952-1958), kao i u filmu Superman and the Mole Men (1951).

Šesnaeste večeri juna 1959. godine, godinu dana nakon što je serija koja ga je proslavila otkazana, tada 45-godišnji Rivs je tokom žurke pronađen mrtav u svojoj spavaćoj sobi.

Kako je utvrđeno istragom, glumac je stradao od pucnja ispaljenog u glavu, a slučaj je zaveden kao samoubistvo. Ipak, dokaza nije bilo previše, a Rivsov dom bio je te večeri pun gostiju, pa su se pojavile glasine da je reč o ubistvu. I to — iz strasti.

Džordž Rivs
foto: Profimedia

Kako su kasnije pisali brojni mediji, većina glasina ticala se njegove veze s glumicom Toni Maniks, s kojom je glumac navodno imao strastvenu aferu. Pojedini su sumnjali da je, štaviše, ona povukla oroz, upravo zbog njihovog složenog odnosa, dok su mnogi upirali prstom u njenog supruga Edija Maniksa, direktora kompanije Metro-Goldwyn-Mayer. Maniksu nije u prilog išlo ni to što je nešto ranije bio osumnjičen za ubistvo prve supruge.

Džordž Rivs
foto: Profimedia

NIjedno od njih dvoje, međutim, nije se našlo na optuženičkoj klupi i smrt Džordža Rivsa i danas se smatra samoubistvom, a ovaj neobičan slučaj inspirisao je film Hollywoodland, u kojem je Rivsa 2006. godine igrao Ben Aflek.

Džordž Rivs
foto: Profimedia

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...