predivno!

NIJE IMAO NIŠTA OSIM LJUBAVI SA NJOM: Ljubavna priča Dina Merlina i njegove Amele tera suze na oči! (FOTO)

Ljubav Dino Merlin. Jedan od najcenjeniji i najslušanijih pevača na prostorima bivše Jugoslavije danas, potpuno zasluženo, uživa u plodovima dugogodišnjeg rada. Ipak, njegov put bio je prepun neverovatnih izazova, a kroz putovanje podršku mu je pružala žena, koja je sasvim sigurno podjednako 'kriva' za vrtoglave visine koje je Dino dostigao.

Vip priča
Autor:
Dino Merlin, Foto: Kurir / Dragan Kadić

Njihova priča, sasvim sigurno je, jedna od onih filmskih, koje bi režirao Martin Skorcese lično. Mnoštvo prepreka koje bi se našle pred njima uspešno su prebrodili držeći se zajedno, te su kako se to popularno kaže stigli 'od blata do zlata', međutim na samom početku o luksuzu u kakvom danas uživaju mogli su samo da sanjaju.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Zbog izuzetno lošeg materijalnog stanja, ljubav Dina Merlina i Amele mogla je da se završi i pre nego što je počela. Amela, koja je dolazila iz imućne porodice, studentkinja arhitekture, po mišljenju njenih roditelja nije smela da se zabavlja sa materijalno nestabilnim momkom. Ipak, kako to obično biva sudbina je imala drugačije planove.

 

- Borili smo se, krili, ali niko nas nije mogao rastaviti. Nakon pet godina smo se tajno venčali. Bilo je to romantično venčanje, iako sam svoju ženu doslovno oteo. Uz nas su bili samo moj kum i Amelina sestra koja je bila kuma. Govor matičarke bio mi je predug, stalno sam gledao na vrata da ne bi neko naišao i pokvario našu sreću - rekao je Merlin za Hello!

Majka mu je, ne krije, bila omiljena u društvu. Često je znala posuđivati novac od drugih, da bi nekom drugom pomogla....

Posted by Na vrhu uvijek ima mjesta, ako se krene sa dna on Monday, 29 May 2017

Amelini roditelji, iako u početku vidno potreseni činjenicom da im je pevač 'oteo' ćerku, vremenom su smekšali te se pomirli sa činjenicom da ljubav ipak pobeđuje sve.

 

- Kad smo se vratili, preselili smo se kod moje majke i odmah osetili udar svakodnevice. Mene je čekala velika odgovornost za porodicu i težak rad, a Amelini roditelji bili su toliko ljuti da pola godine nisu hteli ni da čuju za nju – priseća se Merlin tih vremena.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

Ljubav krunisana brakom traje još od pevačeve sedamnaeste godine, a kako sam voli da kaže u svoju suprugu zaljubljen je jednako kao i prvog dana kada ju je ugledao, 8. avgusta 1979. godine.

 

- Na taj dan pre trideset pet godina Amela mi je rekla da me voli. Danas je to jedan od najvažnijih datuma u mom životu i svaki put osetim grižu savesti da ga nisam dostojno obeležio. Pune tri i po decenije trudim se da 8. avgust učinim posebnim, da svaki put iznova iznenadim i obradujem suprugu, ali valjda će mi proći život a ja nikada neću uspeti da dovoljno izrazim koliko mi je taj dan važan.

 

Mnogo puta do sada, pevač je isticao da mu je porodica baza i osnova svega što radi u životu. Iz braka sa Amelom ima dvoje dece - ćerku Naidu i sina Hamza. Poznati Sarajlija našao se i u ulozi deke, kada mu je sin podario i prvo unuče. Dečak je poneo ime Nezir, po ocu Dinove supruge.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Dino Merlin (@dinomerlin)

- Da, žalim što su moja deca tako brzo odrasla. Kroz borbu za život često zaboravljamo da se život odvija upravo ovde i sada. A ko je u tom životu važniji od onih koju su vam najbliži? Naida je rođena kada sam počinjao karijeru i u detinjstvu je doživela sve, od nemaštine do, metaforički rečeno, kavijara i šampanjca. Navikla se na skroman život, pa je njen odgovor na moje pitanje šta da joj donesem iz Njujorka ili Pariza uvek: „Tata, hvala, imam sve, samo se što pre vrati kući.“ Materijalno je ne zanima, za razliku od njenog mlađeg brata. Kad se Hamza rodio, više nismo imali nikakve egzistencijalne probleme. Navikao se na to da mu Amela i ja priuštimo sve što poželi. Kad njega pitam šta mu treba, i ne čeka da završim rečenicu, već ima listu narudžbina - istakao je pevač za pomenuti magazin.

 

Dino Merlin za kraj prisetio se najtežeg perioda u svom i životu svoje supruge, te je istakao da bi sve dao, da je te noći mogao da odgovori drugačije.

 

Moja žena je stajala na vratima, dočekala me sa bebom. Naida je možda imala pola godine, a supruga Amela je baš završavala arhitekturu. Tiho me je upitala: ”Jesi li nam šta doneo? Nemam za mleko”. Ja nisam imao ni jedan jedini dinar. Nisam doneo ništa, jer nisam ništa zaradio. Bili su tu veliki troškovi. Dao bih sve da sam te noći mogao odgovoriti: ”Da, doneo sam 100 maraka” - piše “Ekskluziva.ba”.

 

Ipak, ljubav pobeđuje sva iskušenja na životnom putu, pa su tako Dino i Amela uspeli da istraju u zajednici, uz toleranciju i uzajamno poštovanje. Upravo zato, pevač je supruzi pored pesama, posvetio i život, u znak zahvalnosti za njenu ljubav i podršku prisutnu već četiri decenije.

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...