da li se slažete?

DONESITE ODLUKU I SAČUVAĆETE MENTALNO ZDRAVLJE: Ovo je tajna srećnog života Sanje Marinković! (FOTO)

Voditeljka Sanja Marinković izazvala je veliku pažnju pratilaca na Instagramu kada je napisala da je shvatila koliko je tačna Frojdova teza da je osnova psihičkog zdravlja da radimo posao koji volimo.

Vip priča
14:56h Autor:
DONESITE ODLUKU I SAČUVAĆETE MENTALNO ZDRAVLJE: Ovo je tajna srećnog života Sanje Marinković! (FOTO)
Sanja Marinković, Foto: Kurir / Damir Dervišagić

‒ Slušajući ovih dana većinu vas koji mi pišete i šaljete video-materijale kako radite posao koji ne volite, okruženi šefovima i kolegama koji vas “kontrolišu” i, nažalost, živite za godišnje odmore i slobodne dane, shvatila sam da je zaista najtačnija Frojdova teza da je osnova psihičkog zdravlja da radimo posao koji volimo. Zadovoljna sam što sam davno prestala da uživam u životu samo vikendom i na putovanjima, već se trudim da budem radosna svakog dana (ja uglavnom i ne znam koji je dan u sedmici, a još manje gledam vremensku prognozu). Pokušavam da u svemu što radim pronađem parče zadovoljstva bez obzira na to koji je dan u nedelji. Probajte i vi da donesete tu svečanu odluku.

Čitajući ove Sanjine reči zapitali smo se da li namerava da postane lajfkouč ili joj se na poslu desilo nešto posebno lepo, pa je želela da zahvali sudbini.

Objasnila nam je da je post nastao posle ankete koju je napravila na Instagramu:

‒ Volim što na društvenim mrežama mogu da komuniciram sa ljudima. Nekoliko dana sam im postavljala pitanje šta ih najviše frustrira u poslednje vreme, a najveći broj odgovora bio je – radimo posao koji ne volimo, šefovi nas kontrolišu i loši su međuljudski odnosi na poslu. Tada sam po ko zna koji put pomislila koliko sam privilegovana što u svom poslu beskrajno uživam, a istovremeno sam poželela da napišem nešto optimistično. Međutim, bilo je pratilaca koji su mi rekli: “Lako je tebi kad voliš svoj posao i od njega pristojno živiš, a šta da radimo mi koji ga ne volimo i jedva sastavljamo kraj s krajem”. Jedan od načina da popravite situaciju je da se posle posla posvetite hobiju, kojim ste se bavili u vreme dok niste radili to što vas ne raduje. Idite na ples, sport, kuvajte... Na taj način ispunićete prazninu koju osećate tokom sati provedenih na poslu – savetuje poznata voditeljka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs