ŽIVOTNA PRIČA

NEOBIČAN ŽIVOTNI PUT DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA: Rodio se u snegu dubokom 4 metra, voleo poznatu rediteljku i živeo za muziku!

-Muzika je bazirana na ritmu, život je baziran na njemu. Ako srce ne otkuca tri puta u ritmu, četvrti put neće ni otkucati - govorio je Đuričić.

Vip priča
Autor:
NEOBIČAN ŽIVOTNI PUT DRAGOLJUBA ĐURIČIĆA: Rodio se u snegu dubokom 4 metra, voleo poznatu rediteljku i živeo za muziku!
Foto: Printscreen Youtube / LRTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Originalan, jedinstven i sasvim poseban - takav je bio bubnjar Dragoljub Đuričić koji nas je napustio u 68. godini života, od komplikacija usled korona virusa.

Pamtićemo ga po magiji koju je stvarao udaranjem u bubnjeve, kao i neformalnom stilu života.

- Rokenrol je čoveku dao put lične slobode, a meni sve. Uz njega slikarstvo, muzika i pisanje su moj lek protiv depresije koja ume da me obuzme- izjavio je ranije Dragoljub za "Srbiju danas".

Poreklom iz Crne Gore, pola života proveo je živeći u Beogradu ali i putujući i stvarajući muziku po čitavom svetu. Uvek je sa ponosom isticao svoje poreklo sa Cetinja, ali i zanimljivu činjenicu da je rođen na snegu, a ne u porodilištu.

Proglašen jednim od 30 najboljih bubnjara na svetu, sarađivao je sa velikim muzičkim imenima, ali veliki uspeh su mu i sinovi - Milan i Andrija.

Rođen je 1953. godine na Cetinju. Početkom 70-tih godina u Herceg Novom sa svojim školskim drugovima osnovao je prvu grupu pod imenom "The End", zatim grupu "Krune", da bi se '72. priključio već poznatoj grupi "Egzodus".

Krajem '72. godine osniva svoju grupu "Veritas" koja se brzo probila. 1975. godine se seli u Beograd u želji za daljim napredovanjem. Priključuje se grupi "Ribelli" sa kojom nastupa po čitavoj SFRJ prateći gotovo sve popularne pevače pop i rok muzike tog vremena.

BIILA JE SEKS SIMBOL BIVŠE JUGOSLAVIJE, A ONDA SE ODREKLA GLUME: Preselila se u Ameriku, a evo kako sada izgleda! (FOTO)

Dragoljub Đuričić
foto: PrintscreenJutjub/ RTS TV lica, kao sav normalan svet - Zvanični kanal

Krajem 70-ih i početkom 80-ih godina, Đuričić je svirao u dva poznata benda: prvo u "YU grupi" (2 godine), a zatim u "Leb i Sol" (6 godina). Ostvario je uspešnu saradnju sa grupom Rolling Stones, a 1987. godine prelazi u hard rok grupu "Kerber", nakon čega se ponovo vratio u "Leb i Sol".

U međuvremenu je sarađivao sa velikim brojem različitih – od svetski najpoznatijih do alternativnih umetnika. Snimio je 70-tak albuma, što kao studijski muzičar, što kao član grupa u kojima je svirao. U karijeri je odsvirao više od 6000 koncerata na svim kontinentima sem Antarktika. Od 1997. godine vođa je orkestra koji prati najpopularnijeg pevača na balkanu Zdravka Čolića.

Njegov prepoznatljivi način sviranja u kome uvek postoji balans između emocija i tehnike učinio ga je izuzetno poštovanim, dok je njegova komunikativna priroda doprinela da on postane jedan od najpopularnijih jugoslovenskih muzičara uopšte. Đuričić je jedan od retkih koji je prekršio pravilo da bubnjari nemaju svoj "opis radnog zadatka", već je bubnjeve izbacio u prvi plan i ubacio ih u grupu vodećih solističkih instrumenata.

Najponosniji je bio što je bio otac dvojici sinova, Milanu kojeg je dobio kao mlađi punoletnik i Andriji iz vanbračne veze sa rediteljkom Alisom Stojanović.

RODILA JE SINA SA 17 GODINA I PREŽIVELA PATNJU: Ovo je sin Ane Bekute koji je kao beba nekoliko meseci bio u domu!(FOTO)

- Milan je odrastao u Australiji, gde i živi sa porodicom. Ima troje dece. On je praktično Australijanac. Sasvim su drugačije njegove preokupacije u životu i poseduje temperament pogodan za igranje golfa. Divan je čovek i odličan otac. U šali kažem kako imam dva sina - jedan je stariji, a drugi mlađi od mene. Tako i jeste, pošto je Milan mnogo ozbiljniji i pametniji od mene. A i Andrija je divan momak i ozbiljan sportista - rekao je Dragoljub pre nekog vremena za medije.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs