Teško detinjstvo

Vanesa Mej: Dobijala sam batine od majke i učitelja za svaku pogrešnu notu

Poznata svetska violinistkinja za sobom vuče traume iz detinjstva, kada je morala da kleči pred majkom da bi znala ko je u njihovom odnosu. Ali kada je napunila 21-u godinu, raskinula je sve veze sa majkom i od tada živi punim plućima
Vip priča
01:52h Autor:
Vanesa Mej: Dobijala sam batine od majke i učitelja za svaku pogrešnu notu
Foto: Reuters

Vrhunska violinistkinja Vanesa Mej, koja takođe izvanredno skija, pa je na olimpijskim igrama u Sočiju skijala za Tajland, otkrila je mračne tajne iz svog detinjstva. S majkom Pamelom Tan Nikolson nema dobar odnos i ne razgovaraju već dugi niz godina.

Pamela je Vanesi vodila karijeru sve dok Mej nije napunila 21-u godinu i raskinula sve veze s majkom.

Živela "pod staklenim zvonom"

"Terala me je da klečim pred njom kako bi mi pokazala ko je u našem odnosu podređen, a ko gospodar", kaže Vanesa, i dodaje kako je majka nije pustila da sama izađe iz kuće sve do 20-e godine.

Violinistkinji je to jako smetalo jer, kaže, nastupala je pred milionima, a majka se ponašala kao da ne zna sama da pređe ulicu.

"Nikada nisam sama namestila krevet, nikada nisam napravila doručak, nikada nisam sama išla ulicom, nikada nisam sama kupila mleko. Sve u mom životu bilo je usredsređeno na karijeru violinistkinje. U jednu ruku, bio je to vojnički život", priča umetnica.

Mej dodaje kako joj je jasno da je u neku ruku imala sreće što je u životu morala samo da svira violinu jer ima ljudi koji rade znatno gore stvari od toga, ali to je imalo svoju cenu.

"Kad bih slučajno odsvirala pogrešnu notu majka, a i učitelj, udarali bi me po rukama i licu", otkriva Vanesa i kaže da je i njena baka tukla njenu majku i sa štapom ju je jurila po kući i mlatila.

Uživa u slobodi

Vanesi je skijanje sada najveća ljubav. O braku i deci ne razmišlja jer konačno uživa u svojoj slobodi. S majkom ne razgovara. Poslala joj je SMS pre nego što je trebalo da skija u Sočiju, ali to je uopšte nije dirnulo.

Ne smatra da je to bila prilika za njihov novi početak. Jednostavno ne mari. Normalne odnose s ocem, od kojeg se njena majka davno rastala, uspostavila je tek nedavno.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs