ričard gir i sindi kraford

Bili su NAJSEKSI SLAVNI PAR na svetu 90-ih, venčali se u Las Vegasu: A onda je njihov BRAK PUKAO!

Bili su najpoznatijih holivudski par devedesetih godina 20. veka

Vip priča
Autor:
Bili su NAJSEKSI SLAVNI PAR na svetu 90-ih, venčali se u Las Vegasu: A onda je njihov BRAK PUKAO!
Foto: Profimedia

Slavni američki supermodel Sindi Kraford (55) bila je na vrhuncu slave devedesetih.

Jedna od najplaćenijih i najlepših manekenki tog vremena, plenila je pažnju svojom lepotom i harala modnim pistama. Nosila je modele brojnih čuvenih modnih dizajnera i modnih kuća, među kojima su "Šanel", "Versaće", Dolče i Gabana", "Valentino", Ralf Loren", "Kelvin Klajn"... Krasila je naslovnice brojnih najprestižnijih modnih magazina, kao što su Vog, Elle, Cosmopolitan...

Sa 17 godina prijavila se na takmičenje modne agencije Elite "Look of the Year" i završila na drugom mestu.

Posle mature dobila je stipendiju za studije hemijskog inženjeringa na univerzitetu Northwestern, ali nakon samo jednog semestra odustaje od studija, kako bi se potpuno posvetila modelingu.

Pažnju javnosti privlačila je svojom lepotom, ali i ljubavnim životom.

Imala je samo 22 godine kada je na roštilju kod legendarnog fotografa Herba Ritsa upoznala tada 39-godišnjeg Ričarda Gira.

Sindi Kraford i Ričard Gir
foto: Profimedia

Između najpoželjnijeg holivudskog neženje i slavne manekenke odmah se pojavila hemija.

Postali su najpoznatiji holivudski par, a magazin "People" ih je čak proglasio najseksi parom na svetu. Ubrzo su se pojavile spekulacije o venčanju.

Međutim, Ričard se odupirao toj ideji. Kako je i sama priznala, na braku je insistirala Sindi.

"Bila sam devojka koja je odrastala gledajući romantične filmove i sanjala sam o velikom venčanju iz bajke. Bili smo zajedno već nekoliko godina i stalno sam ga ispitivala kada ćemo se venčati", rekla je jednom slavna manekenka.

Glumac je na kraju pokleknuo.

"Imao sam 42 godine, a žena za kojom sam bio lud i koju sam jako voleo rekla mi je: 'Ne mogu čekati. Ako se ništa ne dogodi, idem dalje.' Brak sa Sindi najbolja je odluka koju sam ikad doneo, rekao je Gir u intervjuu neposredno nakon venčanja.

Sindi Kraford i Ričard Gir
foto: Profimedia

Par je sudbonosno "da" izgovorio 12. decembra 1991. godine.

Ričard je imao slobodan dan i pauzu tokom snimanja filma "Mr. Jones" pa je privatnim avionom odveo svoju dragu i par prijatelja u Las Vegas.

Razmenili su zavete na maloj ceremoniji u kapelici, a venčanje je bilo toliko spontano da nisu imali vremena za kupovinu pravog prstenja nego su umesto toga napravili zamenske burme od obične aluminijske folije.

Na početku je sve delovalo idealno, ali ubrzo su među njima isplivale nepremostive razlike.

Osim razlike u godinama, delila ih je i razlika u pogledu zajedničke budućnosti.

"Više od svega želim porodicu. Osećam da je to ono što mi treba u životu i mislim da ću biti dobra majka, ispričala je Sindi.

Kada su Ričarda jednom prilikom novinari pitali planira li decu sa svojom suprugom, samo im je odgovorio: "Ja sam još uvek dete".

Zatim su kružili tračevi kako je njihov brak samo farsa jer su oboje naklonjeni istom polu i da će se uskoro razvesti. Glasine su išle toliko daleko da su na kraju platili oglas u novinama kako bi demantovali glasine i javno istakli svoju heteroseksualnost.

"Venčali smo se jer se volimo i jer želimo zajedno da provedemo život. Heteroseksualni smo, monogamni i ozbiljno shvatamo svoju vezu. Priče o razvodu nisu istinite, pisalo je u novinama u maju. 1994. godine.

Samo sedam meseci kasnije, 1. decembra 1994. objavili su kako je njihovoj ljubavi i braku došao kraj.

Manekenka nije gubila vreme tugujući zbog propalog braka. Mesec dana nakon objave o razvodu, paparaci su je snimili kako prebacuje svoje stvari u stan bivšeg dečka Rande Gerbera.

Upravo je s njim ostvarila svoj san o osnivanju porodice. Venčali su se 29. maja 1998. i dobili dvoje dece, ćerku Kaju i sina Preslija.

Kada su je pre nekoliko godina pitali što je bio razlog ljubavnog kraha sa Ričardom, Sindi je priznala da je presudila razlika u godinama, previše obaveza i nedostatak prijateljstva u odnosu.

"Imala sam 22 godine i kao mlada ženapokušavala sam da shvatim ko sam zapravo i šta želim. On je već imao 39 godina. Dvadesete su važne godine za svaku ženu jer konačno postajemo svesne svoje moći i spoznajemo svoju unutrašnju snagu. Teško je promeniti se u vezi. Odjednom nisi to na što je druga osoba pristala. Deo naših problema bila je i činjenica da nismo bili prijatelji. Bilo smo puno toga, ali ne i prijatelji, zaključila je manekenka.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs