životna borba džepne venere

Kajli Minog pobedila tešku bolest, ali jednu stvar ne može da preboli: Kažu da postoje opcije ali nisam sigurna! (FOTO)

Australijska pevačica Kajli Minog otkrila razlog zbog kojeg nema decu.

Vip priča
Autor:
Kajli Minog pobedila tešku bolest, ali jednu stvar ne može da preboli: Kažu da postoje opcije ali nisam sigurna! (FOTO)
Kajli Minog, Foto: Porfimedia

Kajli je pre nedelju dana postigla veliki uspeh tako što je postala prva pevačica u Velikoj Britaniji koja je u pet decenija imala album na vrhu top lista. Iako se ne može reći da Kajli nije bila baš popularna, posebno 2000-ih kada je objavila pesmu "Can't Get Iou Out Of Mi Head" koja se skoro svakodnevno emitovala na MTV-u, mnogi njeni fanovi i dalje misle da je ona potcenjena. Naime, Minog je dugo u centru pažnje, najviše zbog svog izgleda. Menadžeri i izdavačke kuće nisu imali problema da je promovišu kao seksi džepnu Veneru. Kada se 2000. godine vratila pop muzici i objavila singl "Spinning Around", mediji nisu prestajali da pišu o njenoj zadnjici u minijaturnim zlatnim šortsevima. Ali izgled i pevanje nisu jedini talenti ove legendarne muzičarke. Karijeru je započela kao dete, a prvi put je primećena u popularnoj sapunici "Neighbours" koja se prikazivala u Australiji i Velikoj Britaniji od 1986. do 1988. godine. Čim se završila snimanje serije, Kajli je odlučila da se posveti muzici. Prvi album koji je snimila izašao je pod jednostavnim nazivom "Kylie". Na njemu su se našla čak dva hita, pesma "I Should Be So Lucky" i obrada "The Loco-Motion", američke pevačice koja je nastupala pod imenom Little Eva. To joj je pomoglo da se probije na američku scenu, ali to će moći ponovo da uspe tek nakon nekoliko godina. Bez obzira na to, njena karijera u Evropi se skoro sve vreme kretala uzlaznom putanjom i ona je odlučila da malo promeni zvuk, kako bi delovala oštrije i zanimljivije. U to vreme sarađivala je i sa muzičarom Nikom Kejvom, sa kojim je snimila pesmu "Where The Wild Roses Grow". Ali planetarnu slavu stekla je tek početkom 2000-ih kada je objavila album "Light Iears" na kojem se nalaze hitovi "Can’t Get You Out Of My Head" i "Spinning Around". Album koji sledi, "Body Language" iz 2003. godine zacementirao je njen status pop ikone, a 2004. osvojila je Gremi za najbolji plesni singl "Come into My World". Nažalost, godinu dana kasnije, počele su loše vesti. Pevačica je pronašla kvržicu na dojci, ali lekari su je uverili da je sve u redu. Imala je samo 36 godina i do tada nije imala većih zdravstvenih tegoba. Ipak, potražila je drugo mišljenje i dijagnoza raka dojke bila je potvrđena.

"Sećam se da sam saznala dijagnozu, ali to još niko na svetu nije znao. Razgovarala sam sa bratom i tadašnjim dečkom u lekarskoj ordinaciji. Svi smo bili u neverici i odlučili smo da odemo na kafu. Konobar nas je pozdravio tipičnim: 'Hej, kako si danas?'. Svi smo mu nekako odgovorili da smo dobro i zahvalili mu se na pitanju kao da smo roboti. U to vreme sam mislila da stvarno ne mora da zna kroz šta neko prolazi. Ali sam pomislila i da će ista osoba sutra otvoriti novine i reći: 'O, Bože, bila je ovde juče, a mi nismo znali ...'", rekla je Kajli u nedavnom intervjuu. Dijagnozu je pratila operacija, a kasnije i hemioterapija. U februaru 2006. objavila je pobedu nad teškom bolešću. Cela situacija potpuno je promenila njen pogled na život. "To je velika promena. Pre i posle", rekla je Minog i dodala: "Sada, s obzirom na situaciju sa koronavirusom u svetu, mnogi kažu da je ovo 'nova normalnost', ali mislim da nakon što uspete da pobedite rak ili neku drugu bolest koja može da vam promeni život , samo morate da se prilagodite. Život je niz izazova i morate da težite da iskusite što više dobrih stvari. Trenutno zaista osećam da se život sastoji od trenutaka, a ima mnogo trenutaka koji su dobri i treba da ih proslavljamo, jer ćete iskusiti i dobre i loše".

Jedna od gorih stvari koja joj se dogodila, kako tvrdi, posledica je toga što je rak imala tako mlada, a to je da ne može da ima decu. Kajli sada ima 52 godine, a do dijagnoze nije imala dece. "Svi kažu da postoje opcije, ali nisam sigurna. Sada sam u pedesetima i imam malo drugačiji pogled na život. Ne mogu da kažem, da mi nije žao i naravno da sam tužna, ali ne mogu da se prepustim očaju. Naravno da se pitam kako bi bilo da imam decu ili da sad nekim čudom zatrudnim. Ne znam da li bih uopšte mogla da se snađem", otkrila je. Nakon što je pobedila bolest, Minog nije prestala da se bavi muzikom. Odmah nakon oporavka od bolesti vratila se na turneju. Snimila je i nekoliko novih albuma. Već 2007. izbacila je jedan pod nazivom "X", a tri godine kasnije i "Aphrodite". Bila je verna disko-pop zvuku, do 2014. kada je na nekim pesmama sarađivala s Farelom Vilijamsom i Sijom. Oprobala se i u kantri muzici, a to može da se ćuje na albumu "Golden" koji je izašao 2018. Ponovno je zaintrigirala javnost albumom "Disco" koji je izdala ove godine. Zbog koronavirusa koji je jako pogodio muzičku industriju morala je da kupi svoju opremu i da nauči da koristi kompjuterske programe za snimanje vokala.

To joj je pomoglo i da se nosi sa strogim merama lokdauna, zbog čega je uspela da nastavi sa pozitivnim razmišljanjem, iako joj je, kako priznaje, to u jednom trenutku bilo zaista teško pa je zamalo pala u depresiju. Osim albuma, ove godine bacila se u još jedan poslovni projekat. Počela je da proizvodi sopstveno vino, svake godine sve popularniji rose, koji može da se kupi za nešto više od 10 evra. Postigla je veliki uspeh jer je cela pošiljka prodata prvi dan, a svima je poručila da još nije stručna i da tek uči o vinima. Ipak, tvrdi da njeno vino najbolje ide uz pečeni losos. Kajli ima mnogo odraslih fanova i dobar je osećaj da može da proizvede nešto za njih, a vino je sofisticirano i zabavno. U svemu joj je pomogao i partner Pol Solomons, kreativni direktor časopisa "GQ". Zajedno su već dve godine, a shvatila je da na njega može da se osloni kada se tokom jedne turneje veoma razbolela.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs