obožavani glumac

Njegov život je inspiracija: Majkl Džej Foks o najmračnijem periodu u svom životu! (FOTO)

Majkl Džej Foks po prvi put javno govori o najmračnijem trenutku svog života – dijagnoze tumora s kojom se suočio pre dve godine.

Vip priča
Autor:
Njegov život je inspiracija: Majkl Džej Foks o najmračnijem periodu u svom životu! (FOTO)
Majkl Džej Foks, Foto: Profimedia

Glumac nekad neverovatno popularne serije "Porodične veze", Majkl Džej Foks (59) još je 1998. godine u javnost izašao sa svojom pričom o borbi s Parkinsonovom bolesti, a sada je odlučio da podeli svoju priču o tumoru na kičmi s kojim se suočio 2018. godine.

"Brzo je rastao i izazivao mi je užasne bolove u celom telu. Da ga nisam operisao, ostao bih paralizovan. Međutim, operacija uklanjanja bila je rizična. Tumor je stezao leđnu moždinu, pa su morali da budu vrlo oprezni pri uklanjanju kako ne bi napravili daljnju štetu", priča Foks.

Operacija je bila uspešna i Foks je započeo četveromesečni proces u kojem je morao ponovo da nauči da hoda. Misleći da je najgore iza njega, odmorio se s porodicom na svom imanju i vratio se sam u njihov stan u Njujorku kako bi sutradan mogao da snima film Spajka Lija. Ali, ujutro je pao u kuhinji i slomio ruku.

‘TO JE DEFINITIVNO BIO MOJ NAJMRAČNIJI TRENUTAK‘, KAŽE FOKS, KOJI PRIČU OPISUJE U SVOJIM NADOLAZEĆIM, ČETVRTIM MEMOARIMA, "NO TIME LIKE THE FUTURE".

Iako je bio prilično optimističan nakon operacija, ovaj pad ga je potpuno slomio. Kasnije je shvatio da mu zahvalnost uvelike pomaže u optimizmu.

"Optimizam je zaista utemeljen na zahvalnosti i održiv je kad se stalno vraćate zahvalnosti, a ono što iz toga sledi je prihvatanje. Prihvaćajući da se ta stvar dogodila i prihvatate stvari takvima kakve jesu. Ne znači da ne možete to da promenite. To ne znači da to morate da prihvatite kao kaznu ili kaznu, već je samo stavite na svoje mesto. Zatim pogledajte koliko ostatka svog života morate napredovati i onda možete ići dalje. "

Glumac, koji će uskoro da napuni 60 godina, kaže da se koncentriše na vreme sa svojom decom i suprugom Trejsi Polan. Par ima sina Sema (31), blizance Akvanajui Šajler(25), i ćerku Esme (19).

"Nije da pre nisam bio iskren, ali moja je zahvalnost sada dublja, od prolaska kroz najcrnja vremena", kaže glumac koji dalje nastavlja da živi s Parkinsonovom bolesti, ali naglašava da napreduje na bezbroj načina.

"Moj je život sada miran i zapravo se stvarno dobro zabavljam. Ljudi mi ne veruju, ali ja volim život. Volim da budem sa svojom porodicom. Volim da budem sa Trejsi. Volim što ne radim mnogo beskorisnih stvari koje sam radio, jer nemam energije ni vremena”, zaključio je.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs