selena perez

Tragična sudbina tejano kraljice: Bila je na vrhuncu slave, a onda joj je kobni metak u leđa prekinuo život u 23 godini!

Bila je na vrhuncu karijere, iza sebe imala četiri hit albuma. Modni magazini su je proglasili meksičkom Madonnom, najviše zbog stila oblačenja i plesa. A onda je njen život tragično okončan 16 dana pre 24. rođendana

Vip priča
12:05h Autor:
Tragična sudbina tejano kraljice: Bila je na vrhuncu slave, a onda joj je kobni metak u leđa prekinuo život u 23 godini!
Foto: PrintscreenJutjub/ Selena OFFICIAL

Selena Perez rođena je 16. aprila 1971. godine u jezeru Džekson u Teksasu, a odrasla je u američko- meksičkoj porodici, kao treće i najmlađe dete Abrahama i Marsele Kintanilje.

Zvali su je kraljicom Tejano muzike, odnosno teksaško-meksičke muzike, a iako mlada imala je više od 12 miliona prodatih albuma širom sveta.

Dve godine posle njene smrti, njena tragična priča ovekovečena je na filmskom platnu. Snimljen je biografski film "Selena", sa latino divom Dženifer Lopez u glavnoj ulozi.

Tragična životna priča prve i najlepše misice Jugoslavije: Bajkovit život okončala smrtonosnom dozom!

foto: Profimedia

Odrastanje u Teksasu

Još od malih nogu pokazivala je talenat za muziku, te je njen otac odlučio da oformi bend "Selena i dečaci". U početku grupu su činili Selenini brat i sestra, A.B. i Suzet. Najpre su svirali u garaži, a potom u porodičnom restoranu i na svadbama i raznim muzičkim takmičenjima.

Zvali su je najuzbudljivijom ženom na svetu: Životna priča nezaboravne dive - Erte Kit! (FOTO)

Zbog loše finansijske situacije i teškog života u Lejk Džeksonu, porodica Kintanilja se seli u Korpus Kristi. Grupi se tada priključuje još pet članova. Zajedno sa bendom Selena je nastupala širom Teksasa na mnogim festivalima i takmičenjima, a iako joj je maternji jezik bio engleski pevala je na španskom.

Postala je popularna sa samo 11 godina, a prvi album Mis primeras grabaciones grupa izdaje 1984. godine. Međutim, album nije uspešno prošao, zbog čega odlučuju da, pored kumbije, uključe i druge muzičke stilove poput popa i bluza. Već 1986. osvaja nagradu Female vocalist of the year, koju je dobijala i narednih godina. Drugi album Alpha bend objavljuje 1986.

1989. godine bendu se priključuje i gitarista Kris Perez. Prijateljstvo između Selene i Krisa ubrzo je preraslo u ljubav. Kada je Selenin otac saznao za njihovu vezu izbacio je Krisa iz benda. Ali, oni nisu marili za to, već su nastavili da se viđaju u tajnosti, a već u aprilu 1992. stali su na ludi kamen bez znanja Seleninih roditelja.

Iako je venčanje trebalo da bude tajna, jedna radio stanica prenela je vest o ovom događaju. Nekoliko dana nakon toga Selena se pomirila sa ocem, a on je aminovao njihovu ljubav.

Bend je nastavio da putuje i nastupa širom Amerike u autobusu koji su zvali Velika Berta. Održali su velike koncerte u Njujorku, Kaliforniji, Portoriku i Argentini. Kako je Selenina popularnost sve više rasla, ona je tako dobijala i sve više nagrada. Nominovana je 87 puta, a osvojila 67 nagrada. Postala je i prva zvezda koja je dobila nagrade u dva različita žanra od strane magazina Billboard. Albumom Selena live 1993. osvojila je Gremi nagradu. Godinu dana kasnije album Amor prohibido proglašen je sa najprodavaniji i najpopularniji album godine.

Pojavila se i u dve epizode serije Dos mujeres, un camino. Takođe, trebalo je da glumi i u filmu Don Huan de Marko, zajedno sa Džonijem Depom i Marlonom Brandom.

Poslednji koncert održala je u Hjustonu 1995. godine pred više od 40.000 ljudi.

U nadi da će se probiti i vrh američkih muzičkih lista želela je da snimi i album na engleskom. Nažalost njegovo objavljivanje nije doživela.

Tragedija i izdaja

Selena je slavu iskoristila i na druge načine, otvorivši kompaniju Selenu Etc. Inc, koja je uključivala butike koje su prodale liniju odeće.

Porodica je izbegla fan klubove sve do 1990. godine kada je Selena srela Jolandu Saldivara, tetku jednog od Seleninih prijatelja iz detinjstva. Iako su u to vreme bili stranci, Saldivar je ubeđivao porodicu da bi fan klub bio dobra ideja i izrazio veliko oduševljenje za pevača. Saldivar je postao predsednik klubova Selene - neplaćena pozicija koja se uskoro pohvalila preko 9000 članova.

Godine 1994, kao nagradu za svoj naporan rad, Selena je promovisala Saldivara na plaćenu poziciju nadgledanja kompanije. Ali, tada je sve krenulo u pogrešnom pravcu.

Dizajner kompanije je izjavio da ne može raditi sa Saldivar; proizvodi koji su plaćeni nisu isporučeni, a postoje optužbe za zloupotrebu i nedostatak sredstava.

Selena i njen otac su se suprotstavili Saldivaru. Washington Post je objavio da je Saldivar zapravo otpušten telefonom večeras 29. marta i da je predsednik kluba navijača jednostavno rekao "OK". Sutradan je Saldivar pozvao i dogovorio sastanak sa Selenom kako bi mogla da preda neke papire.

Tragičan trenutak dogodio se u jutarnjim satima 31. marta 1995. godine kada je Selena otišla na poslovni sastanak sa Saldivarom u teksaški hotel Corpus Christi, gde je trebalo da razgovaraju o problemima firme.

Posle razgovora, dok je napuštala sobu, Saldivar ju je upucao u leđa. Selena je uspela da dođe do hola hotela nakon čega se onesvestila. Izdahnula je u bolnici nekoliko sati kasnije.

Ubistvo se dogodilo dve nedelje pre njenog 24. rođendana.

Iako se njen život tragično i prerano završio, njen duh i dalje živi.

2004. godine posthumno je objavljen njen crossover album "Dreaming Of You" koji je postao četvorostruko platinum.

Kako je od beskućnice postala žena čije ime zna ceo svet: Nepoznati detalji iz života Dženifer Lopez! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs