UCENJENA

Britanski dvor nije birao sredstva protiv nje:Princeza poklekla pred ucenom na koju ne bi pristala ni jedna majka!(FOTO)

Poznato je odnos na relaciji Bakingemska palata - Lejdi Di bio prepun trzavica i netrpeljivosti, ali Dvor je otišao i korak dalje...

Vip priča
Autor:
Britanski dvor nije birao sredstva protiv nje:Princeza poklekla pred ucenom na koju ne bi pristala ni jedna majka!(FOTO)
Foto: Profimedia

Kraljevska porodica i odnosi njenih članova oduvek su bile teme koje intrigiraju javnost, a jedna od najzanimljivijih medijima svakako je bila, a i još uvek je, tragično preminula princeza Dajana od čije su smrti prošle pune 23 godine. Premda mnogi obožavatelji 'princeze iz naroda', kako su zvali Dajanu, smatraju kako znaju sve detalje iz njenog života, svako malo u javnosti se pojavi nova knjiga o Dajaninom životu u kojoj autor iste iznosi do tada nepoznate detalje. Izuzetak tako nije ni knjiga "Dajana: Njena prava priča", autora Endrua Mortona, koji u njoj navodi kako su princezi pretili da će joj oduzeti sinove, princa Vilijama i princa Harija.

foto: Profimedia

Naime, kako je opisao britanski autor, u jeku skandala s prevarom princa Čarlsa, Dajana se suočavala s jednom od najgorih pretnji za roditelja - oduzimanjem dece. Princ Filip, Dajanin svekar, tada je navodno došao do informacije kako je ona dala saglasnost da u javnost dospe knjiga u kojoj se potvrđuje Čarlsova afera s današnjom suprugom Kamilom.

foto: Profimedia

Ta je informacija toliko razljutila vojvodu od Edinburga da je pod svaku cenu odlučio da spreči da ista ugleda svetlo dana pa je, prema navodima spomenutog autora, zapretio Dajani da će je oterati s dvora i oduzeti joj sinove.

foto: Profimedia

Iako ju je pismo u kojem joj se preti oduzimanjem dece jako razbesnelo, Dajana je odlučila da odustane od svega i skloni se sa dvora, sačuva dostojanstvo krune, kako je to od nje tražio suprug kraljice Elizabete II., i time zadrži starateljstvo nad Vilijamom i Harijem. Prema rečima autora pomenute knjige, nakon što je Dajana dala do znanja da neće ostati u braku s Čarlsom i da je skandali u porodici ne zanimaju, princ Filip se smirio i u konačnom, imao puno više razumevanja za sve kroz što je preminula princeza tada prolazila.

(Stil.kurir.rs/Story.hr)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs