Probajte

Metoda Alberta Ajnštajna koja povećava inteligenciju i rešava probleme: Svakog dana ne radite ništa - cela dva sata!

Ovu metodu koristio je Albert Ajnštajn.

Zanimljivosti
Autor:
Albert Ajnštajn, Foto: Profimedia

U današnjem brzom i modernom svetu, naš mozak je konstantno pod uticajem i stalno vrši razmatranja i razmišljanja, bez ikakvog odmora. Jedini pravi trenutak kada se naš mozak odmara jeste kada spavamo. Čak i kada pravimo pauze i tada opterećujemo naš um jer verovatno gledamo televiziju, buljimo u telefon, igramo igrice ili nešto čitamo.

Albert Ajnštajn je pre više od pola veka govorio da je otkrio metodu koja povećava inteligenciju i koja će vam pomoći da razrešite mnoge probleme.

Potrebno je da u toku dana izdvojite period od 2 sata kada nećete raditi bukvalno ništa. Kada kažemo ništa, onda to i mislimo. Nije dozvoljeno nikako korišćenje uređaja, gledanje TV-a, pričanje telefonom, čak ni kontakt sa ljudima. Smete ležati, sedeti i šetati se, ali morate biti sami sa vašim mislima i ne smete utonuti u san.

Ajnštajn je tvrdio da u takvim trenucima prelazi u posebno stanje koje dovodi do neočekivanih razmišljanja i ideja. Bez ikakvih drugih uticaja, vaše misli počeće da lutaju i pitanje je gde ćete odlutati.

- To je kao putovanje u nepoznato i nikada ne znate gde će vas vaš um povesti i šta ćete zajedno sa njim otkriti - govorio je Ajnštajn i rekao da je mnoge teorije i teoreme otkrio upravo na ovaj način.

Ako želite da budete produktivniji, da dođete do novih inspiracija i ideja, onda je ova metoda koja će vam verovatno pomoći da do toga dođete.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs

Razmena sadržaja

Inicijalizacija u toku...