SKANDALOZNA LJUBAV

Ovako je živela pre udaje za predsednika: Saznajte sve o prvom braku i razvodu Brižit Makron! (FOTO)

Pre udaje za Emanuela Makrona, trenutnog predsednika Francuske, s kojim je stupila u brak u oktobru 2007. godine, bivša francuska učiteljica Brižit Trognu bila je u braku s bankarom Andre-Luijom Auziereom, s kojim je dobila troje dece. O ovom nepoznatom razdoblju, u kojem je Brižit živela radikalno drugačijim životom, ne sluteći da će jednog dana postati prva dama, piše novinarka Maele Brun u svojoj biografiji 'Brižit Makron, oslobođena žena', kao i Silvi Bomel, autorka knjige 'Upravo je napunio sedamnaest', u svojim kolumnama u "Madame Figaro", subotnjem dodatku časopisa "Le Figaro"

Vip priča
Autor:
Ovako je živela pre udaje za predsednika: Saznajte sve o prvom braku i razvodu Brižit Makron! (FOTO)
Brižit Makron i Emanuel Makron, Foto: Profimedia

Svog prvog supruga Andre-Luija Auzierea, Brižit upoznala je u Le Toketu, turističkom mestu na severu Francuske. Sin višeg državnog službenika radio je tada u bankarskom sektoru, u 180 kilometara udaljenom Lileu. Iako oboje jako zaljubljeni, Brižit je iznenadila udajom s navršenom tek 21 godinom, a Silvi Bomel u svojim kolumnama otkriva da je taj brak išao po ubrzanom postupku i bio gotovo obavezan.

'Kad se Brižit Trognu 1974. godine prvi put udala, tableta za sprečavanje začeća bila je novija stvar i daleko od toga da je bila svima dostupna. Postojala je tada i ideja da je važno ne zatrudneti pre braka, a najbolji način za preživljavanje te situacije bilo je venčanje', piše Bimel i dodaje kako su se sve tri njene sestre udale pre nje da bi, kako su tada govorile, 'rodile decu pre 30'.

I dalje ima ono nešto: Bivši supermodel i prva dama (50) pokorila modnu pistu! (FOTO)

foto: Profimedia

Prioritet joj je bila majčinska uloga

Par je vrlo brzo dobio troje dece - Sebastiena, Lorensa i Tifani - a Brižit se jako posvetila svojoj majčinskoj ulozi, kao što je danas posvećena svojim unucima. Prva dama, kojoj je 67 godina, ima već osam unuka, a prema pisanju časopisa Express, svoju porodicu ne zapostavlja ni danas, pa se čak nagađa da su neki njeni unuci bili u dvorištu Jelisejske palate tokom predsedničke inauguracije Emanuela Makrona 2017. godine.

'Brižit Makron vodi brigu o ravnoteži u svom životu i važni su joj trenuci bliskosti s porodicom', navodi u svojoj knjizi 'Jelisejske dame' Bertrand Mejer-Stabli i otkriva kako francuska prva dama svake srede i petka posvećuje popodneva svojim najmilijima.

Prva dama Češke: I sama ne znam koliko novca trošim na odeću!(FOTO)

foto: AP / Ludovic Marin

Vatreno krštenje u politici

Ubrzo nakon rođenja dece Brižit Makron preuzela je brigu i za svoj profesionalni život pa kad joj je prvi suprug premešten u pokrajinu Elzas kao direktor Francuske banke za spoljašnju trgovinu, ona započinje s privatnom praksom. Zahvaljujući studiju književnosti, zaposlila se u protestantskom univerzitetu Lucie-Berger u Strazburgu. Istovremeno se prvi put uključuje u politiku tokom opštinskih izbora na nezavisnoj listi, ali su njene političke ambicije vrlo brzo potpuno splasnule.

Međutim svoja je uverenja nastavila širiti u krugu bližnjih pa jedna od njenih prijateljica iz tog vremena navodi u biografiji koju je napisala Mael Brun kako je to 'žena koja vas prožima delujući osmozom' i dodaje da ne zna da li ju je politika već tada zanimala, ali da su je zasigurno zanimali životi ljudi.

Najlepša prva dama: Jedina koja može da parira Melaniji Tramp! (FOTO)

foto: Profimedia

Susret s Emanuelom Makronom

Porodica Auzier se 1991. godine vratila u Amiens, a Brižit se zaposlila u j školi Providence. Posvećenost onome što radi nije ni ovoga puta izostala, o čemu svedoče i njeni bivši učenici.

'Pozivala nas je učimo i ponavljamo kod nje, molila nas da je zovemo imenom. Neki su je čak bolje upoznali i bila je vrlo drugačija od ostalih učitelja', kaže jedan od njih. Taj mali detalj očigledno je zaintrigirao jednog od njenih učenika, danas predsednika Francuske.

Dvadeset i četiri godine mlađi Emanuel Makron na čari svoje učiteljice francuskog pao je čitajući s njom dela Eduarda De Filippa 1994. godine.

U zemlji bez lekova i bolnica pobedila opaku bolest: Prva dama Sirije je žena neverovatnog duha! (FOTO)

foto: Profimedia

Razvod od prvog supruga

Brižit Auzier takođe je osećala veliku naklonost prema Emanuelu Makronu. Viđali su se vikendima, a ovi česti susreti nisu ostali nezapaženi među komšijama. Ipak, Brižit nije želela da prekoine svoj brak.

'Nije želela da izneveri svoju decu, jer ipak je ona žena koja je pre svega odlično odradila svoju majčinsku ulogu. Ima vrlo izraženu porodičnu crtu, što i danas pokazuje sa svojim unucima. Brižit je potpuna suprotnost od nekoga ko bi se svega odrekao, ali postoji tu i ona pragmatičnija strana – Emanuel Makron u tom trenutku nije imao dovoljno da ih sve izdržava', objašnjava Silvi Bomel u časopisu Madame Figaro.

Međutim Andre-Luija Auziere tada je napustio nju. Kako navodi Maele Brun, 'njegova je reakcija, kad je saznao istinu, očigledno bila nasilna'.

'Kad te zameni školski kolega tvoje ćerke, tinejdžer kojeg si toliko često primao u svoju kuću, nije lako zaceliti ranu. A bankar, koji prema svim dostupnim svedočanstvima nije bio baš sentimentalan, nije odugovlačio i otišao je', piše Brun.

Razvod nije tekao glatko pa je dovršen tek desetak godina kasnije 2006. godine, a Andre-Luis Auzier od tada je vrlo diskretan.

'Nakon razvoda 2006. godine Andre Auziere je odlučio da nestane i o njemu se ne govori. Nagađa se da živi negde u pariškoj regiji. U strastvenu potragu za ovim zagonetnim čovekom krenuli su neki engleski novinari, a iako su pretraživali svuda, nisu uspeli ništa da pronađu. Još uvek pomalo sumnjam da smo mu izbrisali svaki trag na internetu', piše u svojoj knjizi 'Upravo je napunio sedamnaest' Silvi Bomel.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs