ŽIVOTNA PRIČA

Život obeležen velikom tragedijom: Kraljica Maksima njenu smrt nikad nije prebolela! (FOTO)

Iza širokog osmeha krije se velika tuga

Vip priča
20:09h Autor:
Život obeležen velikom tragedijom: Kraljica Maksima njenu smrt nikad nije prebolela! (FOTO)
Foto: Profimedia

Maksima Zoreguieta Ceruti rođena je 17. maja1971. godine u glavnom gradu Argentine, Buenos Ajresu, a odrasla je u naselju Rekoleta sa dva brata i sestrom. NJen otac Horhe bio je velika faca u Buenos Ajresu, bogati veleposednik, biznismen, ali i političar. Upravo zahvaljujući očevom bogatstvu imala je priliku da se školuje u najboljim školama. Završila je ekonomski fakultet i diplomirala sa visokim prosekom.

Magistrirala je u Americi, a potom je počela da radi u najvećim internacionalnim finansijskim kompanijama u Argentini i Njujorku.

Jedan susret je promenio sve

Dok je radila u Njujorku dobila je poziv da ode u Španiju, na tradicionlanu prolećnu zabavu u Sevilji, a upravo ovo putovanje je za nju bilo subdonosno.

Upravo je u Sevilji upoznala princa Viliema-Aleksandera. Na prvi pogled joj se nije činio interesntnim, ali kada je otišla na sastanak sa njim stvari su krenule drugim tokom. Na početku veze, prvih nekoliko sastanaka joj nije otkrivao da je princ kako bi se uverio da joj se dopada zbog njegove ličnosti, a ne titule. Sredinom 1999. godine su započeli vezu, ali su je neko vreme držali u tajnosti.

Raskinula veridbu zbog njega, on je čuvao do kraja života: Ljubavna priča Zorana Radmilovića tera suze na oči!

foto: Profimedia

Jendo vreme su kružil priče kako je sve zapravo osmislio i sproveo u delo Vilemov deda, koji je tražio pravu ženu za svog unuka pa je sve dogovorio sa svojim argentinskim prijateljem, Maksiminim ocem Horheom kako bi se njih dvoje upoznali. Međutim, članovi kraljevske porodice su ovo negirali.

Prvi put su ih paparaci fotografisali u avgustu1999. godine, kada je veza već bila poprilično ozbiljna, ali Maksima nije želela roditeljima da otkrije njegov indentitet.

Ljubav na ispitu

Njihova ljubav prvo iskušenje je doživela nakon što su mediji istražili život buduće kraljice i kada se saznalo ko je njen otac. Naime Horhe je tokom sedamdesetih godina bio blizak saradnik tamošnjem ministru poljoprivrede te je služio argentinskoj vojnoj diktaturi više od 30 godina. Upravo zbog toga je postalo upitno da li je ćerka takvog čoveka prikladna da postane članica ugledne kraljevske porodice.

Sve je otišlo toliko daleko da je o njihovoj vezi i budućem braku raspravljao i Holandski parlament, a onda je 31. januara 2001., na rođendanu majke Vilema, kraljice Beatriz, sama pozirala sa mladim parom, dajući im tako javni blagoslov. Zapravo, njen blagoslov nikoga nije začudio jer je i sama prošla isto kada je odlučila da se uda za nemačkog diplomatu Klausa von Amsberga. Na dan njihovoh venčanja izbili su i masovni protesti u Holandiji jer se njen potez nije svideo građanima.

Tragičan kraj legendarne glumice: Ceo život se borila sa teškom depresijom, gubitak deteta nikad nije prežalila! (FOTO)

Naime problem je bio u tome što je princ Klaus bio pripadnik organizacije Hitlerovog podmladka, kao i vojnik Wehrmachta, pa se njegovo ime povezivalo sa nacizmom. Na samu povorku bačena je dimna bomba, a sve je kulminiralo sukobima sa policijom.

Dva meseca nakon te fotografije srećan par je u pratnji kraljice i njenog supruga, princa Klausa, dao televizijski intervju. U njemu je kraljica Beatriz nahvalila Maksimu kao naročito pametnu i modernu ženu, nakon čega je objavljene i njihova veridba. Pristankom na brak sa princem, Maksima je morala da donese još jednu tešku odluku. Naime, njen otac nije smeo da prisustvuje najvažijem danu u njenom životu.

"Kao ćerki, bilo mi je neizmerno teško što moj otac neće biti tamo, ali tako je moralo biti i shvatam stav naroda Holandije po tom pitanju", bila je iskrena ona.

Kako bi skrenula misli da te teme, Maksima se posvetila organizacij venčanja. Činjenica da će jednog dana postati kraljica Holandije za nju nije značila da će izgubiti i svoj identitet strastvene Argentinke. "Ja sam Latino žena i to ću uvek biti. Ja plešem, pevam i uvek ću plesati i pevati’", rekla je Maksima.

Bizarna životna priča glumice:Prvi muž je varao sa najboljom drugaricom, drugi doveo do bankrota, smrt ćerke je dotukla!

foto: Profimedia

"Zaljubio sam se u ovakvu Maksimu kakvu vidite - spontanu, zanimljivu, dobru. Nije nam uvek bilo lako, niti će uvek biti, ali se nadam se da će uvek ostati osoba ista kakva je danas", rekao je Vilem Aleksander.

Venčali su se 2. februara 2002. godine. Samo 16 meseci nakon venčanja objavili su da očekuju prvo dete. Princeza Katarina-Amalia rođena je 7. decembra 2003., a u junu 2005. stigla je i princeza Aleksia Juliana. Treća ćerkica, princeza Ariane, upotpunila je njihovu porodicu u aprilu 2007.

Nekoliko godina kasnije, tačnije 30. aprila 2013. godine, kraljica Beatriz odlučila je da abdicirau korist sina. Nakon 33 godine službe Holandskom narodu kraljica Beatriz predala je titulu svom najstarijem sinu Vilemu-Aleksanderu, a on je tako postao prvi muškarac na Holandskom tronu od 1890. godine,a sa 46 godina, najmlađi evropski kralj.

Da bi bila plavuša, farbala se svakih 7 dana: Zbog jakih tretmana kosa joj opala, bubrezi otkazali, umrla u bolovima!

Tragedija koju nikad nije prebolela

U njenom životu je sve išlo samo uzlaznom putanjom, a taj niz je prekinula velika tragedija koja je ostavila veliki trag u njenom srcu za ceo život.

Ines Zoregeta (33), mlađa sestra holandske kraljice Maksime, početkom juna 2018. godine je pronađena obešena u svom domu u Argentini.

Ožalošćena holandska kraljica Maksima progovorila je nakon porodične tragedije i otkrila šta je prethodilo samoubistvu njene mlađe sestre Ines.

Jedna tragedija pratila je drugu: Pomahnitali fan je ranio nožem, smrt voljene osobe nikad nije prebolela! (FOTO)

foto: Profimedia

"Moja slatka i talentovana sestra je takođe bila bolesna. Nije mogla da pronađe sreću i nikako joj nije bilo bolje. Jedina uteha nam je to što je konačno pronašla mir", izjavila je kraljica Maksima tada.

Zbog porodice se odrekla karijere

Danas je Maksima omiljena kraljica, a narod je poštuje i voli i više od kralja. Udajom se odrekla poslovnog sveta i karijere koja je bila na samom vrhuncu. Posvetila se novim dužnostima, humanitarnom radu, kao i majčinskoj ulozi.

Venčanje bivšeg je uništilo, završila na lečenju: Ima novac i slavu, ali ostala je bez najvažnijeg u životu!

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs