Neverovatno

Svi su znali da je gej, a on je odlučio da oženi Renatu: Evo kako je izgledao prvi brak Eltona Džona! (FOTO)

Kada je objavio da se ženi, prijatelji su bili šokirani. Javna tajna je bila da je Elton Džon gej

Vip priča
14:18h Autor:
Svi su znali da je gej, a on je odlučio da oženi Renatu: Evo kako je izgledao prvi brak Eltona Džona! (FOTO)
Foto: Profimedia

Svi znamo za srećni gej brak Eltona Džona i Dejvida Ferniša, ali pre njega slavni muzičar je bio u braku sa Renatom Blauel.

Par se upoznao početkom 1983. godine u Londonu. Renata je radila kao tehničar zvuka, pa je tako upoznala Eltona koji je upravo završavao svoj album "Too Low".

Dok je Elton bio ekscentričan, Renata je bila mirna. Izgleda da je to muzičaru prijalo. Za manje do godinu dana od upoznavanja, 10. februara 1984. godine, dok su večerali, Elton je zaprosio Renatu. Ona je odmah pristala, a venčanje je upriličeno tri dana posle veridbe.

foto: Profimedia

Prijatelji su bili šokirani s obzirom da je Elton još 1976. godine javno rekao da je biseksualac, mada su svi bili ubeđeni da je gej.

Njegov blizak prijatelj je kasnije rekao da se na venčanju videlo koliko je jaka Eltonova želja da zasnuje porodicu. Eltonova majka, Šila, izjavila je kako će mladencima pokloniti dečja kolica.

Četiri godine kasnije, u novmebru 1988. godine, par se razveo.

Renata je praktično nestala iz očiju javnosti, a od tada nikad nije govorila o braku sa muzičarem.

Kada se saznalo za razvod, Renata je tvrdila da su se ona i Elton prijateljski razveli i da nameravaju da ostanu najbolji prijatelji.

foto: Profimedia

Elton se tih godina borio za zavisnošću od droge i alkohola, a u jednom intervjuu iz 2008. godine je prokomentarisao brak i zavisnost: "Zavisnik o drogama ovako razmišlja: Imao sam dovoljno momaka i to me nije usprećilo, tako da ću sada da oženim ženu koja će sve da promeni. I voleo sam Renatu. Ona je sjajna devojka. Zaista sam je voleo. Ali, znate... to je jedna od stvari zbog kojih najviše žalimu životu, to što sam je povredio!"

foto: Profimedia

Ubrzo nakon razvoda, Elton je za časopis Roling Stons priznao da je gej, a ne biseksualac. Godine 2014. oženio se svojim dugogodišnjim partnerom Dejvidom sa kojm ima dva sina: Zaharija (2010) i Elija (2013).

Tokom 2017. godine, kao podrška istopolnim gej brakovima, Elton je obajvio na svojoj Instagram stranici sledeće:

"Pre mnogo godina, izabrao sam Australiju kako bih se venčao sa predivnom ženom prema kojoj osećam toliko divljenja i ljubavi. Želeo sam više od svega da budem dobar muž, ali negirao sam ko sam zaista, što je rastužilo moju suprugu, a u meni izazvalo ogromnu krivicu i žaljenje."

Renata je za razvod dobila 5 miliona funti, kao i seosku kuću koju joj je Elton kupio. Živela je jedan usamljen život, a kasnije se vratila u Nemačku kako bi brinula o svojim starim roditeljima. Nije poznato šta sada radi.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs