u akciji

Megan Markl poslala snažnu poruku: Supruga princa Harija napokon može da priča šta želi! (VIDEO)

Na on-line konferenciji pod pokroviteljstvom UN-a, vojvotkinja je progovorila o 'škakljivim' temama poput nasilja i politike o kojima nije smela da govori kada je živela na britanskom dvoru. Megan Makl sada ništa ne sprečava, a u njenim rečima još uvek postoji doza ogorčenosti zbog svega kroz šta je prošla od udaje za princa Harija.

Vip priča
Autor:
Megan Markl poslala snažnu poruku: Supruga princa Harija napokon može da priča šta želi! (VIDEO)
Megan Markl, Foto: Profimedia

"Odbegla" članica britanske kraljevske porodice,Megan Markl, retko se pojavljuje u javnosti otkako se s princom Harijem i sinom Arčijem preselila u Ameriku, ali sve češće drži inspirativne govore o temama o kojima pre nije mogla tako slobodno da govori.

Kako se za vreme života na britanskom dvoru nije smela uplitati u politiku niti progovarati o feminizmu, a kamoli se uključivati u organizacije poput UN-a, Megan je sada očigledno došla na svoje i s užitkom drži motivacione govore i u njima prenosi važne poruke. Za ovaj važan događaj obukla je kraljevski-plavu haljinu otkrivenih ramena i raspustila svoju dugu, crnu kosu.

"Svi oni koji su u poziciji moći, od zakonskih organa pa do svetskih vođa - svi ti ljudi zavise od vas više nego što ćete vi ikada zavisiti od njh. I zapamtite, oni to jako dobro znaju!'", rekla je Megan, a iz njenih reči se mogla iščitati suptilna poruka svima koji joj proteklih godina u Velikoj Britaniji nisu puštali na miru i želeli da joj unište reputaciju i život.

Megan je takođe istakla da ključ uspeha nije u nasilju, već samilosti. "Saosećanje ne znači da ne trebamo da osećamo ljutnju i ogorčenost kad oko sebe vidimo oštru nepravdu. Naravno da bismo trebali. Ali izazivam vas da proširite taj osećaj. Dalaj Lama je rekao, 'Saosećanje je radikalizam našeg vremena'", poručila je vojvotkinja.

Savršene za letnje kombinacije: Ove sandale obožava kraljica Leticija, Megan Markl i Kejt Midlton! (FOTO)

foto: Profimedia

Vodi bitku s tabloidima

Megan je nedavno započela sudsku bitku s britanskim tabloidima koji su otkrili sadržaj pisma koje je napisala svom ocu Tomasu Marklu. Naime, podnela je za zahtev za zabranu Visokog suda kako bi sprečila ikoga da tokom parnice imenuje pet ženskih prijateljica koje su o pismu i njenom ocu anonimno razgovarale za magazin People.

Ipak, Associated Newspapers, vlasnik britanskog Daily Maila i Mail on Sunday preti da će objaviti imena žena, ali Megan tvrdi da se "ne sudi ni njima ni njoj, nego izdavaču Mail on Sunday" pa želi da ih zaštiti.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs