Nova fotografija

Suprug kraljice Elizabete slavi 99. rođendan: On je moja snaga i vodilja! (FOTO)

Princ Filip, koji nosi titulu vojvoda od Edinburga, rođendan proslavlja ove godine samo sa svojom suprugom, kraljicom Elizabetom II, zbog pandemije korona virusa.

Vip priča
Autor:
Suprug kraljice Elizabete slavi 99. rođendan: On je moja snaga i vodilja! (FOTO)
Princ Filip i kraljica Elizabeta, Foto: Profimedia

Princ Filip je najstariji i suprug monarha u britanskoj istoriji. Kraljica, koja ima 94 godine, opisuje ga kao svoju "snagu i vodilju".

Filip je poznat po snažnom osećaju dužnosti, popularnosti, ali i sklonosti gafovima. Otkako je u maju 2017. objavio da se povlači s većine svojih javnih dužnosti, prisustvao je nekoliko događanja u društvu kraljice Elizabete.

Kraljica i Filip imaju četvoro dece, osmoro unučadi i osmoro praunučadi.

Filip je rođen kao princ Grčke i Danske 10. juna 1921. na ostrvu Krf, kao jedini sin grčkog princa Endrjua i nemačke princeze Alise od Batenberga. Ali njegova porodica, koja je takođe imala skandinavske i ruske pretke, bila je prisiljena da pobegne već iduće godine, nakon što je svrgnuta monarhija i njegov otac je jedva izbegao smaknuće.

Filip je poslat u škole u Nemačkoj i Škotskoj, a tokom praznika za njega su se brinuli razni rođaci.

Pogledajte poslednju fotografiju kraljice Elizabete II i princa Filipa, snimljene samo pre nekoliko dana ispred svog doma, Vindzor palate, gde su supružnici u izolaciji zbog pandemije korona virusa.

Kraljica Elizabeta i Princ Filip se vole preko 70 godina: Evo u čemu je tajna njihove ljubavi! (FOTO)

foto: Profimedia

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs