Živela je burnim životom

Žena se licem svetice, i telom večite grešnice: Slučajna glumica koju svu svi želeli - samo je mužu bila dosadna!

Prvu ulogu je preotela rođenoj sestri, i to sasvim slučajno - kada je nevoljno pošla sa njom na kasting da joj pruži podršku

Vip priča
Autor:
Žena se licem svetice, i telom večite grešnice: Slučajna glumica koju svu svi želeli - samo je mužu bila dosadna!
Foto: Profimedia

Italijanska filmska zvezda Ornela Muti (64) rođena je u Rimu, 9. marta 1955. godine kao Frančeska Romana Riveli. Kada je imala deset godina, njena porodica je doživela tragediju - njen otac poginuo je pod misterioznim okolnostima.

Na velikom platnu debitovala je sa 15 godina u filmu "La moglie piu bella", i to potpuno slučajno. Naime, njena starija sestra Klaudija otišla je na kasting za glavnu ulogu, a s njom je nevoljno otišla i Ornela koja joj je na kraju "preotela" istu.

Njenu lepotu i savršene proporcije ubrzo su primetili bojni producenti pa se iz "obične" devojke transformisala u pravu filmsku divu koja je nedostatak iskustva nadoknađivala pojavom od koje zastaje dah. Glumila je većinom u italijanskim filmovima, i povremeno u francuskim, a 1980. godine, ostvarila je prvu ulogu na engleskom jeziku - ulogu princeze Aure u britanskom naučno-fantastičnom spektaklu "Flash Gordon", dok se od američkih filmova ističu "Love and Money", "Oscar" i "Once Upon a Crime".

U Italiji, popularnost postiže komedijom "Romanzo popolare" (1974.) Marija Monicelija, te idućih godina sarađuje s nizom značajnih italijanskih reditelja i glumaca među kojima su Dino Risi, Marko Fereri, Frančesko Nuti, Adrijano Selentano, Renato Pozeto i drugi.

Udavala se dva puta i ima troje dece.

Lice anđela krije burni život: Pravo lice turske Salme Hajek! (FOTO)

foto: Profimedia

Na jednom setu je upoznala vrlo zgodnog i popularnog glumca Alesija Orana. Ubrzo su postali dobri prijatelji, a iako je mladi glumac bio uporan, Muti je trebalo neko vreme da se prepusti njegovom šarmu. Uskoro su postali najlepši par Italije, a kasnije su se i venčali. Ipak, njihova ljubavna idila pukla je nakon svega šest godina.

"Žena - dete"

Njeni filmovi često su izazivali pomešane reakcije. Dečja "nevinost" i vatreni seksepil bili su kombinacija koja je istovremeno oduševljavala, ali i zbunjivala publiku.

Afera s Fererijem

Brzo je postala jedna od najsjajnijih predstavnika italijanske elite. Njen privatni život punio je novinske strane, a javnost su posebno zanimale brojne romanse s rediteljima, glumcima, pa čak i šminkerima. Mediji su pisali da je za vreme snimanja završila u krevetu s rediteljem Markom Fererijem, što nije bila istina. Naime, par je započeo romansu mnogo nakon što su novinari počeli da ih povezuju.

Drugi brak

Na vrhuncu slave Ornela raskida s Fererijem, a ubrzo upoznaje Federika Fačinetija koji ju je obasipao poklonima i ostalim skupim znakovima pažnje. Ubrzo su počeli da izlaze, a nakon nekog vremena uplovili su u bračne vode. Par je dobio dvoje dece - sina Andreu i ćerku Karolinu.

Svoje dete nazivala tumorom i odbijala da ga doji: Šta se desilo sa sinom Brižit Brado? (FOTO)

Ornela Muti danas
Ornela Muti danasfoto: Profimedia

Fačineti je uskoro posao njen menadžer, a par je zbog njegove "nestašne" naravi i sklonosti preljubi imao sve više problema. On je navodno rekao da je njegova supruga izuzetno dosadna - kako u krevetu, tako i u razgovoru. Osim toga, bio je uključen u "mutne" poslove pa je gumica ubrzo ponela zahtev za razvod.

O Orneli Muti se pre nekoliko godina pisalo zbog utaje poreza, a 2015. osuđena je na osam meseci zatvora ili novčanu kaznu od 30.000 evra jer je odbila da odigra predstavu kako bi večerala s ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Godinu dana kasnije podnela je dokumente za dobijanje državljanstva Ruske Federacije.

Skandal i bizarna fotografija

Ornelina najstarija ćerka Naike Riveli (45) objavila je pre tri godine na svom Instagram profilu fotografiju na kojoj pozira ispred ogledala kao od majke rođena, dok je "strateška" mesta prekrila rukama.

Fotografija se nije preterano svidela njenim fanovima, a pravi haos nastao je kada je objavila još jednu fotografiju kojom je usput otkrila ko je njen tajanstveni fotograf.

Naime, na istoj se vidi kako je "fotograf" njen očuh Fabrice Kerherve koji je samo u gaćama i majici kratkih rukava, dok majka Ornela Muti fotografiše iz drugog ugla, zavučena ispod stola.

Njeni pratioci ostali su šokirani ovakvim porodičnim druženjem, a njihovo ponašanje nazvali su neprikladnim, a fotografiju tužnom i gnusnom.

Skandali, poroci i teška bolest Marijane Mateus: Luksuz je ulaznica za pakao!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs