Potpuno ignorišu dvor

Megan je odlučila da ode, i ništa je drugo ne zanima - ni šta Hari misli: Ostao da se sam bori sa skandalom i porodicom!

Danas će biti doneta definitivna odluka

Vip priča
12:32h Autor:
Megan je odlučila da ode, i ništa je drugo ne zanima - ni šta Hari misli: Ostao da se sam bori sa skandalom i porodicom!
Foto: AP / Toby Melville

Kada su u sredu Megan Markl i princ Hari objavili da se povlače s kraljevskih dužnosti i obrazložili svoj odabir, Bakingemska palata, ali i ostatak sveta, ostali su u potpunom šoku. Tim povodom će se danas u Sandringemu sastati kraljica, njen sin princ Čarls i sinovi prinčevi Vilijam i Hari.

Princ Hari i Megan odluku su doneli u tajnosti bez konsultacija s kraljicom Elizabetom, koja odluku nije odobrila. Da stvar bude još gora, kraljica i ostatak porodice za ovu vest su saznali preko televizije.

Po povratku u Britaniju pre svega tri dana, princ Hari i Megan nisu se sastali s ostatkom kraljevske porodice, već su posetili kancelariju visokog predstavništva Kanade, kako bi se zahvalili na gostoljubivosti i podršci koju su doživeli tokom boravka u Kanadi.

Nisu čak posetili ni bolesnog 97-godišnjeg princa Filipa, koji je zbog godina u teškom zdravstvenom stanju.

Situacija se dodatno zakomplikovala kada je Megan otišla u Kanadu bez da se javila ikome iz kraljevske porodice i ostavila muža samog u vrlo nezavidnoj poziciji.

Muzej Madam Tiso odvojio Hari i Megan od ostatka kraljevske porodice: Najavili povlačenje, a kazne već stižu!

foto: Profimedia

Princ Hari je ostao da se sam suoči sa ostatkom svoje porodice i izađe im pred oči nakon što je doneo ovako razočaravajuću odluku. Tek slede pregovori i dogovori oko protokola za njihovo odstupanje s dužnosti.

Kako su naveli u zvaničnom saopštenju, članovi kraljevske porodice smatraju da je ovo vanredna situacija koja zahteva pomnu analizu, dugotrajne dogovore i traženje kompromisa u nekim segmentima.

Odluka para da se povuče sa kraljevskih dužnosti i da postanu finansijski nezavisni ocenjena je kao licemerna i uvredljiva, a u najgoroj situaciji nalazi se princ Hari, koji je "razapet" između supruge i ostatka porodice.

Britanski mediji bruje: Vilijam i Kejt se spremaju za tron! (FOTO)

foto: Profimedia

Prijatelji para ističu kako je Megan odlučila da po svaku cenu napusti kraljevsku porodicu, dok je Hariju zbog svega što se dogodilo i zbog loših odnosa, pre svega sa bakom Elizabetom i bratom Vilijamom, srce slomljeno.

Megan kao da nije briga za to kako se njen suprug oseća i kako preživljava sve ove promene, pa ga je, kao šlag na torti, ostavila samog da se izbori sa svim što je inicijalno zapravo - njena ideja, piše Dejli mejl.

Činjenica je da su problemi u Harijevim odnosima sa gotovo svim članovima britanskog plemstva počeli od kako se oženio Megan.

(Stil.kurir.rs / Dejli mejl)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs