okrugli sto!

Vanredni kraljevski sastanak oko podele para: Princ Hari pregovara sa porodicom, bez Megan Markl!

Zategnuti odnosi zbog najavljenog povlačenja!

Events 12.01.2020. - 17:11h Autor: Stil / Beta
Foto: Profimedia

Princ Hari će se u privatnoj kraljevskoj rezidenciji na imanju Sandringem sastati sa svojom bakom kraljicom Elizabetom, a sastanku će prisustvovati i njegov otac princ Čarls i brat princ Vilijam sa kojim ima zategnute odnose, najavljuju mediji.

Megan Markl koja je otputovala u Kanadu neće prisustvovati sastanku, ali će se navodno obratiti putem konferencijskog poziva.

 

Među temama dnevnog reda, navodi Sandej tajms, naći će se i iznos finansijske donacije princa Čarlsa koji bi trebalo da pripadne tom paru od prihoda sa njegovih privatnih imanja, pitanje njihovih kraljevskih titula i opseg komercijalnih transakcija za koje će princ Hari i Megan biti ovlašćeni.

 

Hari, Megan i njihov sin Arči proveli su Božić u Kanadi, a bivša američka glumica vratila se u Kanadu ove nedelje. Otišli su na produženi odmor nakon što su iskazali nelagodu zbog snažne kritike britanskih tabloida ćudljivosti Megan Markl i njen luksuzni način života.

 

Odluka princa Harija i Megan da se distanciraju od monarhije je u Britaniji izazvala buru, a britanski mediji su ih žestoko optužili za licemerje.

 

Hari i Megan najavili su u po povratku sa odmora da "na dalje neće biti "viši" članovi kraljevske porodice, da žele da rade na tome da budu finansijski nezavisni i da hoće da dele svoje vreme između Severne Amerike i Velike Britanije nastavljajući da poštuju dužnosti prema kraljici".

 

Njihova objava je, prema nekim izvorima, povredila britansku kraljevsku porodicu. Prema navodima medija kraljica je tražila od članova porodice da narednih dana nađu "rešenje" za želju njenog unuka, šestog u naslednom redu, da stekne svoju finansijsku nezavisnost i živi deo godine u Severnoj Americi.

 

List Tajms smatra da postupak Harija i Megan "ima sva obeležja sebičnosti i naglosti po kojoj je Hari zloglasno poznat". Mediji iznad svega kao veliko licemerje kritikuju njihovu želju da budu finansijski nezavisni.

 

Kraljevska apanaža, koje žele da se odreknu, samo je pet odsto njihovih zvaničnih troškova. Ostalo im plaća Harijev otac, princ Čarls od prihoda sa svojih privatnih imanja.

Istovremeno će troškovi njihovog osiguranja, budu li živeli na dva kontinenta, znatno porasti. A to plaćaju poreski obveznici. Baš kao što su platili 2,4 miliona funti za nedavnu obnovu njihove rezidencije.

 

Podsetimo, Hari (35) i Megan (38), venčali su se u maju 2018. na raskošnoj svečanosti u dvorcu Vindzor zapadno od Londona, a Megan je prošle godine rodila njihovo prvo dete, Arčija Harisona Mauntbaten-Vindzora za koga Hari nije želeo kraljevsku titulu.

 

Par je poslednjih meseci govorio o tome da im teško pada medijski pritisak povezan s njihovim dužnostima.

 

 

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs