(nE)obična ljubavna priča

Uvrnuta ljubavna priča: Evo kako Selin Dion preživljava gubitak svog prvog i zadnjeg ljubavnika! (FOTO)

Sve što je povezano sa njima dvoma je tabu i danas, a tek je bio tabu pre tridesetak godina

Vip priča
Autor:
Uvrnuta ljubavna priča: Evo kako Selin Dion preživljava gubitak svog prvog i zadnjeg ljubavnika! (FOTO)
Foto: Profimedia

Pre tri godineSelin Dion izgubila je čoveka koji je bio njena jedina ljubav celog života.

Producent Rene Anželil učinio ju je slavnu i pružio joj porodičnu sreću, ali ispostavilo se da je kratkotrajna: 14. januara 2016. godine umro je u 73. godini živta nakon duge borbe sa rakom.

Danas Selin nalazi utehu u vaspitanju troje dece.

Selin i Rene su se prvi put upozonali kada je ona imala samo 12 godina. Iako, naravno, buduća pevačica tada nije mogla ni da zamisli da upoznaje čoveka svojih snova.

Selin Dion je rođena 1968. godine u kanadskoj provinciji Šrlmanj. Bila je najmlađa, četrnaesto dete u mnogobrojnoj porodici u kojoj su svi voleli muziku. Roditelji devojčice imali su mali muzički klub u kome su se odvijali njeni prvi nastupi.

Gotovo neprepoznatljiva: Selin Dion u ovako smelom izdanju do sada niste videli! (FOTO)

foto: Profimedia

U brojnim intervjuima pevačica se seća da u detinjstvu nije praktično imala nove stvari: "Kada ste 14. dete, vaše šanse da obučete neku novu stvar su zanemarljive." Porodica je bila siromašna, ali nikad nije izgubila dušu.

U školi su stvari bile mnogo gore: nespretna devojčica u staroj odeći, sa krivim zubima i divljom kosom, često je ismevana i vređana. Sapasila ju je muzika koju je obožavala.

Selin je pevala mnogo bolje od svojih 13. braća i sestara.

Jedan Selinin brat je predao snimak na kojem Selin peva i to producentu Reneu Anželilu. Isprva on nije odgovarao, ali brat nije odustajao i pozvao je Renea kući, bukvalno "proseći" obećanje da će preslušati snimak.

Tu je došlo do prekretnice u Selininom životu: čim je producent stavio kasetu u kasetofon, odmah je shvatio da je pronašao izvođača o kome je sanjao. Nije ni sumnjao: ona je nova zvezda. Ali lokalne izdavačke kuće nisu delile njegov entuzijazam.

Selin Dion započela sopstvenu nedelju mode u Parizu i to na sred ulice: Zašto su je svi gledali širom otvorenih usta? (FOTO)

foto: Profimedia

Tada je Rene stavio hipoteku na svoju kuću i izdao disk o svom trošku. Tako je mlada Selin Dion doživela slavu: pod strogim vođstvom Anželila, pevačica sa čarobnim glasom je osvojila svet.

Nakon nekog vremena pevačica i producent su shvatili da se vole. Oni su zvanično započeli vezu 1987. godine, a 1994. godine su se venčali u katedrali Notre Dam u Montrealu.

Selin je tada imala 26 godina, tačno onoliko koliko je od nje bio stariji njen suprug. Jedino što je pomračilo njihovu sreću je bilo odsustvo dece.

Selin nije mogla da zatrudni. Ali kako je odrasla u velikoj porodici, nije mogla ni da zamisli da nema decu.

U maju 2000. godine, Selin je imala dve operacije na Klinici za repreduktivnu medicinu u Njujorku, a potom im je rođen prvi sin. Devet godina kasnije, nakon šest vantelesnih oplodnji, rođeni su bliznaci Edi i Nelson. Tako su se Selin ostvarili svi snovi.

Izgledalo je da će njihova sreća trajati zauvek. Ali 1999. godine Reneu je dijagnostikovan rak grla. Nakon dužeg lečenja postignuta je remisija koja je trajala više godina. Par je čak zaboravio da su morali da prođu tako težak put. Nažalost, u 2015. godini, rak se vratio. Muž Selin Dion se hrabro borio sa bolešću, ali metastaze su pogodile celo telo. Postalo je jasno da ne može da pobedi u ovoj borbi...

Selin Dion (51) modno fantastična: Nisam uopšte shvatila temu Met Gale! (FOTO)

foto: Profimedia

Kasnije u jednom intervjuu, Selin se setila da je deci bilo najgore, ali zajednička tuga ih je samo još više zblizila:

"Trudim se da živimo tako da se niko ne oseća usamljeno. Na primer, kupila sam ogroman krevet u kojem spavam sa mojim bliznacima. Veoma mi je važno da su oni u blizini. Trebaju mi, a ja trebam njima. Naravno, doći će vreme i oni će spavati u svojim sobama, spremna sam na to. Ali sada smo jedni drugima podrška. Zabavno je da gledamo zajedno TV. Tek sada sam otkrila draž Diznijevih crtanih filmova."

Pedesetjednogodišnja pevačica priznaje da ona i deca još uvek razgovaraju sa Reneom, kao da je živ: "Poslali smo mu poljupce pre spavanja. Ovo je već postala neka vrsta rituala: priđemo maloj fotografiji i kažemo mu: "Laku noć!" Deca razgovaraju sa njim, razgovaraju o svojim poslovima... Takođe mu pišemo beleške, koje stavljamo u balone pa puštamo u nebo..."

Toliko je smršala da je zovu živi leš: Selin Dion (51) otkrila tajnu drastičnog gubitka kilograma! (FOTO)

foto: Profimedia

Na pitanje novinara kako preživljava tako veliki gubitak, Selin kaže da joj je Rene ostavio tako mnogo snage i pozitive u životu da je se ne može odreći. Svu tu energiju usmerava na decu tako da odrastu u vredne ljude, poput njihovog oca.

"Deca odrastaju, gledam ih i razumem... Moj suprug i ja smo uradili sjajan posao," rekla je ona u intervjuu. "Tako sam ponosna na to."

Selin kaže da se sada oseća srećno:

"Imala sam divne trenutke u životu. Odrasla sam u porodici punoj ljubavi, udala sam se za najboljeg čoveka na Zemlji, rodila mu troje dece... Iako on sada nije s nama, osećam njegovo prisustvo svakog trenutka. Viđam ga svakodnevno, u našoj deci."

"Rene mi je toliko mnogo dao za života, da će mi biti dovoljno do kraja mog života," priznaje Selin.

foto: Profimedia

Pevačica kaže da univerzalni savet o tome kako preživeti gubitak supružnika ne postoji. Svako pronalazi svoj put:

"Ne možete prestati da živite. Idi napred. Samo napred... Činjenica je da život ne može uvek biti lak. S tim moraš da se pomiriš. Kada dođe do bolesti ili smrti, jednostavno nemaš izbora. To je život..."

Selin Dion se još uvek seća svog poslednjeg razgovora sa suprugom:

"Zagrlila sam ga i rekla: "Ti si se celi život brinuo za mene i decu. Brinuo si o mojoj karijeri. Bukvalno o svemu. Veoma sam ti zahvalna. Deca su dobro. Ja sam dobro. Obećavam da će sve biti uredu. Molim te, ne brini više. Ne želim da brineš...""

foto: Profimedia

(Stil.kruir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs