neverovatna žena

Rakel Velč slavi 79. rođendan: Buran ljubavni život holivudske dive i najvećeg seks simbola 60-ih i 70-ih! (FOTO)

Najpoželjnija žena zlatnog Holivuda danas puni 79 godina

Vip priča
Autor:
Rakel Velč slavi 79. rođendan: Buran ljubavni život holivudske dive i najvećeg seks simbola 60-ih i 70-ih! (FOTO)
Foto: Profimedia

Rakel Velč, seks simbol iz šezdesetih i sedamdesetih godina 20. veka danas slavi 79. rođendan.

Muškarci su uzdisali za njom, a iako je u svojoj autobiografiji "Dublje od dekoltea’ pokušala da sruši mit o sebi kao boginji seksa, čak i u osmoj deceniji života mnogi je i dalje doživljavaju kao seks simbol.

Rođena je 5. septembra 1940. u Čikagu u tradicionalnoj porodici bolivijskog porekla.

"Moj otac je bio dominantan, a majka pokorna žena. Često sam se poistovećivala sa majkom koja je, kad bolje razmislim, bila žrtva. Ona je bila oslonac porodice, a otac, uz sav svoj temperament, slabić. Nisam dopuštala da se i meni dogodi isto. To je uticalo na moju posebnost. Želela sam da budem poštovana i nezavisna", govorila je Rejčel o svom detinjstvu.

Kada je imala dve godine, preselila se sa porodicom u San Diego u Kaliforniji gde je vrlo mlada počela da uči ples.

Kao tinejdžerka se bavila manekenstvom koje ju je i dovelo pred svetla reflektora. Vodila je Vremensku prognozu i snimala brojne reklame.

4 razvoda, 2 deteta i mnogo udvarača: Magična Rakel Velč o životu, borbi i lepoti! (FOTO)

foto: Profimedia

Odlučila je da mora da uspe po svaku cenu i od toga nije odustajala. Nakon kraćeg boravka u Teksasu, gde je bila angažovana kao fotomodel, vratila se u Holivud kako bi se okušala i na velikom platnu. Prvu malu ulogu imala u jednom filmu Elvisa Prislija. A onda je usledila glavna uloga u filmu "Milion godina posle Hrista" 1966. godine koji ju je vinuo u jednu od najpopularnijih američkih glumica, i to preko noći.

Pojavila se u oskudnom krznenom bikiniju kao pećinska žena, a najavni plakat za ovo ostvarenje postao je deo američke ikonografije. Međutim, kritičarima nije bila zanimljiva njena gluma već obline.

"Kada sam se pojavila na posteru, bila sam majka dvoje male dece i zapravo sam se osećala kao stvar koju treba videti, a ne čuti. Danas, pošto sam zašla u osmu deceniju, mislim da imam šta da kažem i podelim ta iskustva sa drugim ženama. Amerika je oduvek imala seks simbole, ali kad postanete stereotipna glumica, teško je imati ispunjenu karijeru. Ponosna sam što sam to izdržala", govorila je.

Imala je nesreću da nadživi sve one koje je volela: Životna priča legendarne Doris Dej! (FOTO)

foto: Profimedia

Da bi se otrgla stereotipa ‘šupljoglave seksi mačke’ i dokazala kao ozbiljna glumica, prihvatila je zahtevnu ulogu transseksualne junakinje u filmu ‘Majra Brekenridž’, prema romanu Gora Vidala. Ali film je doživeo totalni debakl i kod publike i kod kritičara.

Ni Hju Hefner nije odoleo lepotici za koju je izjavio da ima magičnu pojavu zbog čega joj je ponudio naslovnu stranu Playboya. Nakon što se oskudno odevena slikala za njegov kalendar, počela poređenja sa Merilin Monro.

1973. godine uloga u filmu "Tri musketara donosi joj Zlatni globus za najbolju žensku ulogu.

U želji da je i drugi doživljavaju kao umetnicu, sa mnogo uspeha igrala je na pozorišnim daskama sa Lorin Bekol u mjuziklu "Žena godine".

U njene "antiejdžing" navike spadaju poštovanje sopstvenog tela, praktikovanje joge, zdrave navike u ishrani, ali i vezanost za prijatelje i porodicu. Smatra da vitalnost zavisi od toga šta vam se nalazi na viljušci. Naravno, svesna je toga da oko očiju ima sitne bore, ali i da lepo starenje podrazumeva brigu o telu i duši, jer oni idu u paketu.

foto: Profimedia

Buran ljubavni život

1959. godine, kada je imala 19 godina prvi put se udala za svoju ljubav iz srednje škole Džejmsa Vestlija. Rejčel je davala sve od sebe da zbog kariejre ovaj brak sakrije od očiju javnosti. Ali, njihova ljubav nije opstala, te je kraj usledio nakon šest godina. Iz ovog braka ima ćerku Tahni i sina Dejmona.

"U svojoj knjizi opisala sam kako je teško biti samohrana majka i zaposlena žena. Kada sam intezivno snimala, dosta sam putovala i vodila decu sa sobom, ali nisam mogla stalno da budem sa njima već su, dok sam ja bila na setu, provodili vreme sa različitim ljudima. Sve dobre karakterne osobine koje su Tahni i Dejmon razvili, samo su njihova zasluga", pričala je.

Godinu dana kasnije, srce najpoželjnije žene Holivuda osvojio je Patrik Kertis, koji joj je četiri godine bio menadžer. Nakon pet godina bračne idile, ljubav je pukla zbog Kertisove preterane ljubomore.

Slavnu glumicu nisu zaobišle ni glasine kako je bila u ljubavnim vezama sa Frenkom Sinatrom, Dinom Martinom i Elvisom Prislijem.

"Svi su oni bili zanimljivi na svoj način, ali je Prisli, sa kojim sam glumila u filmu Roustabout, imao neverovatnu energiju. Iako mi se udvarao, odbila sam ga jer nisam želela da budem još jedan njegov trofej", otkrila je glumica.

Imala je i avanturu sa oženjenim Šon Konerijem. Početkom sedamdesetih na snimanju u Budimpešti šarmirao ju je Ričard Barton za koga je govorila da je bio harizmatičan, romantičan i da je zaista imao ono nešto. Ipak, nisu sve kolege uvek imale reči hvale za ambicioznu Amerikanku.

foto: Profimedia

Nakon što je prekinula vezu sa producentom Robertom Evansom odlučila je da se po treći put okuša u bračnom životu sa sedam godina mlađim francuskim rediteljem Andreom Vajnfeldom.

Iako joj je to bila najduža veza, razveli su se početkom 1990. nakon deset godina zajedničkog života.

Pred oltar ju je četvrti put odveo vlasnik jednog restorana Ričard Palmer.

" Još sam veoma zaljubljena, uverena sam da smo stvoreni jedno za drugo", govorila je u vreme vračne sreće koja je trajala četiri godine.

Par se razveo uz objašnjenje da nije reč o trećoj osobi, ali u krugovima bliskim paru spekulisalo se da je Palmeru dosadila Rakelina opsednutost mladošću, a ona je suprugu zamerila preterano moderan način života. Iako, holivudska ikona nije imala previše sreće u ljubavi, ponosno ističe kako je imala bogat i ispunjen život.

foto: Profimedia

"Želim da živim slobodno kao stvarna osoba, a ne zvezda. Moja borba i vera jako su mi važne i zbog toga sam srećna", zaključila je.

Afere koje su uzdrmale svet: Ljubav na skaredan način! (FOTO)

(Stil.Kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs