Životna priča

4 razvoda, 2 deteta i mnogo udvarača: Magična Rakel Velč o životu, borbi i lepoti! (FOTO)

Zbog njene opsednutosti mladolikošću i uspehom, ostavljali su je muževi, a kako sama ističe, ni svojoj deci nije bila dobra majka
Vip priča
19:18h
4 razvoda, 2 deteta i mnogo udvarača: Magična Rakel Velč o životu, borbi i lepoti! (FOTO)
Foto: Profimedia

Biti u koži Rakel Velč, glumice koja je skoro pet decenija proglašavana ultimativnim seks simbolom, sigurno su poželele mnoge žene.

Ovu 75-godišnjakinju vodeći svetski magazini i danas proglašavaju najlepšom ženom na planeti, a u autobiografiji Beyond the Cleavage, odlučila je da sa drugim damama podeli tajnu svog mladolikog izgleda, kao i strahove vezane za starenje i menopauzu, te da progovori o odnosu prema deci, muškarcima, slavi, roditeljima... Njeno pravo ime je Džo Rakel Tehada, a rođena je 5. septembra 1940. u Čikagu u tradicionalnoj porodici bolivijskog porekla, piše Story.rs.

"Moj otac je bio dominantan, a majka pokorna žena. Često sam se poistovećivala sa majkom koja je, kad bolje razmislim, bila žrtva. Ona je bila oslonac porodice, a otac, uz sav svoj temperament, slabić. Nisam dopuštala da se i meni dogodi isto. To je uticalo na moju posebnost. Želela sam da budem poštovana i nezavisna", često je govorila o sebi.

Jordanska kraljica Ranija: Kako se udala za princa, postala vladarka i rodila mu 4 dece! (FOTO)

Foto: Profimedia
dve godine uči ples
izborima za mis
devetnaest godina Džejmsa Vestlija The Ramona Outdoor Play

Donela je odluku da mora da uspe po svaku cenu i od toga nije želela da odstupi. Nakon kraćeg boravka u Teksasu, gde je bila angažovana kao fotomodel, vratila se u Holivud kako bi se okušala i na velikom platnu. Slavu joj je donela glavna uloga u filmu "Milion godina posle Hrista" koji je snimila 1966. Pojavila se u oskudnom krznenom bikiniju, a najavni plakat za ovo ostvarenje postao je deo američke ikonografije. Međutim, kritičarima nije bila zanimljiva njena gluma već obline.

Ni Hju Hefner nije odoleo lepotici za koju je izjavio da ima magičnu pojavu zbog čega joj je ponudio naslovnu stranu Playboya. Nakon što se oskudno odevena slikala za njegov kalendar, devojku iz Čikaga počeli su da upoređuju sa Merilin Monro.

Pogrebnik otkrio jezive detalje: Kako je Merilin Monro izgledala nakon smrti!

majka dvoje male dece seks simbole

Dok su muškarci širom sveta uzdisali za novom divom, ona je bila udata za Vestlija sa kojim je dobila ćerku Tahni i sina Dejmona. Nakon šest godina braka, koji je zbog karijere dugo skrivala od javnosti, supružnici su se razveli. Godinu dana kasnije, najpoželjnija žena Holivuda svoje srce je poklonila Patriku Kertisu, koji joj je četiri godine bio menadžer. Usledilo je pet godina bračne sreće, ali je Kertisova preterana ljubomora dovela do razvoda.

"U svojoj knjizi opisala sam kako je teško biti samohrana majka i zaposlena žena. Kada sam intezivno snimala, dosta sam putovala i vodila decu sa sobom, ali nisam mogla stalno da budem sa njima već su, dok sam ja bila na setu, provodili vreme sa različitim ljudima. Sve dobre karakterne osobine koje su Tahni i Dejmon razvili, samo su njihova zasluga".

Mada su kritičari dugo osporavali njeno glumačko umeće, iznenađenje je usledilo kada je 1975. primila prestižni Zlatni globus za ulogu u "Tri musketara". Osim nagrade, slavnu glumicu nisu zaobišle ni glasine kako je bila u ljubavnim vezama sa Frenkom Sinatrom, Dinom Martinom i Elvisom Prislijem.

Majka sultanija (71), najlepša Turkinja: Život usamljene, ali moćne žene! (FOTO)

"Svi su oni bili zanimljivi na svoj način, ali je Prisli, sa kojim sam glumila u filmu Roustabout, imao neverovatnu energiju. Iako mi se udvarao, odbila sam ga jer nisam želela da budem još jedan njegov trofej", otkrila je glumica.

Početkom sedamdesetih na snimanju u Budimpešti šarmirao ju je Ričard Barton za koga je govorila da je bio harizmatičan, romantičan i da je zaista imao ono nešto. Ipak, nisu sve kolege uvek imale reči hvale za ambicioznu Amerikanku.

"Rakel Velč je najnepristojnija i najneprofesionalnija glumica sa kojom sam, nažalost, radio. Da sam mogao, najradije bih je udario po stražnjici i lansirao u neku zabit", pričao je glumac Džejms Mejson sa kojim je 1973. snimala film The Last of Sheila.

U želji da je i drugi doživljavaju kao umetnicu, sa mnogo uspeha igrala je na pozorišnim daskama sa Lorin Bekol u mjuziklu "Žena godine". Nakon što je prekinula vezu sa producentom Robertom Evansom, odlučila je da se po treći put okuša u bračnom životu sa sedam godina mlađim francuskim rediteljem Andreom Vajnfeldom. Iako joj je to bila najduža veza, razveli su se početkom 1990. nakon deset godina zajedničkog života. Tada je još jednom unovčila svoju lepotu i snimila fitnes vežbe. U tom periodu imala je i manje pevačke izlete.

Prvi put iz ljubavi, drugi zbog para, treći zbog prijateljstva: Svi muškarci Džeki Kenedi!

This Girl’s Back In Town karijera na vrhuncu četvrti brak Ričardom Palmerom

"Još sam veoma zaljubljena, uverena sam da smo stvoreni jedno za drugo", rekla je Rakel u vreme bračne sreće koja je potrajala četiri godine. Par se razveo uz objašnjenje da nije reč o trećoj osobi, ali u krugovima bliskim paru spekulisalo se da je Palmeru dosadila Rakelina opsednutost mladošću, a ona je suprugu zamerila preterano moderan način života. Iako, holivudska ikona nije imala previše sreće u ljubavi, ponosno ističe kako je imala bogat i ispunjen život.

"Želim da živim slobodno kao stvarna osoba, a ne zvezda. Moja borba i vera jako su mi važne i zbog toga sam srećna", objasnila je.

U njene "antiejdžing" navike spadaju poštovanje sopstvenog tela, praktikovanje joge, zdrave navike u ishrani, ali i vezanost za prijatelje i porodicu. Smatra da vitalnost zavisi od toga šta vam se nalazi na viljušci. Naravno, svesna je toga da oko očiju ima sitne bore, ali i da lepo starenje podrazumeva brigu o telu i duši, jer oni idu u paketu.

"Kao što sam napisala u knjizi, moje telo je oblik u kojem živim, a ono oblikuje načina na koji živim. Stoga o telu treba da se brinete kao o zlatu".

Životna priča Eve Peron: Od siromaštva do prve dame! (FOTO)

Ona se toga oduvek pridržava. Ustaje oko pet ujutro. Posle toga sledi lagan doručak (belanca i specijalna vrsta hleba), pa čas joge koji počinje u 6.30, a završava se u 8.00. Joga joj daje, kaže, potrebnu energiju za ceo dan, utiče na endokrini sistem i obezbeđuje fleksibilnost neophodnu ženi koja stari. Zbog toga jogu vežba šest puta nedeljno. Po povratku sa joge na njenom jelovniku su poširan ili grilovan losos i zeleno bareno povrće. Za ručak, između 13 i 14 časova, jede ogromnu porciju proteina (ribu, teletinu ili piletinu), kao i veliki tanjir povrća. Uveče na njenom stolu je mnogo barenog povrća, ali bez vlakana – celer, brokoli, spanać, špargle, grašak.

"Ishrana i vežbanje su tajna mog dobrog izgleda, ali važno je i kako se ponašate. Treba da se opustite, uživate u životu, da budete okruženi porodicom i prijateljima i ostanete u kontaktu sa ljudima koji vam dozvoljavaju da budete ono što jeste.

Rakel u knjizi otkriva šta odista ženu čini zanosnom u bilo kojim godinama. Za početak, svaka žena mora da prihvati i zavoli svoje godine.

"Čak i kao klinka žena smatra da nije dovoljno mlada, da će doći vreme kada više neće biti poželjna. A onda, kada napuni 40, misli da je za nju sve gotovo, da je to starosna granica posle koje će biti odbačena. Ali, sve zavisi od toga kako se osećate. Ako smatrate da je sa vama gotovo, onda i jeste tako. Morate da razmišljate pozitivno. Ja sam se posle 40. mnogo zabavljala! Tek tada je otpočelo doba prave zrelosti. I dalje sam dobro izgledala, jer sam godinama vežbala i zdravo živela. Nikada nisam volela droge, pijančenja i žurke do jutra. Uz to sam i veliki radnik. U 40. sam osetila da se sve to isplatilo".

Plastična hirurgija za ovu vremešnu lepoticu nije tabu tema. Ne poriče da se podvrgla nekim intervencijama zarad lepote, ali smatra da one nisu odredile njen izgled.

Dobila životnu šansu sa 18 godina: Princeza Amira, žena kojoj se svet divi! (FOTO)

"Nisam savršena. I dalje izgledam kao ja, a ne kao neko u koga je ubrizgano mnogo injekcija. Stvar je u tome da izgledate dobro za svoje godine, a ne da se pretvarate da vam je 19. Svakoga dana na Beverli Hilsu, na mnogim licima vidim kontraproduktivne estetske zahvate. Takve osobe ne izgledaju normalno i prirodno. Mlade generacije prerano počinju sa tim. Kao da su svi poludeli. Potpuno su ovisni o tome. Smatram da je opsesija mladošću zapravo strah od smrti, a smrti se plašite kada niste zadovoljni svojim životom. Kako starite, morate biti spremni da se suočite sa sobom, da osetite da ste dobar posao obavili. To je jedan od ključeva lepog starenja i nikakvi kozmetički tretmani ne mogu vam obezbediti mir kao ta činjenica".

O lepoti

Interesantno je kako Rakel Velč doživljava lepu osobu. Kaže da su to ona žena ili onaj muškarac koji kada uđu u prostoriju unesu toplinu i dobru energiju i nebitno im je da li izgledaju savršeno.

"Kada nekoga nazivaju internacionalnom lepoticom, kao što su mene, to može biti veliki teret. Ljudi od vas mnogo očekuju. Srećom, sa tim sam raskrstila. Treba da radite ono što vas interesuje i u čemu uživate. Svaka žena može biti lepa ako je zadovoljna i ako živi punim plućima, a to podrazumeva i brigu o koži u kojoj živi. Da imam unuku, odmah bih je posavetovala da krene na neke fizičke aktivnosti. Naučila bih je i da trlja telo sunđerom ujutro i uveče, kao što ja to činim, po "receptu" svoje majke. Koža zahteva tretman i hidrataciju svakoga dana".

Đina Lolobriđida iz mlađih dana: Žena koju je policija spasavala od muškaraca! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs