Životna priča

Kako sam postala omiljena kučka na svetu: Dirljiva ispovest Džoun Kolins o momentu kada joj se promenio život! (FOTO)

Izgleda da smo uspele, sestrice, rekla mi je tada Džeki

Vip priča
12:47h Autor:
Kako sam postala omiljena kučka na svetu: Dirljiva ispovest Džoun Kolins o momentu kada joj se promenio život! (FOTO)
Foto: Profimedia

Džoun i Džeki Kolins bile su sestre koje su došle niotkuda u osvajanje Holivuda. Džoun se prisetila njihovih početaka pre nego što su ušle u tridesete, pre braka i dece.

Dok je Džeki gradila karijeru autora bestselera, Džoun je napustila glumu i prihvatila život supruge i majke sa glumcem Antonijem Naulijem. Danas otkriva kako je njena sreća bila kratkog daha...

Nakon skitanja koja su je odvela u Englesku i Švajcarsku pa do Njujorka, konačno je svoje korene pustila na Beverli Hilsu.

"Sa 32 godine i više od 17 godina glumačkog iskustva, gde sam neprestano radila na filmovima, televiziji i u pozorištu, nisma imala apsolutno ništa do odeće i automobila.

Nisam imala dom, nameštaj, slike ili novac, samo nekoliko komada nakita koji mi je uglavnom kupio suprug, Antoni Nauli. Odustala sam od karijere kako bih rodila decu, prvo Taru, a zatim, 22 meseca kasnije Sašu.

Prvi brak je psihički uništio, samu sebe kaznila jer je silovana: Džoan Kolins (86) nikad nije odustala od ljubavi!

foto: Profimedia

Ali kada su deca krenula u vrtić, Toni je dane provodio pišući i spremajući ulogu, a meni je počela da nedostaje gluma. Samo glumac može da zna koliko znači "urlik mase i miris gomile". Iako je to jedna od najmasovnijih profesija na svetu, to nam je u krvi.

Kao i uvek, rešila sam da se posavetujem sa Džeki, koja je tada bila srećno udata za svog drugog supruga Oskara Lermana.

"Nastavi", insistirala je."Još si mlada, imaš ceo život ispred sebe. Moraš da radiš ono što ti srce traži."

"Lako je tebi reći tako nešto: ti pišeš i objavljuješ. Ja nemam karijeru, a brak mi ne ide nikuda." Jer, mislila sam da će Toni biti savršen muž i otac, ali istina je bila sasvim različita.

"Zašto ne nađeš agenta?"pitala me sestra.

Zato sam to i uradila. Pošto mi je moja stara agentkinja rekla da sam prestara za povratak glumi, uzela sam Toma Kormana koji je počeo da mi pronalazi gostujuće uloge u popularnim TV emisijama.

Džeki i Oskar su se venčali u našoj kući sa Tarom i Trejsijem kao deverušama, vratili su se u London, dok je njen novi roman postajao bestseler.

Toni i ja smo se razdvojili 1970. godine. Nisma mogla više živeti sa njim nakon što sam pogledala film "Može li Heironimus Merkin ikada zaboraviti milost Humpe i pronaći istinsku sreću?". Imala sam previše ponosa da bih ovo progutala.

Bila sam očajna zbog Tare i Saše, ali oni nisu ni imali očinsku figuru jer je Toni uvek radio.

Međutim, Džeki je bila oduševljena što se vraćam u London. Nedeljama mi je pomagala da nađem pravu kuću. Sijala je od sreće zbog uspeha svog romana, ali i zbog toga što su ona i Oskar očekivali svoje prvo dete.

U Velikoj Britaniji moja karijera je odjednom doživela preporod.

"Uostalom, izgleda da nisma zaboravljena," rekla sam Džeki dok smo sedele u njenom stanu.

"Nikad i nisi bila," nasmešila mi se.

Džeki je bila sjajna: svake večeri je bila budna do 1 ili 2 sata, a ujutru bi budila decu, spremala im doručak i slala ih u školu. Vodila je računa i o mojoj deci jer sam ja radila od 12 do 16 sati dnevno, snimajući filmove i serije.

Odjednom sam postala poznata kao "Kraljica horor filmova", pošto sam glumila u nizu sličnih filmova. Za to vreme u moj život ulazi novi čovek, američki produzent Ron Kas. A uskoro sam na svet donela i moju prelepu kćerku Katjanu Kas, poznatiju kao Keti. Ron je imao tri dečaka iz prethodnog braka, a ja dvoje dece i našu Keti, pa smo kupili divnu kuću u Marabeli.

Uskršnje i letnje praznike često smo provodili zajedno sa Džeki u Marabeli i u Francuskoj, to su bili srećni trenuci u mom životu, karijeri i braku.

Čuvena zavodnica otkrila tajnu dugovečnog i srećnog braka: Poslušajte savet legendarne Džoan Kolins! (FOTO)

foto: Profimedia

Tada je Ron insistirao da se svi vratimo u Sjedinjene Države, gde potpisao ugor sa Edgarom Bronfmanom. Njih dovojic su bili neverovatno bliski. Ron je bio Edgarova stena nakon što mu je najstariji sin kidnapovan.

Edgar nas je zamolio da organizujemo proslavu dvadesetprvog rođendana njihovog drugog sina u Los Anđelesu. Ja sma to uzela u svoje ruke, čak sam i platila sa svog računa žurku koja je prošla neverovatno dobro.

Tajne lepote Džoan Kolins: Najlepša žena Engleske otkriva tajnu večne mladosti! (FOTO)

foto: Profimedia

Dan nakon zabave, Ron je objavio: Edgar me otpustio. Nisma mogla da verujem. Nakon dugogodišnjeg prijateljstva, nakon što je naša porodica došla preko Atlantika, šef ga je otpustio.

Mislim da se Ron nikad nije sasvim oporavio od te traume. Naš brak je tada doživeo prekretnicu. Započela sam da prodajem kuće i smanjivala sam troškove kako bismo živeli od prihoda, ali to nije moglo trajati u nedogled. Sada sam opet morala da brinem o celoj porodici, pa sam odlučila da prihvatim bilo koju ulogu.

Ali, uprkos svojim nastupima na televiziji, izgubila sam popularnost. Uskoro sam bila nezaposlena i zaboravljena.

Sedamdesetih godina život je bio jedan duga vožnja avionom između Kalifornije i Londona, gde god bi me karijera odvela.

Džeki je tada živela u Kaliforniji i ja sam je zamolila da napiše scenario na osnovu svoje knjige Stud. Ona je to i uradila. Usledile su godine odbijanja jer nikome nije bila primamljiva ova priča.

A onda smo dobili zeleno svetlo i za četiri meseca smo počeli snimanje. Producent je insistirao da se skinem u toples i da snimim scenu.

"Imam troje dece, sramota me je," uzvratila sam, bespomoćno. "Deca će me mrzeti".

Nakon nekliko dana svađe i rasprave, napila sam se i snimila scenu. Film je postigao ogroman uspeh i privukao veliku pažnju, zato što žena četrdesetih godina ne bi trebalo da izgleda tako dobro, i da ima seksualnu privlačnost.

Džoan Kolins i Entoni Njuli: Udavala se 5 puta, a ovo je bila njena najturbulentnija veza! (FOTO)

foto: Profimedia

A onda se desila najveća tragedija u mom životu. Dok sam igrala ulogu u Parizu, javili su mi da su moju osmogodišnju Keti udarila kola, te da ne veruju da će preživeti. Brzo sam uspela, uz pomoć prijatelja da dođem do nje u bolnicu. Kada sam je videla sa obrijanom glavom i sa milion cevčica zakačenim na njeno telo, htela sam da vrištim.

"Ne dajte Keti da vidi kako si uznemirena, siguran sam da će se oporaviti," rekao mi je moj brat.

Provela sam 6 nedelja živeći u kamp prikolici na parkingu ispred bolnice. Bila sam uz Keti dan i noć, koliko je to bolnica dozvoljava. Hvala Bogu, moja jaka devojčica je izdržala i izašla iz kome.

Međutim, dugo je trajao put njenog oporavka dok nismo mogli da je odvedemo u Španiju na odmor.

Dok sam bila tamo, dobila sma poziv od Toma Kormana, mog angenta iz Los Anđelesa.

"Znate li šta je "Dinastija"?"pitao me.

"Kineski restoran,"odgovorila sam.

"To je nova TV serija Arona Spelinga. Njegov odgovor na "Dalas". Jedna sezona je puštena, ali ocene stalno padaju, pa su napisali novi misteriozni lik znav Aleksis, nadaju se da to uspeti,"ispričao mi je.

"Sviđa mi se ime," rekla sam."Mogu li razmisliti o tome?" U to vreme moje misli su bile samo uz Keti.

"Poslaću vam scenario preko faksa. To je sjajna uloga, ali Elizabet Tejlor i Sofija Loren su je već odbacile."

"Koliko dugo traje snimanje?"

"Možda do druge sezone, zovi me sutra. ABC se mora brzo odgovoriti."

Ron i ja smo pričali o tome kako bi Kalifornija bila dobra za Ketin oporavak. Pročitala sam scenario i zaljubila se u njega, i u roku od dve nedelje naša porodica je bila u Los Anđelesu.

Počela sam sa snimanjem druge sezone Dinastije.

Bilo je neverovatno koliko je brzo Aleksis obuzela Ameriku. U roku od dve nedelje emitovanja gledanost je naglo porasla. Postala je najpopularnijea serija.

Odbacila sam odela od tvida i Aleksis obukla po svom izboru: ogromne naremenice, uzak struk. Lik Aleksis je bio građen na tom izgledu. Postala sam omiljena kučka na svetu.

foto: Profimedia

Keti se oporavljala, a moja sestra i ja smo bile bliže nego ikad.

1983. godine osvojila sam Zlatni Globus za najbolju glumicu u TV emisiji, a Džekin ronam je bio najprodavaniji.

Jedno popodne smo sedele sa decom i jele kokice. Uživale smo gledajući neku seriju.

"Pretpostavljam da smo upsele, sestrice," rekla je Džeki.

"Izgleda da jesmo. Uprkos svemu!""

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs