Saznajte sve detalje

Počela je najveća britanska proslava u godini: Kejt dominira u žutom, veliki povratak Megan Markl! (FOTO)

S najvećim nestrpljenjem očekuje se zajednički izlazak na balkon i spektakl na nebu

Vip priča
15:42h Autor:
Počela je najveća britanska proslava u godini: Kejt dominira u žutom, veliki povratak Megan Markl! (FOTO)
Foto: AP / Gareth Fuller

Danas se u Londonu održava jedna od najvažnijih i najvećih svečanosti - Pozdrav bojama (Trooping the Colour), piše Stil.kurir.rs.

U pitanju je tradicija koja potiče još iz 17. veka, a u centru pažnje su pukovi britanske vojske i vojske Komonvelta, koji šire zastave i ističu svoje pukovske boje.

Sve plemkinje ostavila u prašini: Stajling Melanije Tramp za susret s kraljicom sve oborio s nogu! (FOTO)

foto: EPA / Lukas Coch

Od 1748. godine, istovremeno kada se održava Pozdrav bojama, zvanično se obeležava i rođendan britanskog vladara, u današanjem slučaju, kraljice Elizabete, iako je njen pravi rođendan 21. aprila.

Ovaju događaj još se naziva i parada za kraljičin rođendan, tradicionalno je uživo prenosi BBC, građani se okupljaju kako bi što bolje videli paradu u kojoj učestvuje 1.400 vojnika, 400 muzičara i 200 konja, a birtanska kraljevska porodica u kompletnom sastavu izlazi na balkon palate kako bi posmatrali ceremoniju.

Među prvima su došli Kejt Midlton i princ Vilijam, koji su u Bakingemsku palatu oldtajmerom u vlasništvu kraljevske porodice, osmotrivši trg na kojem se održava svečanost.

Kejt potpuno razočarala, Ivanka Tramp ikona stila, Melaniji nema ravne: Najbolji modni momenti iz Bakingemske palate! (FOTO)

foto: Profimedia

Ovim povodom se i Megan Markl prvi put nakon porođaja pojavila u javnosti, ako izuzmemo predstavljanje princa Arčija, kojeg je rodila pre mesec dana.

foto: EPA / Neil Hall

Vojvotkinja od Saseksa, koja se pojavila u teget kombinaciji od glave do pete, provezla se kočijom u pratnji supruga u uniformi, a pridružile su im se vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton i vojvotkinja od Kornvola Kamila Parker.

foto: AP / Gareth Fuller

Kamila, supruga princa Čarlsa, odlučila se za rezedo odeću sa elegantnim belim detaljima, uz koju je ponela raskošni beli šešir i ogrlicu od nekoliko redova bisera i skupocenim kamenjem na sredini.

Sa druge strane, Kejt je za ovu priliku odabrala pastelno žutu kombinaciju, nijansu koja je potpuni hit ovog proleća, uz diskretni krstić oko vrata i biserne viseće minđuše.

Vilijam je Kejt tretirao kao sluškinju, radio je s njom šta god je hteo: Isplivali intimni detalji iz veze kraljevskog para!

foto: EPA / Neil Hall

Uz žutu haljinu ponela je beli šešir za žutim ružama, koji je nosila na venčanju princa Harija i Megan Markl prošle godine.

Kejt Midlton na venčanju princa Harija i Megan Markl
Kejt Midlton na venčanju princa Harija i Megan Marklfoto: Profimedia

U posebnoj kraljevskoj kočiji na ceremoniju je stigla i britanska kraljica, odevena u svečani komplet sa svetlucavim detaljima. Ona će tradicionalno krenuti od Bakingemske palate do Parka Svetog Džejmsa, kako bi pogledala svoje vojnike, koji je na kraju pozdravljaju specijalnim pozdravom za kraljicu.

foto: EPA / Neil Hall

Stigla je i Sofi, grofica od Veseksa u pratnji princa Edvarda.

foto: Profimedia

A stigle su i sestre, princeza Beatris i princeza Judžin.

foto: Profimedia

Inače, običaj je da se toga dana dame iz kraljevske porodice voze isključivo kočijom, sa bar jednim muškim pratiocem.

Takođe, nikada se ne izostavlja spektakl na nebu za koji je zaduženo britansko vazduhoplovstvo, a Pozdrav bojama je jedini zvanični događaj koji kraljica Elizabeta nikada ne propušta.

S najvećim nestrpljenjem očekuje se zajednički izlazak na balkon, kada ćemo imati priliku da na jednom mestu uz kraljicu, prinčeve Filipa, Endrjua, Vilijama i Harija, zatim vojvotkinje Kejt, Megan i Kamile, vidimo i kraljevske mališane koji svaki put oduševe javnost!

Na balkonu bi, osim princa Džordža i princeze Šarlot, trebalo da se pojavi i najmlađi princ Luis, kojem će ovo biti prvo svečano i zvanično pojavljivanje u javnosti.

Pratite nas! Uskoro vas očekuju novi detalji i fotografije sa najveće proslave u Londonu!

(Stil.kurir.rs / B.Marković)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs