Najveće tragedije sa setova

ŽIVA IZGORELA, POGINUO S DVOJE DECE U NARUČJU: Ovi glumci su tragično stradali na snimanju! (FOTO)

Neki su se slučajno upucali, a neki i živi izgoreli

Vip priča
Autor:
Foto: Wikipedia / Profimedia

Umreti iznenada, na radnom mestu, nešto je o čemu sigurno ni ne razmišljamo. Upravo to se dogodilo glumcima koji su na snimanju doživeli fatalne nezgode.

Ovih osmoro doživeli su vajveće tragedije sa smrtnim ishodom:

Džon Riter

U trenutku smrti radio je na seriji "8 jednostavnih pravila". Riter je 2003. snimao scenu kada se odjednom srušio na pod. Uprkos brzoj reakciji, prevezen je u bolnicu u komi s dijagnozom pucanja aorte. Preminuo je iste večeri, samo nekoliko dana pre 55. rođendana. Serija je nastavila sa prikazivanjem još jednu sezonu, ali bez preteranog uspeha.

Dr Tomić sa VMA o aneurizmi aorte: Evo kako nastaje bolest gora od srčanog udara!

Džon-Erik Heksum

Američki model i glumac koji je važio za jednog od najseksepilnijih muškaraca osamdesetih. Imao je glavnu ulogu u seriji "Na tajnom zadatku", koju su žene pratile upravo zbog njega. Njegov život tragično se završio 1984. godine, kada je imao samo 26 godina. Snimajući jednu od epizoda serije koja je već tada osvojila svet, Džon se dosađivao, pa je odlučio da se zabavi pištoljem koji je bio deo rekvizite. Misleći da je pištolj potpuno bezopasan, prislonio ga je na glavu simulirajući ruski rulet i pritisnuo obarač. Nije znao da čak i kada u pištolju nije pravi metak, već onaj filmski, to može da bude kobno. Krhotine punjenja u pištolju završile su u njegovom mozgu. Hitno je prebačen u bolnicu i podvrgnut operaciji koja je trajala punih pet sati. Ipak, nije mu bilo spasa.

Glas anđela, srce deteta, velika tragedija: Strašan kraj pevačice kojoj su moral i religija bili na prvom mestu! (FOTO)

Red Foks

Komičar je preminuo 1991. godine na snimanju serije "Kraljevska porodica". Kada je pao držeći se za srce, većina njegovih kolega na setu mislili su da je reč o šali, s obzirom na to da je glumac bio sklon njima. Bilo mu je 68 godina.

Stiv Irvin

Imao je 44 godine kada je snimao novi serijal o najopasnijim životinjama u okeanu. Australijski lovac na krokodile je 2006. s filmskom ekipom zaronio u vode ispred grada Port Daglas da snimi tamošnji podvodni svet, pa se približio jednoj velikoj raži. One obično otplivaju kada osete opasnost, ali nekada i napadnu onog ko iz uznemirava. Imaju vrlo opasno oružje - otrovni šiljak na vrhu repa, koji snažno zabiju u "protivnika". Raža je taj šiljak zabila Irvinu u levi deo grudi. Oni koji su bili s njim, smesta su ga izvukli na površinu i pozvali helikopter, koji ga je odvezao do bolnice na obližnjem ostrvu, ali tamo su lekari mogli jedino da konstatuju smrt.

Svirepo ubijena u 9. mesecu trudnoće: Tragična životna priča najlepše žene Holivuda (FOTO)

Brendon Li

Sin pokojnog Brusa Lija. Brandon je nastupao u mnogim kung-fu i akcionim filmovima osamdesetih i devedesetih godina. Zatim je dobio glavnu ulogu u filmu "Vrana", ali tokom snimanja 1993. godine, glumca je zadesila tragedija. Njegov lik, Erika Dravena, morao je da upuca negativac pištoljem napunjenim filmskim mecima. Međutim, u pištolju se našao pravi metak. Snimanje je odmah prekinuto, a uprkos šestočasovnoj operaciji, glumac je preminuo u 29. godini života.

Marta Mensfild

Bizarna smrt zadesila je zvezdu nemih filmova. Davne 1923. godine, glumica je nakon snimanja "The Warrens of Virginia" sedela u automobilu s kolegama i prijateljima, a onda je usledila stravična nesreća. Neko od prisutnih je zapalio cigaretu i bacio šibicu koja je pala na Martinu haljinu, napravljenu od lako zapaljivih materijala. Nesrećna glumica u sekundi se pretvorila u plamteću buktinju, a uprkos brzoj reakciji, sledećeg dana je preminula u bolnici sa samo 24 godine.

Prva prava muzička zvezda Srbije: Njene pesme plaćali su zlatom, dok tragedija nije sve zavila u crno! (FOTO)

Vić Morou

Tokom snimanja filma "Zona sumraka" 1982. godine, izgubio je život s još dvoje dece koji su takođe glumili u filmu. Scena koju su snimali, zahtevala je upotrebu helikoptera i pirotehnike. Nesreća se dogodila kada je pirotehnika eksplodirala, zahvativši helikopter koji je pao i doslovno pokosio glumca koji je u naručju nosio decu. Glumac je umro u 54. godini života. Za ovaj tragičan događaj na kraju niko nije odgovarao, a snimanje filma se nastavilo.

Ken Štidman

Glumac je poginuo 1996. godine u 28. godini, glumeći glavnu ulogu u tada popularnoj seriji "Sliders". Serija je zahtevala mnogo kaskaderskih delova, ali glumac je sve radio sam. Kada je jednom prilikom vozio pustinjski džip, prevrnuo se na suvom jezeru u Kaliforniji. Odvezli su ga helikopterom u bolnicu, ali glumac je ubrzo podlegao povredama.

Kad je on umro, Sonja Savić je omrzla Beograd: Tragedija koja se i danas pamti

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs