Humanitarni rad

Kejt Midlton, žena koja želi da spasi svako dete na svetu: Evo šta je juče radila ceo dan! (FOTO)

Prve godine našeg života su koren najvećih izazova sa kojima se čovek suočava kad odraste, poput lošeg mentalnog i fizičkog zdravlja, zavisnosti, kriminala, beskućništva i raspada porodice, istakla je vojvotkinja

Vip priča
11:27h Autor:
Kejt Midlton, žena koja želi da spasi svako dete na svetu: Evo šta je juče radila ceo dan! (FOTO)
Foto: AP / John Stillwell

Jučerašnji trinaesti februar za vojvotkinju od Kembridža Kejt Midlton bio je dan prepun obaveza.

Prepodne je provela u kraljevskoj Fondaciji posvećenoj mentalnom zdravlju u obrazovanju, koju je osnovala sama Kejt prošle godine, gde je održala govor i učestvovala u brojnim diskusijama u okviru programa Škole mentalnog zdravlja.

Ovaj program, pokrenut na inicijativu vojvotkinje, pomaže učiteljima i nastavnicima u školi da se više pozabave dečjim mentalnim zdravljem.

Kejt Midlton obeležila nedelju mentalnog zdravlja dece: U fenomenalnoj haljini pokazala svetu šta je čini srećnom! (FOTO)

foto: AP / John Stillwell

"Često me pitaju zbog čega sam odlučila da se fokusiram na rani uzrast. Imala sam sreće da upoznam i budem deo neverovatnih dobrotvornih organizacija i postanem zaista svesna koliko su prve godine našeg života zaista važne. One su koren najvećih izazova sa kojima se čovek suočava kad odraste, poput lošeg mentalnog i fizičkog zdravlja, zavisnosti, kriminala, beskućništva i raspada porodice", istakla je Kejt i zahvalila svima na doprinosu i požrtvovanom radu čiji se napredak i te kako primećuje.

Kejt Midlton u beloj haljini: I kritičari su rekli da izgleda moćno! (FOTO)

Nakon dugačkih sastanaka i diskusija u Fondaciji, Kejt je požurila da se presvuče, kratko odmori i odmah se zaputila na gala večeru organizacije 100 žena u finansijama, koja izuzetno ceni vojvotkinju zbog njenog rada.

foto: AP / John Stillwell

"Fokus koji ona stavlja na položaj žena i mentalno zdravlje zaista pomaže školama, roditeljima i mladim ljudima da o tome javno govore i oslobode se predrasuda", rekao je Ed Vajnker, direktor Reach akademije, koji je takođe prisustvovao večeri.

"Posetila je moju školu prošle godine i tu provela tri ili četiri sata slušajući probleme sa kojima se suočavaju mladi ljudi. Očigledno je lično zainteresovana za ovaj problem, lako se povezuje sa mladima i definitivno ima jak uticaj na njih", dodao je Vajnker.

Da imam 600 miliona, bila bih joj zanimljiva: Žestok udarac polusestre Megan Markl!

Treba li pominjati da je u obe prilike Kejt, kao i obično, zablistala?

Za dnevnu kombinaciju odabrala je Dolče&Gabana komplet i Tod cipele, dok je uveče oduševila sve prisutne raskošnom balskom haljinom sa potpisom modne kuće Guči.

Melanija Tramp u košulji koja nikada ne izlazi iz mode: Obožava je i Viktorija Bekam! (FOTO)

Koja kombinacija vam se više dopada?

Podelite sa nama u komentarima!

(Stil.kurir.rs)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs