Stali su na kraj zavisnosti

Kako su poznati ostavili cigare

Među poznatima je veliki broj onih koji su bili strastveni pušači, ali su se izborili sa ovom lošom navikom. Samo neki od njih su Ašton Kučer, Gvinet Paltrou, Ben Aflek i Dženifer Aniston
Šuška se
20:28h Autor:
Kako su poznati ostavili cigare
Foto: Reuters

Gvinet Paltrou (Gwyneth Paltrow) pomaže jedna cigareta nedeljno. Iako je veliki zastupnik zdravog načina života, vežbanja i ishrane, slavna glumica priznaje kako je jedini način da se drži dalje od cigareta taj da se svake subote uveče počasti jednom. Kaže da je bila toliki zavisnik, da je pušila i u vreme dok se njen otac borio sa rakom grla, pa je znala da će je cigarete najverovatnije ubiti.

Njen kolega, glumac Ašton Kučer (Ashton Kutcher) je mislio da nikada neće moći da prestane sa pušenjem. "Bio sam strastveni pušač i uveren da ću to ceo život i ostati", izjavio je glumac u šouu Jaya Lenoa. Nakon što je na poklon dobio knjigu "Lagan način za prestanak pušenja" osetio je da je došlo vreme za kraj njegove zavisnosti. Uspeo je iz prve i to trenutnim bacanjem cigareta, a veruje kako mu je to bilo mnogo lakše nego postupno smanjivanje.

Žizel Bundšen (Gisele Bündchen) ne puši već deset godina. Slavna manekenka je pušila još od adolescencije. Priznaje kako je to bio njen ventil i način izbegavanja stresa. U 2003. je odlučila da prestane sa pušenjem kada je primetila da sve češće kašlje. Nakon toga se ugijila skoro sedam kilograma kojih nije uspela da se rešiti. Priznaje kako joj je draže da ima malo viška kilograma, nego da truje pluća.

Dženifer Aniston (Jennifer Aniston) pomaže joga. U martu ove godine krenule su glasine da je Dženifer trudna jer se ova vitka glumica na crvenom tepihu pojavila sa nekoliko kilograma viška. Priznala je da nema govora o trudnoći, već da je nakon više od 20 godina pušačkog staža prestala da puši. Zbog toga se ugojila, a tvrdi kako joj je najveći saveznik u borbi sa zavisnošću joga.

Met Dejmon (Matt Damon) je prestao da puši jer nije želeo da bude loš uzor. Otac četiri mlade devojke, poznati glumac i režiser kaže kako mu je trebalo dugo da prestane, ali neizmerno mu je drago što danas ne puši. Poslednju cigaretu je zapalio 2004. na kraju snimanja filmaOceanovih 12, a kod odvikavanja mu je najviše pomogla hipnoza. Osim toga, motiv mu je bio biti i dobar uzor svojim ćerkama.

Benu Afleku (Ben Affleck) su se cigarete ogadile. Pre nego što je postao uzoran otac i suprug, glumac je pušio čitavu deceniju. Prvi je put prestao da puši 2005, nakon što je saznao da mu je žena trudna, ali je iste godine snimao film Smokin Aces, pa je ponovo pušio i po pet kutija na dan. Nakon završetka snimanja, bilo mu je mučno od cigareta i od tada nije ponovno pokleknuo.

Dru Barimur (Drew Barrymore) takođe koristi hipozu. Ona je dete Holivuda i kao takva je od malih nogu bila izložena porocima. Cigarete puši od desete godine, a odrekla ih se tek nedavno. Danas ne puši već tri meseca, a priznaje da ne bi mogla da uspe bez tretmana hipnoze.

A, kako je prvi čovek Amerike, Barak Obama, prestao da puši, saznajte OVDE.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs