Slavni komičar

Uspeo je da usreći sve, osim sebe: Usponi i padovi neprežaljenog glumca! (FOTO, VIDEO)

Iako mu se psihičko i fizičko stanje pogoršavalo, Vilijams je i u poslednjim mesecima života, kao i uvek, pomagao nesrećnima
Vip priča
21:48h Autor:
Uspeo je da usreći sve, osim sebe: Usponi i padovi neprežaljenog glumca! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

"Svakoga je mogao da usreći osim samog sebe", rekao je o Robinu Vilijamsu reditelj Geri Maršal.

Veliki komičar i glumac umro je 11. avgusta 2014. godine. Imao je 63 godine. Obesio se u svojoj sobi o kaiš. Satima pre smrti, Vilijams je trpao novac i satove u čarape i odneo ih prijatelju na čuvanje.

Obdukcija je pokazala da je Robin imao nedijagnosticiranu demenciju zbog čega je patio od nesanice i anksioznosti. Bio je paranoičan i borio se i s depresijom. U oktobru 2013. dijagnostikovan mu je rani studijum Parkinsove bolesti.

"Sigurna sam da je bio umoran od svega kroz što je prolazio, a dijagnoza Parkinsonove bolesti verovatno ga je dotukla", rekla je Robinova supruga Suzan Šnajder.

Iako mu se psihičko i fizičko stanje pogoršavalo, Vilijams je i u poslednjim mesecima života, kao i uvek, pomagao nesrećnima.

Šta je prethodilo samoubistvu: Udovica Robina Vilijamsa konačno otvorila dušu! (FOTO)

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Oplakivala ga je i gorila Koko

Samo nekoliko meseci pre nego što je sebi oduzeo život, preko video-razgovara upoznao je teško bolesnu Novozelanđanku Vivijan Voler (21) kojoj je jedna od najvećih želja bila da upozna Robina. On je to čuo i odmah je s njom stupio u kontakt. Jednom drugom prilikom, posetio je 13-godišnju devojčicu Džesiku Kol koja je umirala od raka mozga. Proveo je s njom ceo dan, kartajući se i gledajući fudbal.

Vilijams je, prema pričanju njegovih kolega, uveseljavao sve oko sebe. Čak je zabavio i slavnu gorilu Koko koja priča znakovnim jezikom. Glumac ju je posetio u njenom utočištu. Koko se odmah "zaljubila" u Robina koji ju je golicao i grlio. Gorila Koko takođe je danima oplakivala slavnog komičara.

"Njegova najvrednija zaostavština je, osim troje dece, sreća i veselje koju je nudio ostalima, posebno onima koji su se borili s teškim ličnim bitkama", rekla je Šnajder nakon smrti supruga.

Njegova ćerka Zelda, kojoj je Vilijams danima pre svoje smrti čestitao rođendan i preko društvenih mreža, rekla je da je njen otac bio najdarežljivija osoba koju je ikad upoznala.

Najupečatljivije reči Robina Vilijamsa koje ćemo pamtiti: I humor i mudrost

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

Na bini svladao stidljivost

Osim što je zadužio svet svojom glumom u koju je, kažu njegovi kolege Met Dejmon i Ben Aflek, unosio celo svoje biće, Vilijams je bio izuzetan stend-ap komičar, a bio je poznat i kao vrstan improvizator. Stend-ap nastupima započeo je svoju karijeru u svetu zabave.

Rođen 21. jula 1951., Robin je od malena, otkrio je, pažnju svoje majke, bivše manekenke, tražio duhovitošću.

Samohrana majka živela od socijale: Sa 30 godina htela da se ubije, onda je usledio šok! (VIDEO)

"Sve što znam o komediji, naučio sam od nje", rekao je jednom prilikom.

Bio je stidljiv učenik. Porodica se često selila zbog posla njegovog oca Roberta Ficdžeralda, a Vilijams je humorom osvajao svoje kolege. Najugodnije se, doduše, osećao na bini.

"Kada sam upisao dramsku nastavu u srednjoj školi, napokon sam imao osećaj da sam svladao svoju sramežljivost", kazao je glumac.

Životna priča princeze sa tužnim očima: Nesrećna žena koju je sudbina proklela! (FOTO)

Borba sa zavisnostima

Dok je bio samo posvećen stend-apu, Robin je tokom turneja partijao i šmrkao kokain. Zavisnost je razvio tokom sedamdesetih i osamdesetih godina. Kada mu je prijatelj Džon Beluši umro 1982. godine od predoziranja, Vilijams je pao u depresiju, ali se posvetio "skidanju" s droga i alkohola. Pri tome mu je uveliko pomogao biciklizam, u kojeg se zaljubio.

Ranih 2000-tih, glumac je počeo žestoko da se opija, a 2006. se prijavio u centar za lečenje zavisnosti od alkohola. Kasnije je rekao da je počeo da pije samo zato jer nije hteo da se vrati kokainu. Nakon nekog vremena je posustao, pa je ponovo "posezao" za alkoholom i ponovo je zatražio stručnu pomoć 2014. Od tada do smrti, bio je potpuno trezan.

Jugoslovenka kojoj je Pikaso uništio život: Zbog nesrećne ljubavi potpuno poludela! (FOTO, VIDEO)

<\/div>
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs