Neverovatno

JOŠ SE PRIČA O MARIJINIM POSETAMA SLOBODANU MILOŠEVIĆU U ZATVORU. TOM PRILIKOM BI VIKALA: Gde si, teroristo!

U noći između 31. marta i 1. aprila 2001. godine, uhapšen je Slobodan Milošević, nekadašnji predsednik SR Jugoslavije

Šuška se
Autor:
JOŠ SE PRIČA O MARIJINIM POSETAMA SLOBODANU MILOŠEVIĆU U ZATVORU. TOM PRILIKOM BI VIKALA: Gde si, teroristo!
Foto: Printscreen/yutube/ Marjan Markovic

Sinoć je prikazana treća epizoda serije Porodica, koja priča o tri dana hapšenja Slobodana Miloševića. Najveću pažnju privlači način na koji je predstavljena Marija Milošević, tj. njen način izražavanja, ali i ponašanja.

U pomenutoj seriji, glumica Tijana Marković koja igra lik Slobodanove kćerke, rado se lati pištonja, preti, psuje i veoma je neprijatna prema majci i ocu.

Što se tiče realnih sećanja i svedočenja, u prilog ovom prikazivanju lika ide i svedočenje Dragiše Blanuše, tadašnjeg upravnika Okružnog zatvora, u koji je Milošević sproveden te noći. Prema svedočenju, Marija Milošević je besnela na oca i majku, zamerala je Miloševiću što se predao bez otpora.

"Gde si, teroristo!", prozivala bi ga Marija, piše Blic.

Njene posete ocu u zatvoru bile su propraćene besnim napadima:

"Tebi je očigledno dobro ovde u zatvoru, a ovoj partizanki (pokazujući na Miru Marković) zadovoljstvo je da dolazi ovde, ona ionako ima iskustva u zatvorskim posetama iz partizanskih dana.

Bilo bi krajnje vreme da prestanete da se ponašate kao da ste u partizanima i da počnete realno da razmišljate. Ja nisam u tim vašim partizanskim pričama, ne pripadam tu gde ste vi, ja sam iz neke druge priče! Ti sve radiš sam i na svoju ruku, nisi se konsultovao sa porodicom ni kada si raspisivao izbore, pa sam ja to saznala tek iz novina.

E pa sada vidi! Došao je smak sveta u Srbiju, sve je poplavljeno, čak i zatvori, voda je ljudima do prvog sprata. Ovde poplava, tamo zemljotres, negde vulkani. Samo se vi smejte! Ne dolazim četiri dana, a kad dođem, vi mi se smejete kao da sam glupi avgust i samo se međusobno domunđavate," besnela je Marija Milošević, piše Blic.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs