Isrena

Hilari Svank (46) napokon otkrila zašto je tako dugo pauzirala od glume: Jedna godina pretvorila se u tri!

Svoj život stavila u drugi plan

Šuška se
Autor:
Hilari Svank (46) napokon otkrila zašto je tako dugo pauzirala od glume: Jedna godina pretvorila se u tri!
Foto: Profimedia

Za svoje uloge u filmovima "Dečaci ne plaču" i "Devojka od milion dolara" 46-godišnja glumica Hilari Svank nagrađena je Oskarom za najbolju glumicu, a okitila se i brojnim drugim nagradama. Na trogodišnju pauzu od glume otišla je 2014. godine, a sada je otkrila zašto se privremeno povukla iz glume.

U intervjuu za časopis Zdravlje, Hilari je otkrila kako se brinula za oca koji je bio podvrgnut transplataciji pluća.

"Trebalo je da sve prođe za godinu dana, koliko treba proći da bi se utvrdilo da li je telo prihvatilo presđeni organ. Transplatacija pluća najteža je od svih, jer je to neverovatno osjetljiv organ. Plan je bio pauzirati godinu dana, ali postala sam zaštitnica zdravlja svoga oca. Jedna godina brzo se pretvorila u dve, a zatim u tri. Ali hvala Bogu, molitve su uslišane. On je zdrav i više od pet godina kasnije oseća se dobro", otkrila je glumica.

Slavna glumica je progovorila i o vlastititim emocionalnim borbama kroz koje je prolazila tokom očeve bitke za život i zdravlje.

foto: Profimedia

"Za to vam treba jako puno energije, ljubavi i prilagođavanja sebe prioritetima. Usponi i padovi su vrlo izazovni i lako vas mogu savladati. Ali moraš pronaći vremena za sebe kako bi ljudima koji te okružuju mogla izraziti svoje potrebe kako bi ti mogli pomoći i podržali te", kaže Hilari.

S trogodišnje pauze glumi se vratila ulogom u FX-ovoj mini seriji "Trust" iz 2018. godine, a ove je godine glumila i u trileru "Lov".

Sledeći projekat je nova serija "Away" gde će opet glumiti astronauta.

"Pre nego sam postala glumica, želela sam biti astronaut. Imala sam ogromnu strast i poštovanje prema astronautima i ljudima koji istražuju stvari daleko veće od svih nas. Čitajući 'Away' još mi je jedna stvar bila jednako važna i privlačna, a to je scenario jedinstven po brojnosti likova različitih etničkih grupa," kaže glumica.

"Svi oni se bore i sa snažnim ličnim pričama, koje nas zaista sve spajaju. Serija naglašava i divnu činjenicu da svemir ne poznaje granice, što bismo mogli više koristiti i ovde dole", dodaje Svank.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs