Prošlo je 25 godina

Ulogom striptizete osvojila svetsku slavu i status najseksepilnije glumice: Ovako danas izgleda Elizabet Berkli! (FOTO)

Pre nego što je odlučila da gradi karijeru glumice, studirala je englesku književnost

Star look
11:29h Autor:
Ulogom striptizete osvojila svetsku slavu i status najseksepilnije glumice: Ovako danas izgleda Elizabet Berkli! (FOTO)
Foto: Profimedia

Iako je tokom dugogodišnje glumačke karijere ostvarila niz uloga u serijama i filmovima, američku glumicu Elizabet Berkli mnogi i danas najviše pamte po ulozi go-go plesačice Nomi Malone u filmu Showgirls iz 1995. godine.

Ova plavokosa lepotica poslednjih godina posvetila se majčinstvu, pisanju knjiga i dobrotvornom radu, a nakon duže pauze sa javnim pojavljivanjima, svojom pojavom proteklog vikenda je uveličala 46. dodelu nagrada People's Choice.

Pre nego što je odlučila da gradi karijeru glumice, danas 48-godišnja Elizabet studirala je englesku književnost, a nakon dobijene diplome počela je da se bavi modelingom, postavši zaštitno lice čuvene američke agencije.

Ko je najlepša žena u Srbiji: Vi birate! (FOTO, ANKETA)

foto: Profimedia

Prvu ulogu dobila je u filmu Fog 1987. godine, a potom u serijama Day by Day (1988) i Saved by the Bell (1989). Nakon toga pojavila se u serijama Life Goes On i Baywatch, rame uz rame s Pamelom Anderson i Dejvidom Hazelhofom.

Ipak, film Showgirls iz 1995. godine obeležio je njenu glumačku karijeru. Uloga go-go plesačice Nomi Malone tada joj je donela epitet jedne od najseksepilnijih žena iz sveta filma, ali i osigurala nekoliko Zlatnih malina za najgoru glumu i debitantkinju.

Na ovogodišnjoj dodeli nagrada People's Choice u Santa Moniki, Berkli se nakon duže pauze napokon pojavila u javnosti, a za potrebe dodele snimila je i zabavan skeč s kolegama iz tinejdžerske serije Saved By The Bell. Iako je od njenog angažmana prošlo 27 godina, američka glumica i danas pleni pažnju svojim mladolikim izgledom, a ulogu Džesi Spano ove godine će reprizirati u novoj verziji hit serije iz 80-ih.

Povratak u dvadesete: Pogledajte kako je Ketrin Zita Džouns (51) izgledala na početku karijere! (FOTO)

foto: Profimedia

Od 2003. godine Berkli je u braku s umetnikom Gregom Lorenom (nećakom modnog dizajnera Ralfa Lorena), s kojim je 2012. godine dobila sina Skaja Kola, a nakon voditeljskog angažmana u Step it up and dance i takmičenja u američkoj verziji šoua Ples sa zvezdama posvetila se dobrotvornom radu i pisanju knjiga s fokusom na probleme mladih.

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs