Neverovatno

5 mitova o Majklu Džeksonu: Umro je sa rupom umesto nosa!

Poslovica kaže "gde ima dima, ima i vatre". Da li ima malo istine u mitovima o slavnom pevaču, prosudite sami

Šuška se
09:38h Autor:
5 mitova o Majklu Džeksonu: Umro je sa rupom umesto nosa!
Foto: Profimedia

Majkl Džekson je bio i uvek će ostati nepoznanica skoro svim svojim obožavaocima. To što nije otkrivao detalje o svom životu i to što neke svoje čudne postupke nije opravdavao, upravo je ostavilo prostora da se o njemu pletu priče koje su u umnogome mitske.

Vašington post je sastavio listu od pet najčešći mitova o Majklu Džeksonu:

MIT BROJ 1.: Otac Majkla Džeksona ga je seksualno zlostavljao u detinjstvu

Džeksona svakako prati glas da je zlostavljao decu. Devedesetih godina platio je jednom dečaku 20 miliona dolara odštete za zlostavljanje, a na jednom suđenju 2009. godine proglašen je nevin.

Biograf Rendi Taraboreli u svojoj knjizi iz 1991. godine "Majkl Džekson: Magija i ludilo" navodi kako su godinama kolali tračevi da je Džozef Džekson seksualno zlostavljao članove svoje porodice. La Toja Džekson, sestra Majkla Džeksona, iste godine je u memoarima napisala kako je otac zlostavljao nju i sestru Debi, da bi kasnije rekla kako to nije istina.

Majkl Džekson je kod Opre priznao kako se otac iživljavao nad njim, a Džozef Džekson je rekao "nikog nisam tukao, to se radi sa štapom. Ja sam kažnjavao samo kaišem!"

Što se seksualnog zlostavljanja tiče, nikad nije dokazano da je otac na taj način zlostavljao Majkla Džeksona!

Majkl Džekson: Najupečatljiviji detalji iz života muzičkog genija

foto: Profimedia

MIT BROJ 2.: Majkl Džekson je bio gej ili aseksualan

Majkl Džekson je tvrdio kako nije gej, ali mnogi biografi misle da nije bio iskren prema svojim obožavaocima. Ian Halperin, autor knjige "Razotkriven: Poslednja godina Majkla Džeksona" iz 2009. godine, piše kako je pevač bio gej, a Taraboreli navodi kako je pevač u najmanju ruku bio biseksualan.

Biograf Randal Sulivan opet navodi kako je Majkl Džekson bio pedesetogodinjak koji nikad nije upražnjavao seks. Međutim ova tvrdnja pada u vodu jer su se brojne žene javljale sa svedočenjem kako su spavale sa Majklom Džeksonom.

MIT BROJ 3.: Majkl Džekson je želeo da bude belac

Popularnost Majkla Džeksona je godinama rasla, ali njegovi obožavaoci nisu mogli da ne primete da je iz godine u godinu pevač sve belji i belji.

Mnogi su smatrali da pevač posvetljuje svoj ten svesno kako bi se dodvorio belim obožavaocima. Međutim, Majkl Džekson je tvrdio da to nije istina. U interviju 1993. godine kod Opre otkriva kako boluje od vitiliga, te kako se šminka kako bi boju izjednačio.

Da je ovo istina, potvrdila je i autopsija 2009. godine, a i njegov brat Džermejn Džekson je spominjao vitiligo.

"Ja sam Afroamerikanac i na to sam ponosan. Ponosim se svojom rasom u to nema sumnje!" rekao je Majkl kod Opre u emisiji.

Preminuo otac Majkla Džeksona, tiranin i sadista koji je svojoj deci zauvek zagorčao život: Šta je sve uradio kralju popa proganjalo ga je do kraja života!

foto: Profimedia

MIT BROJ 4.: Majk Džekson nije izmislio plesni pokret "moonwalk"

Kada je davne 1983. godine Majkl Džekson izveo famozni korak "moonwalk" svet je poludeo. Svi su rekli da ide mimo svih zakona fizike. Međutim, njegova sestra La Toja je rekla kako je Majkla ovaj pokret naučio do jednog plesača i da se taj pokret zvao "backslide".

MIT BROJ 5.: Majkl Džekson je umro bez nosa

Kada je preminuo, časopis Roling Ston je objavio kako je "proteza koju je inače stavljao na svoj oštećen nos, nedostajala, te da je tu bila samo crna rupa i malo hrskavice."

Autopsija je pokazala da se Majkl Džekson tetovirao usne u crveno, skalp u crno kako bi se perike što bolje uklopile, te da je obrve isto tetovažama potamnio.

Ista osoba koja je radila autopsiju navodi kako je mit o nedostatku nosa lažan.

Stil.kurir.rs

Najgore plastične operacije ikada: Ni rođena majka ih nije prepoznala! (FOTO)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs