Istražujemo

Oni su neženje i mnogo su bogati: Ko su preostali slobodni prinčevi na svetu? (FOTO)

Za one dame koje žele biti deo kraljevske porodice, ima vremena, a ima i načina

Star look
12:41h Autor:
Oni su neženje i mnogo su bogati: Ko su preostali slobodni prinčevi na svetu? (FOTO)
Foto: Profimedia

Princ Hari stao je na ludi kamen i raspršio snove mnogim devojkama koje su sanjale da se udaju za princa. Međutim, nije sve izgubljeno, ima još slobodnih prinčeva, piše Lepa&Srećna.

Gde danas žive neoženjeni prinčevi? "Ovde ih više nećete naći", pisalo je u reklami jedne niskobudžetne britanske avio-kompanije. Zaputite se u malu i bogatu državu Luksemburg, jer tamo živi princ Sebastijan. O njemu se, nažalost, ne zna mnogo. Među najpoželjnijim svetskim neženjama plave krvi još su i belgijski princ, prestolonaslednik Jordana, šeik iz Dubaija, kao i mladi sultan od Bruneja. Sve što rade, prinčevi sa Istoka objavljuju na Instagram profilima, a mi vam otkrivamo neke detalje. Zajednički su im studije na prestižnim univerzitetima, moderan način života i ljubav prema sportu.

Luksemburški princ

Princ Sebastijan (27) najmlađi je od petoro dece vojvode Henrija i vojvotkinje Marije Tereze i šesti u redu za luksemburški tron. Završio je Internacionalnu školu u svojoj zemlji, a zatim je otišao u SAD i stekao diplomu iz marketinga i komunikacija na Koledžu u Ohaju. Kao i svim plemićima, vojno obrazovanje je obavezno, pa je i mladi princ pohađao Kraljevsku vojnu akademiju u Senhurstu u Britaniji, u isto vreme kad i prestolonaslednik Jordana. Trenirao je ragbi, igrao čak i u nacionalnom timu, a voli i skijanje, plivanje i penjanje, kao i umetnost i putovanja.

Ovako letuje španska kraljevska porodica: Kraljica Leticija uživa na Palma de Majorki! (FOTO)

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Princ od Jordana Husein Bin Abdulah najstariji je sin jordanskog kralja i kraljice Ranije i prvi u redu za presto. Mladi princ (23) osim titule ima i obrazovanje sa prestižnih institucija. Završio je Džordžtaun univerzitet u SAD-u gde je studirao međunarodnu istoriju, kao i Kraljevsku vojnu akademiju u Velikoj Britaniji. Sa samo 20 godina predsedavao je jednom sednicom UN Saveta bezbednosti, vodi fondaciju i obavlja protokolarne dužnosti prestolonasledika. I pored svih obaveza, princ uvek nađe vremena i za mlađe sestre i brata, kao i za sport.

Stvar koje maleni Džordž uopšte nije svestan: Najveća tajna Kejt Midlton i princa Vilijama! (FOTO)

Belgijski princ Ovaj plemić sa severa Evrope mogao bi se nazvati misterioznim, jer se o detaljima njegovog privatnog života najmanje zna. Kao sin sestre belgijskog kralja tek je deveti u redu za tron. Princ Joakim od Belgije (26) diplomirao je međunarodnu ekonomiju, menadžement i finansije na Univerzitetu u Milanu, a završio je i Pomorsku školu u Brižu i postao oficir belgijske mornarice. Mediji su pisali da je bio u vezi sa koleginicom sa studija, bogatom Španjolkom Viktorijom Ortiz.

Megan Markl i princ Hari šokirali javnost: Strasni poljubac ispred kamera! (FOTO)

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Šeik iz Dubaija

Šeik iz Dubaija Hamdan bin Mohamed bin Rašid Al Maktum je drugi od dvanaestoro dece svog oca šeika Mohameda i majke Hind. Godine 2008. proglašen je za prestolonaslednika i od tada obavlja svoje protokolarne dužnosti. Osim ekonomije, politike i međunarodnih odnosa, mladi šeik (35) piše pesme koje objavljuje pod nadimkom Fazza, a na Instagramu ga prati više od šest miliona ljudi. Školovao se u Dubaiju, završio studije javnih politika, a zatim i Londonsku školu ekonomije. Voli životinje, pogotovu punokrvne konje i kamile, zatim biciklizam, pešačenje, padobranstvo, ronjenje...Porodica je veoma bitna stavka u njegovom životu, pa dosta vremena provodi sa svojim sestrićima.

Stručnjaci za govor tela otkrivaju: Kraljica ima komplikovan odnos sa svojom decom - a jedno voli najviše! (FOTO)

A post shared by Fazza (@faz3) on

A post shared by Fazza (@faz3) on

Princ od Bruneja Njegova porodica definitivno je najbogatija među plemićima jer se procenjuje da u svojoj riznici imaju oko 20 milijardi dolara. Princ od Bruneja

princ Abdul Matin (26) deseto je dete i četvrti sin sultana Hasanala i šesti u redu za tron. Diplomirao je međunarodnu politiku i diplomatiju u Londonu, kao i na prestižnoj Kraljevskoj vojnoj akademiji u Sanderhurstu u Britaniji. Ima dozvolu za upravljanje helikopterom, pa lako može da skokne sa jednog mesta na drugo. Još kao mali zavoleo je konje, počeo da trenira polo, a na Jugoistočnim Azijskim igrama osvojio je timsko bronzano mesto u ovom sportu. U slobodno vreme voli adrenalin i ekstremne sportove poput padobranstva, svira gitaru i putuje po svetu. Voli mačke, ali ne obične, već tigriće, leoparde i ostale divlje mace koji su mu kućni ljubimci.

Princ Hari strogo zabranio: Jednu stvar ne dozvoljava Megan na kraljevskoj turneji! (FOTO)

A post shared by Mateen (@tmski) on

A post shared by Mateen (@tmski) on

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs