pogledajte

PRELEPE BILE I OSTALE: Srpske glumice koje imaju preko 50 godina, a za nas su i dalje devojke! (FOTO)

Većina njih se uzda u gene, a ne u plastične operacije.

Star look
Autor:
PRELEPE BILE I OSTALE: Srpske glumice koje imaju preko 50 godina, a za nas su i dalje devojke! (FOTO)
Branka Katić, Foto: Antonio Ahel/ATA

Branka Katić

Jedna od najomiljenijih glumica sa naših prostora rođena je 20. januara 1970. godine u Beogradu.

Branka se 31. avgusta 2000. godine udala za britanskog reditelja Džulijana Farina i sa njim ima dva sina. Sa porodicom je nekoliko godina živela u Los Anđelesu, ali nije joj se dopao američki način života. Živi na relaciji London – Beograd.

Redovno trenira jogu i zdravo se hrani. U jednom intervjuu za „Los Anđeles Tajms“ je izjavila da redovno uzima šilajit, smolastu supstancu koja se od davnina koristi u azijskoj tradicionalnoj medicini. Smatra da zahvaljujući njoj ima više energije i oštriji pogled na svet.

Anica Dobra

Poznata srpska pozorišna, filmska i TV glumica rođena je 3. juna 1963. godine u Beogradu. Udata je za Miodraga Miću Softića i ima ćerku Minu, koja je takođe glumica. Retko se pojavljuje u javnosti i dugo razmišlja pre nego što da neki intervju. Kada to učini, ne priča o svom ličnom životu. Ipak, ona je redovno na listama naših poznatih žena koje se ističu po bezvremenskoj prirodnoj lepoti.

Inače, Anica je krajem sedamdesetih godina prošlog veka živela u Frankfurtu na Majni u Nemačkoj. Nakon toga se vraća u Beograd, gde upisuje Fakultet dramskih Umetnosti u Beogradu. Odmah nakon diplomiranja 1987. godine postaje stalni član Ateljea 212.

I danas je rado iznova gledamo u hit ostvarenjima poput „Balkan ekspresa“, „Crnog bombardera“, „Klopke“.

Dubravka Mijatović

Dubravka Mijatović je rođena 27. decembra 1968. u Beogradu. Ova naša filmska, pozorišna i televizijska glumica devedesetih godina bila je poznata po ulogama u serijama Bolji život i Srećni ljudi, kasnije u serijama Stižu dolari i Bela lađa. Godine 2008. dobila je glavnu žensku ulogu u popularnoj seriji Moj rođak sa sela, a 10 godina kasnije glavne uloge u serijama Nemanjići – rađanje kraljevine i Žigosani u reketu.

Mijatovićeva je bila tinejdžerska ikona devedesetih, i u vreme snimanja serije Srećni ljudi jedno od najpopularnijih TV lica.

Zanimljivo je da je Dubravka priznala da je gurmanka, a liniju održava tako što redovno vežba. Ranije je više puta isticala da izgleda fenomenalno jer se nije operisala i verovala je u genetiku.

Bila je udata za glumca Gorana Radakovića, sa kojim ima ćerku Ivu, a zatim je bila sa Marinkom Madžgaljem do 2014. godine, sa kojim ima ćerku Saru. Njegovu smrt teško je podnela i nakon toga je dugo bila van javnosti.

Anita Mančić

Anita Mančić je srpska pozorišna, filmska i televizijska glumica. Rođena je 30. septembra 1969. godine u Zemunu. Od 2001. godine je u braku sa grafičkim dizajnerom Bojanom Dedićem.

Od 1992. do 2015. godine bila je stalni član ansambla „Ateljea 212“, a nakon toga je prešla u Jugoslovensko dramsko pozorište. Na scenama ova dva teatra, kao i Narodnog pozorišta, Beogradskog dramskog pozorišta, Zvezdara teatra, Pozorišta „Boško Buha“ i drugih, odigrala je na stotine predstava. Dobila je brojne nagrade, a na velikom platnu prvi put se pojavila 1988. godine u filmu „Šta radiš večeras“. Od tada do danas glumila je u više od 50 filmova i serija.

Otvoreno je priznala da se godinama borila da se ostvari u ulozi majke. Slobodno vreme provodi putujući, a ne krije da na putovanja najviše voli da krene sama.

Anita nikada nije bila pobornica estetskih zahvata već voli da stari prirodno.

„Bilo bi mi neobično da se probudim i da to nisam ja kada se pogledam u ogledalo“, izjavila je jednom prilikom.

Vesna Trivalić

Vesnu Trivalić i dalje obožavamo zbog raznih uloga, između ostalog i zbog Cakane u Otvorenim vratima. Ipak, nju skoro nismo viđali u Srbiji jer je godinama bila sa porodicom u Dubaiju. Naime, njen suprug, estetski hirurg, radio je tamo, pa je i Vesna bila s njim i sinom.

Vesna je rođena 13. marta 1965. godine u Beogradu.

Ne iznosi svoju privatnost u javnost i retko daje intervjue, a odgovara samo na pitanja koja se tiču njenog posla. Kada ne snima, ne voli da bude pred kamerama.

Glumac Rade Šerbedžija je za Vesnu rekao da je „nebeski talentovana“, dok je Anita Mančić doživljava kao „najveći uzor“. Nikola Kojo je smatra najboljom glumicom na svetu i veruje da bi osvojila nekoliko Oskara da živi u Holivudu, piše biografija.org.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs