Plemićko obrazovanje

Kraljevski đak prvak: Šta sve čeka malenog princa Džordža (5) od 1. septembra!

Čak i u školu kreću mnogo ranije

Celebrities 25.08.2018. - 15:21h Autor: tportal.hr
Foto: Profimedia

Prošla godina u privatnoj školi Thomas's Batterse za petogodišnjeg princa Džordža je bila tek priprema - pravi školski izazovi tek mu slede, jer na red dolaze i ozbiljnije teme poput nauke, istorije i geografije.

 

Prvačići će nadolazeće školske godine utvrđivati znanje stečeno na pripremnoj godini i usavršavati ključne veštine poput pisanja pisanih slova, tečnog govora i razumevanja matematike.


Ova godina izazovnija je i za roditelje. Ne samo da umesto dosadašnjih 5.500 funti po polugodištu za prvu godinu treba izdvojiti skoro 23.000, što kraljevskoj porodici ne bi trebalo da predstavlja problem, nego će Kejt Midlton i princ Vilijam morati da odvoje više vremena za princa Džordža, s kojim bi trebalo da čitaju desetak minuta svake večeri i rešavaju nedeljne zadatke iz pravopisa.


Džordž i njegovi školski prijatelji već su upoznati s osnovama francuskog jezika, a znanje će ove godine produbljivati uz stručnog učitelja s kojim će 35 minuta nedeljno učiti na francuskom bajke i pesme. Svoj francuski vokabular proširiće sa zimskom odećom, danima u nedelji i predmetima iz učionice.

 

Uprkos njenim željama: Princezi Dajani su jednu stvar promenili u testamentu! (FOTO)

foto: AP / Brian Lawless

Religijsko podučavanje biće usmereno prema razvijanju znanja i razumevanju hrišćanstva, ali će mališani biti učeni i da cene razlike među kulturama prisutnim u današnoj Britaniji. U proučavanju Biblije, upoznaće se s važnijim pričama o Noi, Jozefu, Davidu i Golijatu.

 

Mali princ će početi i sa izučavanjem računarstva, u sklopu kojeg će učiti da koristi miša, upoznati se s osnovnim programima za pisanje i razvijati razumevanje algoritama.

 

Izvan učionice, Džordž će sa svojim vršnjacima uživati u drami, umetnosti i baletu. Obuku iz baleta imaju svi polaznici prvog razreda 35 minuta nedeljno, a uz stručne nastavnike u obuci učestvuju i pijanisti.

 

Nastavni plan prati i program Kraljevske akademije plesa, a fizički razvoj osim kroz ples i igru, razvijaće gimnastikom i plivanjem.

 

Ovo je najbolji stil plivanja ako vas bole leđa: Leđno ne dolazi u obzir!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs