Perikona dijeta

Ovako se hrani prva dama Španije: Jelovnik kraljice Leticije (44) čijoj vitkoj figuri se mnogi dive!

Lepa Leticija velika je obožavateljka Perikone dijete.

Celebrities
17:54h Autor:
Ovako se hrani prva dama Španije: Jelovnik kraljice Leticije (44) čijoj vitkoj figuri se mnogi dive!
Foto: Profimedia

Kraljica Leticija (44) svakim danom izgleda sve bolje. Osim što su geni delom zaslužni za njenu lepotu, veliku ulogu igra i poseban način ishrane pomoću kojeg održava vitku liniju.

Lepa Leticija velika je obožavateljka Perikone dijete.

Reč je o protivupalnoj dijeti koja uključuje sve grupe hrane, a naročito zdrave namirnice poput svežeg lososa, zelenog povrća, šumskog voća i ekstra devičanskog maslinovog ulja.

Ova dijeta se smatra jednom od najzdravijih jer su joj prioriteti zdrava ishrana i zdrav značin života uopšte, a ne gubitak težine. Perikone dijeta stavlja veliki naglasak na tzv. zdrave kalorije.

Uz ovaj režim ishrane, vidljivo je da kraljica i vežba. Oblikovane ruke, ramena i noge svedoče o tome.

Šta se nikada neće naći na tanjiru Melanije Tramp: Ovako se hrani prva dama Amerike!

foto: Profimedia

PERIKONE DIJETA

Namirnice koje se preporučuju su jabuke, kruške, spanać, kelj, karfiol, avokado, lanene semenke, susam, bademi, orasi, pasulj, sočivo, mlečni proizvodi s niskim udelom masti, heljda i zob.

Naravno, najbolji izvor proteina je riba jer ima velik udeo omega-3 masnih kiselina. Uz ribu, možete jesti i piletinu i crveno meso koje bi trebalo da bude iz organskog uzgoja.

Tvorac ove dijete je Nikolas Perikone koji svako jelo spremljeno s brašnom, šećerom ili s drugim zaslađivačima smatra hranom koja izaziva upalu. Zato je popis one hrane koju ne biste smeli da jedete prilično dug i uključuje hleb, kukuruzne pahuljice, krekere, prženu hranu, kupovne voćne sokove, testeninu, picu, krompir, pirinač, sladoled i grickalice.

Svaki obrok trebalo bi da obuhvati proteine koje ćete prvo pojesti kako biste zadovoljili glad, zatim su dozvoljeni ugljeni hidrati i esencijalne masne kiseline.

Takođe, na dan možete pojesti do 50 grama tamne čokolade koja je bogata antioksidansima.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs