Po svaku cenu

Drama u kraljevskoj porodici: Nezakoniti sin želi da postane deo plemstva! (FOTO, VIDEO)

Prinčev sin želi da se upiše u holandsko plemstvo, ali njegovom ocu se ta ideja ne sviđa. Iako ne poriče da mu je otac, ne priznaje ga kao člana porodice

Celebrities
09:30h Autor:
Drama u kraljevskoj porodici: Nezakoniti sin želi da postane deo plemstva! (FOTO, VIDEO)
Foto: AP / Peter Dejong

Holandska kraljevska porodica mogla bi uskoro da se proširi: nezakoniti sin princa Karlosa, rođaka holandskog kralja Vilema Aleksandera, želi da nosi ime i naslov svog oca, koji se u ponedeljak usprotivio tome na najvišem upravnom sudu u zemlji.

Hugo Klinstra, sin princa Karlosa od Burbon-Parme rođen vanbračno, podneo je u martu 2015. uoči osamnaestog rođendana, službeni zahtev za promenu prezimena i statusa. Želi da postane "Njegovo kraljevsko Veličanstvo princ Karlos Hugo Roderik Sibren od Burbon-Parme" i da se upiše u holandsko plemstvo, piše u ponedeljak dnevnik De Telegraaf.

Voze se u zlatnoj kočiji, ne plaćaju porez, a narod ih obožava: Oni su nepobediva kraljevska porodica! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Nekoliko meseci kasnije, holandski ministar sigurnosti i pravosuđa odobrio je prvom praunuku princeze Julijane i princa Bernharda da nosi očevo ime i titulu. Ali, princ Karlos se usprotivio odluci i žalio prvostepenkom sudu koji je žalbu ocenio neosnovanom, nakon čega se žalio visokom upravnom sudu, rekao je portparol suda Gert-Jan Klapvijk.

"Visoki upravni sud je danas (ponedeljak) održao raspravu o tom predmetu iza zatvorenih vrata", rekao je za AFP.

Kraljevska porodica koja zna samo za skandale: Vanbračna ćerka, namešteni brak i bahaćenje državnim parama! (FOTO)

foto: Profimedia

Ne priznaje sina kao člana porodice

Hugo Klinstra je rođen 1997. u vezi princa Karlosa i Bridžit Klinstre, prijateljice iz mladosti koja je od njega bila starija desetak godina. Princ Karlos, koji ne poriče da je Hugov otac, ali ga ne priznaje za člana porodice, rekao je u kratkom saopštenju da je "Bridžit sama odlučila da bude majka" i da on tu odluku poštuje "u celosti".

Vladar sa najviše potomaka u Evropi: Knez Miloš imao 16 dece, svi su doživeli tragičnu sudbinu!

Princ Karlos, koji se 2010. venčao s novinarkom Anmari Golheri van Vizel, otac je troje vanbračne dece: Luiz, Sesili i Karlosa, kojem je kralj Vilem Aleksander kum, piše De Volkskrant.

"Visoki upravni sud će svoju odluku obelodaniti za šest nedelja, ali bi taj rok mogao i da se produži, ako bude trebalo", dodao je Klapvijk.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs