"Imao sam 23, a ona 57 godina kad me je zavela" - ubrzo je bila iskorišćena: Lepota joj je donosila samo zlo i nevolje

Zanimljivi detalji Đine Lolobriđide i dan danas intrigiraju javnost.

Celebrities
"Imao sam 23, a ona 57 godina kad me je zavela" - ubrzo je bila iskorišćena: Lepota joj je donosila samo zlo i nevolje
Foto: Profimedia

Italijanska glumica Đina Lolobriđida, jedna od najvećih zvezda evropske kinematografije 1950-ih i 60-ih, umrla je 2023. godine u 95.

Često je opisivana kao "najlepša žena na svetu". Igrala je zajedno sa Hamfrijem Bogartom, Frenkom Sinatrom, Rokom Hadsonom i Erolom Flinom. Njena karijera, počela je da bledi 60-ih.

Đina Lolobriđida
foto: Profimedia

Pod nadimkom La Lolo, bila je jedna od poslednjih preživelih ikona iz vremena slave filma, za koju je Bogart rekao da je "učinila da Merilin Monro izgleda kao Širli Templ". Filmski mogul Hauard Hjuz ju je obasipao ponudama za brak. Izvan kamere, uživala je u svađi sa Sofijom Loren, drugom italijanskom zvezdom.

Đina Lolobriđida
foto: Profimedia

Rođena je 4. jula 1927. Ćerka proizvođača nameštaja, Đina je provela svoje tinejdžerske godine izbegavajući ratne bombardovanje pre nego što je studirala skulpturu na Rimskoj Akademiji lepih umetnosti. Tragač talenata ponudio joj je audiciju u Cinecity- tada najvećem filmskom studiju u Evropi i naprednom italijanskom "Holivudu na Tibru". Ipak, ona je odbila, ali ponude su nastavile da se nižu.

Đina Lolobriđida
foto: Profimedia

Tog momenta je nastalo njenog pravilo koje je pratilo čitavog života - nije marila ni za šta, a dobijala je sve, trebalo je samo da kaže "da". Od samog početka Đina je imala ogromnu pažnju javnosti, možda baš zato što je nije tražila.

- Rano sam postala popularna i nikad nisam ništa morala da tražim. Trebalo je samo da kažem da, jer su mi uvek davali mnogo više. U jednom trenutku moj ugovor sa studiom bio je takav da mi pripadalo deset odsto od ukupne zarade filma, a imala sam pravo da odaberem ostale glumce, reditelja i scenario - pričala je glumica.

Đina Lolobriđida
foto: Profimedia

Budući da je bila jedna od najlepših žena, imala je gomilu udvarača, a simim tim je često bila u nevoljama.

Romansa sa znatno mlađim

Počela je navodno 1984 godine sa markantnim Špance na jednom prijemu u Monaku, gde je Đina takođe posedovala rezidenciju i vilu. Tamo je upoznala šarmantnog i visokog Havijera Rigau i Rafolsa.

- Tada sam imao 23, a ona 57 godina, što je po meni idealna razlika između muškarca i žene. Đina je moj život. Zaljubljen sam u nju svih ovih godina - rekao je Havijer.

Par je uoktobru 2006. godine istupio u javnost i najavio skoro venčanje.

Đina Lolobriđida
foto: Profimedia

- Između Havijera i mene u početku je bila samo strast, ne i ljubav. To je došlo kasnije, a ja sam uvek bila slaba na mlađe muškarce - objasnila je ona.

Dva meseca kasnije venčanje je otkazano, a glumica je krivicu za to pripisala velikom pritisku medija.

- Havijer je očajan, a otkad smo najavili venčanje, muče ga laži i izmišljotine. Ne može to više da podnese - rekla je legendarna heroina.

S druge strane, on je izjavio da će, uprkos svemu, uvek voleti svoju bivšu verenicu.

Đina Lolobriđida
foto: Profimedia

Pred sam kraj života, zavela je mlađeg muškarca koji je od nje imao korist.

Adrea Pjacola je imao 21 godinu kada je došao da radi kod Đine. Kada je ona umrla, Andrea je zatvoren na tri godine jer je proglašen krivim za krađu slavne zvezde.

Andrea je prvo za Đinu radio sitne poslove, da bi ubrzo postao nezamenljiv kao njen lični asistent, a potom joj je "isprao mozak" i prevarom pokušao da joj otuđi imovinu, automobil i nakit.

Đina Lolobriđida
foto: Profimedia

Pored ružičaste palate u blizini Rima, Đina je posedovala i tri stana u gradu, kuću u Monte Karlu, umetnički atelje u Toskani, plus dragulje u vrednosto od 5miliona evra, slike, sklupture, starinski nameštaj.

Ali kada je umrla od zastoja bubrega u 95. godini, većina Đinine imovine od 10 miliona evra bilo je razbucano.

Ružičasta vila, potpuno uništena, morala je biti prodata da bi se vratili dugovi. Za njenog sina Milka Škofića, koji nije video svoju majku pet godina nakon što je Andre preuzeo sve veću kontrolu nad njenim životom i poslovima, bio je to najtužniji završetak.

Đina Lolobriđida
foto: Profimedia

"Jedna od poslednjih stvari koje mi je rekla bila je: "Sve sam uradila pogrešno", kaže Milko u svom prvom, ekskluzivnom intervjuu o majčinoj smrti.

"Bila je veoma, veoma emotivna jer me nije videla dugo vremena. Mislim da je u tom trenutku shvatila sve što je izgubila i da je živela u laži. Stalno je govorila: "Ne, ne, ne".

1 / 12 Foto: Profimedia

Njihov ponovni susret, uključujući i Milkovog sina Dimitrija, održan je u Rimu. Za ženu koja je sebe jednom opisala kao "majku Italije", bilo je prikladno da je preminula u gradu za koji je postala sinonim – čak i ako su njeni poslednji dani bili u privatnoj klinici, a ne u njenoj fantastičnoj ružičastoj vili.

"Ne znam da li je znala da je to kraj ili ne. Ponekad je bila tamo i onda bi joj misli odlutale. Onda je jednog jutra uopšte nije bilo", kaže on.

Bonus video:

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs